حسن صالحی امروز در اولین همایش بینالمللی صنایع و تجارت آبزیان و غذاهای دریایی در نمایشگاه بینالمللی تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: 350 میلیون دلار صادرات محصولات شیلاتی در سال گذشته وجود داشته است همچنین 150 میلیون دلار واردات محصولات شیلاتی داشتهایم که این امر نشان دهنده افزایش 200 میلیون دلاری صادرات در مقابل واردات بوده است و تراز تجاری بخش شیلاتی کشور 150 درصد مثبت بوده است.
وی افزود: در تولیدات داخلی بخش شیلات بیش از آنکه مصرف میکنیم تولید داریم اما در کنار آن اقدام به واردات میشود اما در نهایت باید در نظر داشت که تراز تجاری مثبت است.
رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: در سال جاری هدفگذاری تولید 20 هزار تن ماهی در قفس شده که این رقم توسط معاون اول رئیس جمهور نیز ابلاغ شده است و امیدواریم در برنامهریزیهای انجام شده به هدف مورد نظر برسیم.
صالحی تصریح کرد: در سالجاری پیشبینی تولید بیش از یک میلیون تن محصولات شیلاتی در کشور شده است و بیش از 380 میلیون دلار صادرات شیلاتی خواهیم داشت.
وی همچنین در خصوص وضعیت محصولات خاویاری کشور به تسنیم گفت: براساس تصمیمسازی همه رمسئولین کشورهای حاشیه دریای خزر در نشست تیرماه قزاقستان صید تجاری ماهیان خاویاری برای سال آینده نیز ممنوع شده است اما ایران در عوض صید ماهیان خاویاری به منظور حفظ بازارهای صادراتی خود پرورش اینگونه از آبزیان را در دستور کار خود را دارد تا جایگاههای صادراتیمان حفظ شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم،در خصوص برقراری تجارت ترجیحی ایران با کشورهای منطقه اوراسیا تا 3 ماه آینده گفت: برقراری تجارت ترجیحی با کشورهای حوزه اوراسیا اهمیت فراوانی برای صادرات محصولات شیلاتی ایران خواهد داشت بویژه اینکه اکنون با کشورهای روسیه، بلاروس و قزاقستان در حال مذاکره برای توسعه بازارهای خود هستیم.
براساس اظهارات امروز نعمتزاده وزیر صنعت، معدن وتجارت، تجارت ترجیحی ایران با کشورهای حوزه اوراسیا تا سه ماه آینده برقرار میشود و در آینده تجارت آزاد با این کشورها خواهیم داشت.