رادیو مجازی اتاق ایران - 5 اردیبهشت 1403

گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد

گوشت گوسفند و پیاز در صدر افزایش تورم ماهانه قرار دارند

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در آذر امسال، گوشت گوسفند نسبت به آبان 7.1 درصد و نسبت به آذر سال گذشته بیش از 46 درصد و پیاز نسبت به آبان 25.4 درصد و نسبت به آذر سال گذشته 109.1 درصد گران‌تر شده‌اند.

13 دی 1401
کد خبر : 55175
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مرکز آمار ایران تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور در آذرماه را اعلام کرد.

بر اساس این گزارش در گروه نان و غلات، «شیرینی خشک» با 1.9 درصد و «رشته آش» با 1.6 درصد بیشترین افزایش قیمت و «ماکارونی» با 0.2- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها نیز «گوشت گوسفند» با 7.1 درصد، «کنسرو تن ماهی» با 3.2 درصد و «گوشت گاو یا گوساله»  با 2.5 درصد بیشترین افزایش قیمت و «مرغ ماشینی» با 11.8- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند. البته این در حالی است که تورم نقطه‌ای گوشت گوسفند در این ماه به 46.2 درصد، گوشت گوساله 50 درصد و مرغ ماشینی 80.5 درصد بوده است.

همچنین در گروه لبنیات، تخم‌مرغ و انواع روغن بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «شیر خشک» با 4.6 درصد و «تخم‌مرغ ماشینی» با 3.7 درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به «ماست پاستوریزه» با 0.5- درصد بوده است.

در گروه میوه و خشکبار نیز بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «هندوانه» با 16.5 درصد و «هلو» با 11.0 درصد و بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «پرتقال» با 13.9-  درصد و «لیموترش» با 0.3-  درصد بوده است.

«پیاز»  با 25.4 درصد و «کدو سبز» با 6.4 درصد بیشترین افزایش و «گوجه‌فرنگی» با 4.4-  درصد و «هویج» با  2.7- درصد بیشترین کاهش را در گروه سبزیجات و حبوبات داشته‌اند.

در گروه قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها نیز بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «چای خارجی بسته‌ای» و «نوشابه گازدار» با 1.6 درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به «شکر» با 0.7- درصد و «قند» با 0.5- درصد بوده است.

در همین رابطه