رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

کاشفی در نشست شورای گفت‌وگوی استان کرمانشاه

ضرورت حذف تشخیص مالیات علی الرأس برای سال 95

تازه ترین نشست شورای گفتگوی استان کرمانشاه با حضور استاندار و رئیس اتاق کرمانشاه برگزار شد.

29 آبان 1395 - 16:15
کد خبر : 5465
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

کیوان کاشفی در بیست و یکمین نشست شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی استان که در محل اتاق کرمانشاه برگزار شد با اشاره به توفیقات شورای گفتگو در بهبود فضای کسب‌وکار در کشور و استان گفت: در این شورا پیشنهاد‌های نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی از اصناف اقتصادی در سراسر کشور بررسی می‌شود و در استان نیز آنچه قابیلت اجرا دارد برای بررسی کارشناسی به سطح ملی ارجاع داده می شود.

کاشفی بابیان اینکه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه در برهه‌ای به‌عنوان شورای برتر کشور انتخاب شد، اظهار کرد: یکی از تأکیدات مهم ما پیگیری مصوباتمان است.

وی در ادامه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی را مجالی برای تعامل بیشتر ارکان حاکمیت بخصوص قوه مجریه با بخش خصوصی دانست که از یک‌سو بتواند نسبت به رفع موانع کسب و کار و تسهیل فعالیت اقتصادی تشریک‌مساعی بیشتری کند و از دیگر سو به منطقی کردن اندازه دولت و توسعه سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشور بیانجامد.

رئیس اتاق کرمانشاه در ادامه به دستور کار نخست این جلسه اشاره کرد و گفت: در جلسه بیستم شورا مقرر شد کلیه دستگاه‌های ذی‌ربط، خرید از تولیدکنندگان لوله‌های پلی‌اتیلن داخل استان را نسبت به تولیدات خارج استان در اولویت قرار دهند که شرکت آب منطقه‌ای، سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب و فاضلاب دستگاه‌های اجرایی مربوطه بودند. همچنین مصوب شد سازمان جهادکشاوری از مسئولان دفتر مکانیزاسیون جهت بازدید از واحدهای استان و ارائه راهکار مناسب برای ارتقا درجه‌بندی واحدهای فعال دعوت به عمل آورد و نیز شرکت شهرک‌ها گزارش کاملی از عملکرد خوشه‌های پلی‌اتیلن جهت رفع مشکلات موجود را در جلسه آتی ارائه کند.

کاشفی ادامه داد: در جلسه بیستم با توجه به اعلام رسمی پژوهشکده نفت جهت انجام آزمایش‌ها مربوط به صدور مجوز صادرات مشتقات نفتی، مقرر شد نمونه‌های مربوط به این محصولات به پژوهشکده ارسال شود و پژوهشکده نیز موظف به رعایت استانداردهای موردنیاز سازمان استاندارد و گمرک شد.

وی گفت: همچنین مقرر شد ظرف مدت یک هفته نمایندگان دستگاه‌های گمرک، اداره استاندارد، سازمان صنعت، معدن و تجارت، کمیسیون مبازره با قاچاق و شرکت پخش فراورده‌های نفتی نمایندگان خود را جهت تشکیل کارگروه استانی صدور مجوز صادرات مشتقات نفتی به اداره استاندارد معرفی کرده و رونوشت جهت پیگیری به دبیرخانه شورای گفتگو ارسال گردد و سازمان استاندارد مجدداً طی نامه‌ای درخواست معرفی نمایندگان دستگاه‌ها و شرایط آنان را ارسال کند.

کاشفی گفت: با توجه به تفویض اختیار کارگروه مرکزی استاندارد به استان جهت تشکیل کارگروه تخصصی جهت اعطای مجوز صادرات مشتقات نفتی، مقرر شد اداره استاندارد پیگیری‌های لازم را جهت تشکیل کارگروه در اسرع وقت انجام داده و گزارش و پیشرفت کار را در جلسه آتی ارائه کند و همچنین مصوب شد اداره گمرک کرمانشاه پیگیری‌های لازم جهت پیشبرد پروسه تجاری‌سازی فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی و استقرار گمرک را انجام داده و گزارشی از پیشرفت کار را در جلسات آتی ارائه کند.

رئیس اتاق کرمانشاه دستور کار دوم در این جلسه را بررسی راهکارهای لازم جهت اجرای نظام هماهنگ خرید از محصولات داخل استان عنوان کرد و در ادامه به بیان موانع و مشکلات پیش روی استفاده از کالاها و خدمات استانی پرداخت.

