شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) را تسلیت می‌گوییم

رادیو مجازی اتاق ایران - 12 اردیبهشت 1403

در نشست کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار مطرح شد

مغایرت قانونی برای جبران خسارت‌های منطقه‌ای از سوی معادن، برطرف می‌شود

در نشست اخیر کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار اعلام شد: مصوبه شورای عالی معادن که به زودی ابلاغ می‌شود بند (هـ) تبصره (7) قانون بودجه 1402 را بر اساس ماده 43 قانون برنامه ششم، اصلاح می‌کند.

24 مهر 1402
کد خبر : 68086
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار در نشست اخیر، مغایرت بند (هـ) تبصره (7) قانون بودجه 1402 با جزء (5) بند (الف) ماده 43 قانون برنامه ششم توسعه را مورد توجه قرار داد که طبق اطلاعات ارائه شده این مغایرت با مصوبه شورای عالی معادن که به زودی ابلاغ می‌شود، اصلاح خواهد شد.

ماده 43 قانون برنامه ششم توسعه تأکید دارد در صورتی که به دلیل فعالیت معدنی خسارتی به اهالی ساکن در منطقه یا بخش کشاورزی آنها وارد شود، علاوه بر عوارض آلایندگی باید با تصویب شورای عالی معادن استان تا یک درصد فروش آنها، پس از واریز به خزانه معین استان نزد خزانه‌داری کل کشور به جبران خسارت‌های مذکور، اختصاص می‌یابد.

این درحالی است که در قانون بودجه 1402 به جای عبارت «تا یک درصد» عبارت «یک درصد» آمده است. این مسئله از سوی فعالان معدنی مورد توجه قرار گرفت و در دستورکار دبیرخانه کمیته حمایت از کسب‌وکار قرار گرفت. بر این اساس، طبق پیگیری‌های خانه معدن، شورای عالی معادن به موضوع ورود کرده و مصوبه اصلاحی تهیه و به زودی ابلاغ می‌کند.

دستور دیگری که در این نشست مورد توجه قرار گرفت، اصلاح قانون خودرو بود. در حال حاضر ماشین‌آلات سنگین معدنی که شامل خط تولید بخش معادن می‌شود، زیرمجموعه خودرو تلقی شده و نمی‌توانند از مشوق‌های مواد 109 و 110 آیین‌نامه اجرایی قانون معادن استفاده کنند.

بر اساس آنچه در نشست کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار تشریح شد، ماشین‌آلات معدنی جزو خط تولید محسوب می‌شوند و نباید مشمول قانون خودرو شوند. بنابراین در نشست کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار مقرر شد تا متن لایحه پیشنهادی برای اصلاح قانون با ذکر دقیق بند مصوبه از سوی خانه معدن تهیه شود و در اختیار دبیرخانه کمیته حمایت از کسب‌وکار قرار بگیرد تا بعد از طرح در صحن اصلی کمیته و تصویب آن، برای دولت ارسال شود.

نکته دیگری که در این نشست مورد بحث قرار گرفت، انتقاد فعالان معدنی از ممنوعیت واردات ماشین‌آلات معدنی بود. بر اساس قانون فعلی، فقط امکان واردات ماشین‌آلات معدنی 5 سال ساخت که مشابه تولید داخل ندارند، امکان‌پذیر است؛ در حالی که به گفته فعالان این حوزه، پیدا کردن ماشین‌آلاتی که 5 سال ساخت دارند بسیار سخت است.

در همین رابطه