رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

اتاق ایران و سازمان محیط زیست تفاهم نامه همکاری امضا کردند

گسترش اقتصاد سبز، محور همکاری اتاق ایران و سازمان محیط زیست

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و سازمان حفاظت محیط زیست با هدف تعامل و همکاری بین دولت و بخش خصوصی به منظور تحقق توسعه پایدار و گسترش اقتصاد سبز در کشور، تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

25 دی 1395 - 15:59
کد خبر : 6361
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

تفاهم نامه همکاری باهدف تعامل و همکاری بین دولت و بخش خصوصی به‌منظور تحقق توسعه پایدار و گسترش اقتصاد سبز در کشور، صبح امروز بین اتاق ایران و سازمان حفاظت محیط زیست به امضا رسید.

بر اساس این تفاهم‌نامه که پیرو حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جمع فعالان اقتصادی و تأکید بر لزوم همکاری بیشتر اتاق ایران و این سازمان در راستای وظایف قانونی تکلیف شده بر آنها نهایی شده است، اقدامات لازم برای حفظ محیط‌ زیست در فعالیت‌های صنعتی، خدماتی، کشاورزی و غیره باید در سطوح بین‌المللی، ملی، استانی و محلی پیگیری شود. همچنین چارچوب‌های مشخص‌شده در تفاهم‌نامه تأکید دارد که همه بخشهای اقتصادی طبق ظرفیت زیست محیطی موجود حرکت کرده و فرهنگ‌سازی در این بخش را مورد توجه قرار دهند. ارتقای سطح آگاهی عمومی و بخشهای تخصصی از مسائل زیست‌محیطی در کنار تعریف پروژه‌های تحقیقاتی مشترک بین پارلمان بخش خصوصی و سازمان حفاظت محیط زیست از جمله چارچوب های تعیین شده در تفاهم نامه مذکور است و کمیته راهبری که قرار است تا دو هفته بعد از امضای این تفاهم‌نامه تشکیل شود، وظیفه عملیاتی سازی آن را بر عهده دارد.

گفتنی است طبق اطلاعات موجود سهم اقتصاد سبز در اقتصاد ایران کمتر از نیم درصد بوده درحالی‌که این رقم در بسیاری از کشورها بیش از 20 درصد اعلام‌شده است.

غلامحسین شافعی، رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور تغییر اساسی در نگرش ها نسبت به موضوعات زیست‌محیطی را مورد تأکید قرار داد و گفت: در طول سال‌های اخیر معضلات زیست‌محیطی آسیب های جدی به اقتصاد روستا وارد کرده است. امروز محصولات لبنی وارداتی بر سر سفره روستائیان دیده می‌شود درحالی که طی سالیان گذشته آنها تولیدکننده انواع محصولات لبنی در کشور بودند.

وی ادامه داد: روستاهای کشور تخلیه شده و شاهد رشد بی‌سابقه حاشیه‌نشینی در شهرهای بزرگ هستیم. می‌توان ادعا کرد معضلات زیست‌محیطی مانند نبود آب، کمبود بارندگی‌ها، تخریب مراتع از دلایل اصلی نابودی اقتصاد روستاست.

رئیس اتاق ایران رویکرد جدید سازمان حفاظت محیط زیست را قدمی روبه جلو توصیف کرد و خواستار بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود برای تحقق توسعه پایدار در کشور توسط این سازمان با همکاری همه دستگاه‌های مربوطه شد.

بر اساس اظهارات شافعی، میزان تأثیر توسعه اقتصاد سبز بر توسعه اقتصادی کشور سهم بسزایی است و این موضوع با نگاه به تجربه کشورهای مختلف قابل دفاع است.

رئیس پارلمان بخش خصوصی تصریح کرد: باید تشکلهای مربوطه را تجهیز کنیم تا اقتصاد سبز را به‌عنوان یک اقدام اقتصادی مهم در برنامه کاری خود قرار دهند. امروز اتاق ایران با توجه به برقراری مجدد روابط بین‌المللی، سعی می‌کند در همه مذاکرات اقتصادی خود با هیاتهای مختلف در مورد روشهای جدید آبیاری، سیستم‌های مدیریت پسماند و موضوعاتی ازاین‌دست صحبت کرده و از تجربیات، علوم و تکنولوژی آنها بهره ببرد.

وی همچنین ورود سرمایه‌گذاران به بخش محیط زیست را از برنامه‌های اتاق ایران برشمرد و تأکید کرد: در طی چند سال اخیر از نظر رشد تکنولوژی شکاف عمیقی بین ایران و سایر کشورها به وجود آمده است و امروز متناسب با شرایط، درپی آن هستیم که این شکاف را تنگ‌تر کرده و در نهایت آن را از بین ببریم.

معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در مراسم امضای تفاهم‌نامه از آغاز فصل جدید همکاری‌ها با پارلمان بخش خصوصی سخن گفت و تصریح کرد: دولت یازدهم با برنامه‌های مربوط به اقتصاد سبز، فعالیت خود را آغاز و سعی کرد از همان روزها اندیشه همگان نسبت به آسیبهای ناشی از معضلات زیست‌محیطی را تغییر دهد. به باور وی مسائل زیست‌محیطی می‌تواند رشد اقتصادی هر کشوری را کند کرده و خسارتهای بسیاری را بر بدنه اقتصاد وارد کند.

این مقام مسئول تغییر نگاه‌ها و تبدیل تقابلها به تعامل را نتیجه تلاش‌های دولت یازدهم دانست و افزود: سازمان توانست با استفاده از راهکارهای قانونی و همکاری سایر دستگاه‌های قدم‌های جدی بردارد و نگرشها را تغییر دهد.

ابتکار با بیان این مطلب که ایران نباید تجربه تلخ چین را در مورد آلودگی هوا و سایر چالشهای زیست‌محیطی تکرار کند، گفت: خوشبختانه این باور در سطح تصمیم گیران شکل گرفته و شاهد چنین اقدام مهم در این بخش هستیم. اشاره به فصل مالیات سبز در لایحه مربوط به مالیات بر ارزش‌افزوده و تأکید بر فصل محیط زیست در برنامه ششم توسعه از جمله دستاوردهای مهمی است که باید موردتوجه قرار گیرند.

گفتنی است طبق برنامه ششم توسعه باید تا پایان سال سوم برنامه ششم، بهره‌برداری از منابع جنگلها، ساماندهی شده و بهره گیری از شیوه‌های جدید، جایگزین روشهای قدیمی شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به امضای سند پاریس اشاره و آن را در راستای جلوگیری از هدررفت منابع کشور و کاهش 50 درصدی شدت انرژی مورداستفاده در کشور دانست. به اعتقاد وی منابع حاصل از این سرمایه‌گذاری بیش از 100 میلیارد دلار خواهد بود.

برای دسترسی به متن تفاهم‌نامه اینجا را کلیک کنید.

در همین رابطه