وی عدم دسترسی به اطلاعات جامع شرکت‌های تولیدکننده کالاها و خدمات و مشاوران و پیمانکاران استانی و عدم آگاهی دستگاه‌های اجرایی از توان تولیدی استان، بالا بودن قیمت و عدم رعایت شاخص‌های کیفی برای برخی از اقلام تولیدی به دلیل بازدهی نسبت به مقیاس پایین، عدم وجود قوانین لازم‌الاجرا برای دستگاه‌ها جهت استفاده از کالاها و یا خدمات استانی، نبود کارگروه تخصصی جهت پیگیری و رصد خریدهای دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی را از موانع و مشکلات پیش روی استفاده از کالاها و خدمات استانی یادکرد.

کاشفی پیشنهاد پیش‌نویس آیین‌نامه نظام هماهنگ خرید و استفاده از کالاها و خدمات استان کرمانشاه را مطرح کرد و گفت: با توجه به تأکید استاندار محترم و مقامات اقتصادی استان به رونق فضای کسب و کار، افزایش تولید و کاهش معضل بیکاری همچنین جهت جلوگیری از خروج سرمایه‌های مادی و انسانی از استان به‌منظور حمایت از تولید کالاها و خدمات اعم از مشاوره، پیمانکاری و... و ایجاد اشتغال پایدار ناشی از افزایش ظرفیت بخش خصوصی شرکت‌های استان، بایستی تقاضای مؤثر از محصولات داخل استان توسط دستگاه‌های اجرایی سازمان‌دهی شود. بدیهی است خرید دستگاه‌های اجرایی از محصولات و خدمات استانی به خروج بخش تولید و صنعت از رکود کمک شایانی خواهد کرد؛ همچنین اجرای نظام هماهنگ خرید و استفاده از کالاها و خدمات استانی امکان دسترسی سریع و آسان دستگاه‌ها به مایحتاج سالانه را تأمین می‌کند.

وی در ادامه نشست پیرامون مالیات علی‌الرأس گفت: بررسی مشکلات مالیاتی با محوریت حذف تشخیص مالیات به‌صورت علی الرأس طبق تبصره ماده 97 قانون مالیات‌های مستقیم از مهم‌ترین مباحث مورد تأکید ما است و بر اساس تبصره ماده 97 قانون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور موظف است حداکثر ظرف مدت سه سال از تاریخ ابلاغ ایـن قـانون، بانـک اطلاعات مربوط به‌نظام جامع مالیاتی را در سراسر کشور مستقر و فعال کند.

کاشفی سلیقه‌ای عمل کردن برخی از کارشناسان امور مالیاتی را از مشکلات تشخیص مالیات علی الرأس دانست و گفت: پیشنهاد می‌شود با توجه به اجرایی شدن نظام جامع مالیاتی به مدت سه سال در استان کرمانشاه حذف تشخیص مالیات به‌صورت علی الرأس برای عملکرد سال 1395 و بعدازآن و اجرایی کردن تبصره ماده 97 قانون مالیات مستقیم و لازم‌الاجرا بودن این تبصره در استان جهت سامان‌دهی اخذ مالیات اتخاذ شود.

برای توسعه کرمانشاه نیازمند تعامل با بخش خصوصی هستیم

اسد اله رازانی، استاندار کرمانشاه در این نشست گفت: برای توسعه کرمانشاه نیازمند فراهم کردن بسترهای تعامل و گفتگو با بخش خصوصی را فراهم کرد.

وی اظهار داشت: طی سال‌های پس از انقلاب در زمینه‌هایی مانند توسعه زیرساخت‌ها کارهای بسیار خوب و گسترده‌ای صورت گرفته است. به‌عنوان نمونه استان کرمانشاه با هزینه‌هایی که طی این سال‌ها صورت گرفته درزمینه زیرساخت‌ها رتبه 12 کشور را دارد و از شرایط مناسبی برخوردار هست.

استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: بااین‌وجود هنوز اقتصاد مهم‌ترین اولویت و دغدغه کشور است و در استان کرمانشاه نیز موضوع اقتصاد و اشتغال‌زایی اولویت اول مدیریت ارشد استان است.

این مقام عالی تصریح کرد: اهمیت حوزه اقتصاد به‌گونه‌ای است که در شرایط فعلی میزان موفقیت مدیران در این عرصه ملاک و معیار سنجش عملکرد مدیران محسوب می‌شود.

