مرکز آمار ایران تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور در آذرماه را اعلام کرد.
بر اساس این گزارش در گروه نان و غلات، «شیرینی خشک» با 1.9 درصد و «رشته آش» با 1.6 درصد بیشترین افزایش قیمت و «ماکارونی» با 0.2- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها نیز «گوشت گوسفند» با 7.1 درصد، «کنسرو تن ماهی» با 3.2 درصد و «گوشت گاو یا گوساله» با 2.5 درصد بیشترین افزایش قیمت و «مرغ ماشینی» با 11.8- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. البته این در حالی است که تورم نقطهای گوشت گوسفند در این ماه به 46.2 درصد، گوشت گوساله 50 درصد و مرغ ماشینی 80.5 درصد بوده است.
همچنین در گروه لبنیات، تخممرغ و انواع روغن بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «شیر خشک» با 4.6 درصد و «تخممرغ ماشینی» با 3.7 درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به «ماست پاستوریزه» با 0.5- درصد بوده است.
در گروه میوه و خشکبار نیز بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «هندوانه» با 16.5 درصد و «هلو» با 11.0 درصد و بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «پرتقال» با 13.9- درصد و «لیموترش» با 0.3- درصد بوده است.
«پیاز» با 25.4 درصد و «کدو سبز» با 6.4 درصد بیشترین افزایش و «گوجهفرنگی» با 4.4- درصد و «هویج» با 2.7- درصد بیشترین کاهش را در گروه سبزیجات و حبوبات داشتهاند.
در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها نیز بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «چای خارجی بستهای» و «نوشابه گازدار» با 1.6 درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به «شکر» با 0.7- درصد و «قند» با 0.5- درصد بوده است.