رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

گشایش اقتصادی در «سرزمین صبح آرام»

کره جنوبی به لطف صادرات از تله رکود خارج شد

براساس آمارهای دولت کره جتوبی، این کشور به عنوان چهارمین اقتصاد برتر آسیا، در 3 ماهه 2023 میلادی به لطف بهبود صادرات و افزایش مصرف داخلی 0.3 درصد رشد اقتصادی را تجربه کرده است.

05 اردیبهشت 1402 - 18:26
کد خبر : 56142
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اقتصاد کره جنوبی در میان وضعیت پرچالش اقتصاد جهانی به سختی توانست از لبه تیغ رکود اقتصادی به سلامت عبور کند. براساس آمارهای دولتی، نرخ تولید ناخالص داخلی این کشور طی ماه‌های ژانویه تا مارس 0.3 درصد رشد داشته‌ است. این نرخ نسبت به انقباض 0.4 درصدی که در 3 ماه نهایی سال گذشته در اقتصاد کره جنوبی به وجود آمده بود، پیشرفت قابل توجهی به شمار می‌رود. رکود زمانی در اقتصاد یک کشور معنی پیدا می‌کند که اقتصاد آن برای 2 دوره متوالی رشد منفی را تجربه کند.

احیای اقتصاد کره در پی رشد نرخ صادرات و نرخ تقاضای داخلی این کشور در مقایسه به 3 ماه نهایی سال قبل  رخ داده است. مصرف و تقاضای داخلی یکی از اصلی‌ترین محرک‌های رشد اقتصادی کره به شمار می‌رود و در 3 ماه اول سال جاری 0.5 درصد افزایش یافته است، نرخ صادرات هم رشدی 3.8 درصدی را پس از کاهشی 4.6 درصدی در 3 ماه پایانی سال گذشته تجربه کرده است. به گفته اقتصاد‌دانان کره‌ای، با توجه به اینکه میزان مصرف خدمات توریسم و اوقات فراغت در کره جنوبی به شدت قدرتمند بوده است، احتمال تداوم یافتن رشد اقتصادی وجود دارد. علاوه بر این، نرخ تورم در این کشور به نسبت سال گذشته کاهش یافته است نرخ سود بازار هم به واسطه توقف افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی کره جنوبی، تثبیت شده است. این عوامل در کنار یکدیگر منجر به بهبود میزان تقاضا و مصرف داخلی شده است.

با این‌همه همچنان انتظار می‌رود اقتصاد کره جنوبی در سال جاری با توجه به چشم‌انداز چالش‌برانگیز اقتصاد جهانی، کندتر شود. کارشناسان سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی انتظار دارند در سال جاری اقتصاد کره 1.6 درصد رشد کند. پیش‌ از این رقم پیش‌بینی شده برای این کشور 1.8 درصد بود. اقتصاد کره جنوبی در سال 2022 رشدی 2.6 درصدی داشت؛ نرخی که به نسبت رشد 4.1 درصدی سال 2021، کاهشی قابل توجه از خود نشان داد.

در همین رابطه