رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

نایب رئیس اتاق ایران در گردهمایی فعالان اقتصادی ایرانی مقیم ژاپن مطرح کرد

لزوم برقراری ارتباط هرچه سریع‌تر بنگاه‌های کوچک و متوسط ایران و ژاپن

گردهمایی فعالان اقتصادی مقیم ژاپن با حضور مسعود خوانساری، نایب رئیس اتاق ایران و محمدرضا کرباسی، معاون بین الملل اتاق ایران در توکیوی ژاپن برگزار شد.

19 آذر 1395 - 09:58
کد خبر : 5795
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مسعود خوانساری، نایب رئیس اتاق ایران در گردهمایی فعالان اقتصادی مقیم ژاپن که در توکیو برگزار شد، با تاکید بر اینکه هدف این گونه برنامه ها تبادل نظر است، گفت: بعد از توافق هسته ای، وزیر امور خارجه ایران ابتکار خوبی به خرج داد که در کنار سفرهای سیاسی، هیات اقتصادی هم در سفرها و گفتگوها همراه او باشد.

او با بین اینکه تا به حال بیش از 200 هیات تجاری به ایران آمده اند، افزود: در این میان اروپایی ها بیشترین تردد را داشته و در آسیا نیز کره، هند و چین فعال بوده اند که تردد کمتر ژاپنی ها شاید به روحیه محافظه کارانه آنها مربوط می شود. امیدواریم از این به بعد شاهد روابط تجاری بیشتری با ژاپن باشیم. هرچند این کشور افزایش خرید نفت از ایران داشته است، اما از بعد تجاری صادرات ژاپن به ایران بیش از 300 میلیون دلار بیشتر نیست .

به گفته نایب رئیس اتاق ایران، ایران توانسته با بانک های کوچک اروپایی ارتباط پولی برقرار کند که اتریشی ها در این زمینه پیشقدم بوده اند؛ این در حالی است که ارتباطات بانکی ژاپن هنوز با مشکل مواجه است .

خوانساری بر ارتباط هرچه سریع تر بنگاه های کوچک اقتصادی ایران و ژاپن تاکید کرد و گفت: هرچقدر سریع تر بنگاه های کوچک را به هم مرتبط کنیم، در مسائل بزرگتر هم سریع تر می توان حرکت کرد. جترو تاکنون فعالیت خوبی در ایران داشته و تعداد زیادی کارمند استخدام کرده، اما توجه بیشتر آنها روی بنگاه های بزرگ بوده است. بنگاه های بزرگ توسط پشتیبانی دولت از آنها مشکلات خود را سریع تر می توانند حل کنند و بنگاه های کوچک بیشتر نیازمند توجه هستند.

به گفته او ایران در زمینه فعالیت در بحث خودرو توفیق خوبی داشته و ژاپن نیز از کشورهای موفق در عرصه خودروسازی است.

ایرانیان فعال اقتصادی در کشورهای مختلف، سفرای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران هستند

در ادامه این گردهمایی، محمدرضا کرباسی، معاون بین الملل اتاق ایران با اشاره به دیپلماسی اقتصادی دولت تدبیر و امید گفت: در کنار هیات های سیاسی، هیات های بخش خصوصی هم طی سه سال گذشت به کشورهای مختلف سفر کرده و این اقدام دستاوردهای مثبتی داشته است. این همدلی در مجموعه کلان اقتصادی کشور جاری است و با قدرت هرچه بیشتر تلاش می کنیم بتوانیم شرایط را برای استفاده از فرصت های موجود در کشورهای جهان فراهم کنیم.

او گفت: فعالان اقتصادی ایرانی در کشورهای مختلف، سفرای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران هستند و باید کمک کنند تا شرایط حضور ایران در عرصه فعالیت های اقتصادی در آن کشور مهیا شود.

کرباسی خطاب به فعالان اقتصادی مقیم ژاپن گفت: تلاش کنید عین اینکه فعال اقتصادی هستید، نگاهتان مخصوصا در بحث بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط به همکاری با جمهوری اسلامی ایران باشد.

او با اشاره به بحث میز مشترک اطلاعاتی همکاری های اتاق های ایران و ژاپن خاطرنشان کرد: با فعالیت این میز اطلاعاتی، بخشی از مشکلات فعالان ایرانی مقیم ژاپن می تواند حل شود. دو سالی است که در ژاپن از ظرفیت ایرانیان فعال اقتصادی مقیم ژاپن استفاده و از این طریق مرکز حلال کشورهای اسلامی تاسیس شده است. از این ظرفیت در بخش های دیگر نیز باید استفاده کرد.

در ادامه این نشست تجار ایرانی که در قالب هیات اقتصادی ایران به توکیو سفر کرده اند و همچنین فعالان اقتصادی ایران در توکیو نظرات خود را در رابطه با گسترش مناسبات میان دو کشور مطرح کردند.

در همین رابطه