رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

علی محمد زمانی در گفتگو با پایگاه خبری اتاق ایران پاسخ می دهد

استارت‌آپ‌ها الگوی مناسبی برای ایران هستند؟

علی محمد زمانی، نایب رئیس کمیسیون جوانان، کارآفرینی و کسب‌وکارهای نوین و دانش‌بنیان معتقد است اگر استارت‌آپ­‌ها، اشتغالی در سطح نیاز کشور ایجاد نکند و یا اشتغال موجود را با تهدید روبه‌رو کند، در حال حاضر نمی‌تواند الگوی خوبی برای ما باشد.

25 دی 1395 - 14:11
کد خبر : 6360
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

 امروزه دیدگاه‌های مختلفی از سوی فعالان اقتصادی نسبت به استارت‌آپ‌ها وجود دارد. برخی آن را باعث مدرن شدن کسب‌وکارهای سنتی دانسته و منفعت آن را متوجه مصرف‌کنندگان می‌دانند. از آن‌سو، عده‌ای دیگر وجود آن‌ها را برابر با به خطر افتادن اشتغال جوانان و با تهدید روبه‌رو شدن کسب‌وکارهای سنتی می‌دانند.

علی محمد زمانی، نایب رئیس کمیسیون جوانان، کارآفرینی و کسب‌وکارهای نوین و دانش‌بنیان ازجمله کسانی است که معتقد است اگر استارت‌­آپ­‌ها، اشتغالی در سطح نیاز کشور ایجاد نکند و یا اشتغال موجود را با تهدید روبه‌رو کند، در حال حاضر نمی‌تواند الگوی خوبی برای ما باشد.

زمانی به «پایگاه خبری اتاق ایران» می‌گوید: قدمت استارت‌آپ‌ها در دنیا زیاد است، اما در کشور ما کاری نو و تاره است که جوانان تحصیلکرده ما را به بخش آی تی جذب می‌کند. از دو منظر باید به این موضوع نگاه کرد. اول اینکه در استارت‌آپ‌ها، ایده‌های نو و شیوه‌های نوین بازاریابی و کسب‌وکار مدنظر قرار گرفته است. اما از سوی دیگر، ما نباید به‌صورت تقلیدی و بی‌توجه به وضعیت جامعه خودمان، به دنبال الگوهای اجراشده در کشورهای پیشرفته باشیم.

این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، با اشاره به وضعیت فعلی اشتغال در کشور ادامه می‌دهد: ما در شرایطی هستیم که تا سال 1400 حدود شش یا هفت میلیون تحصیل‌کرده دانشگاهی وارد بازار کار می‌شوند. با این وضعیت، اگر قرار است تکنولوژی‌ای وارد شود که اشتغالی در سطح نیاز کشور ایجاد نکند؛ یعنی یک میلیون نفر در سال، و یا اشتغال موجود را هم با تهدید روبه‌رو کند، در حال حاضر نمی‌تواند الگوی مناسبی برای ما باشد.

او معتقد است باید برنامه‌ریزی‌هایمان به سمت ایجاد اشتغال بیشتر باشد و در این صورت، استارت‌آپ‌ها خیلی نمی‌تواند گسترش یابد.

زمانی در پاسخ به این سؤال که «یعنی استارت‌آپها توانایی ایجاد اشتغال ندارند؟» می‌گوید: آن‌ها هم می‌توانند اشتغال‌زایی کنند اما چقدر؟ ما عادت کرده‌ایم که شیوه‌های دیگران را به‌صورت تقلیدی اخذ کنیم و گسترش دهیم. بنده با اینکه استارت‌آپ‌ها در این حد باشند که شیوه‌های نوین را تجربه کنیم مشکلی ندارم.

او با مثالی توضیح می‌دهد: چین وقتی می‌خواهد مساله اشتغال را حل کند دنبال مشاغلی است که نیروبر و کارگر بر هستند و در شرایطی که سهم عظیمی از جامعه او بیکار است، ترجیح نمی‌دهد از دانش و تکنولوژی روز استفاده کند که کارگربر نبوده و اشتغال‌زا نیست. لذا ما هم علیرغم اینکه باید به دانش و تکنولوژی روز دنیا توجه داشته باشیم و ایده‌های نو و خلاقانه را وارد بحث اقتصاد کنیم، نباید اجازه دهیم آن‌ها اشتغال موجود را به خطر اندازند.

موضوعات :
در همین رابطه