وی به موضوع کاهش میزان تصدی‌گری دولت در عرصه اقتصاد اشاره کرد و گفت: دولت به دلیل کاهش چشمگیر درآمدها توانایی سرمایه‌گذاری در اغلب پروژه‌ها را ندارد و نمی‌توان برای توسعه استان به سرمایه‌گذاری بخش دولتی دل‌خوش کرد.

رازانی افزود: در این شرایط راهی جز مراجعه به بخش خصوصی و فراهم کردن زمینه جذب سرمایه‌های این بخش پیش روی مدیران نیست.

استاندار کرمانشاه با تأکید بر این نکته که تعامل با بخش خصوصی را باید به‌عنوان یک راهکار جدی برای رونق اقتصادی و توسعه در پیش‌گرفته شود در ادامه اظهار داشت: در استان کرمانشاه نیز باید بسترهای تعامل با بخش خصوصی را فراهم کرد تا با همفکری و همراهی روند توسعه استان را پیش ببریم.

اسد اله رازانی شورای گفتگو را قالب و بستری مناسب برای ایجاد میان تعامل میان بخش خصوصی و دولت معرفی کرد و گفت: با توجه به این کارکرد شورای گفتگو از اهمیت بسیاری برخوردار می‌شود و باید جلسات آن به شکل ماهانه و منظم با حضور مدیران و نمایندگان بخش خصوصی برگزار شود.

وی در ادامه به فرازهایی از نهج‌البلاغه اشاره کرد و گفت: در وصیت‌نامه حضرت امیرالمؤمنین (ع) به فرزندانش بزرگوارش که خطاب به عامه مسلمین هست عنوان‌شده؛ بر شما واجب است با یکدیگر در تعامل و ارتباط باشید و نسبت به همنوع خود بخشنده باشید. حضرت علی (ع) گوشزد کرده‌اند مبادا به یکدیگر پشت کرده و رابطه‌ها را قطع کنید. ایشان در ادامه به لزوم برقراری رابطه توصیه کرده‌اند.

رازانی خاطرنشان کرد: بخش دولتی و خصوصی باید کاملاً در این راستا حرکت کنند و به دنبال برقراری تعامل و رابطه مداوم و مستمر باشد.

 وب سایت تولیدات کالا و خدمات استان کرمانشاه راه‌اندازی شود

نعمت‌الله حقیقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه خواستار راه‌اندازی سایت تولیدات کالا و خدمات استان کرمانشاه در اتاق کرمانشاه گفت: یکی از کارهای اقتصاد مقاومتی مصرف جنس داخل است و باید از تولیدات داخل حمایت کنیم.

وی بیان کرد: بسیاری از مرم و مسئولان با محصولات استان آشنا نیستند و باید بستر شفاف برای تولیدکننده ایجاد شود تا کالای خود را در پروسه رقابتی بگذارد.

حقیقی در ادامه بابیان اینکه شاخص‌های ملی در کیفیت محصولات پلی‌اتیلن رعایت شده است، گفت: واحدهای پلی‌اتیلن ما شرایط فعلی برای تأمین نیاز استان را دارد اما به‌واسطه محدودیتی که گذاشتند نزدیک به 60 تا 70 درصد نیاز از خارج از استان تأمین می‌شود.

وی بیان کرد: یکی از واحدهای ما رتبه (A) دارد و پیشنهاد می‌شود آن واحد به‌عنوان مرجع و آزمایشگاه آن را نیز به‌عنوان مرجع لحاظ شود و مابقی واحدهای ماتحت برند آن واحد و با نظارت آزمایشگاه واحد تولیدشان را انجام دهند.

ملکشاهی، مدیر امور مالیاتی استان کرمانشاه نیز در این نشست اظهار داشت: سازمان امور مالیاتی کشور موظف است حداکثر ظرف سه سال از تاریخ ابلاغ، قانون بانک اطلاعات مربوط به‌نظام جامع مالیاتی را در سراسر کشور مستقر و فعال کند اما هنوز فعال نیست و در کرمانشاه هنوز کامل اجرانشده و در ادارات ما قسمتی از امور به‌صورت سنتی و قسمتی به‌صورت جامع انجام می‌شود و تا پایان بهمن قرار شده به موضوع رسیدگی شود.

وی بیان کرد: ما فی‌نفسه موافق اجرای شدن حذف تشخیص مالیات علی الرأس  هستیم و در این خصوص باید با مرکز مذاکره کنیم.

در همین رابطه