رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

رئیس قوه قضائیه در نشست با صنعتگران، تولیدکنندگان و کارآفرینان استان کرمان

اگر نقش تولید را می‌شناختیم، در وضع قوانین و برخوردها متفاوت بودیم

حجت‌الاسلام‌ غلامحسین محسنی ‌اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در دیدار با فعالان اقتصادی کرمان، با تأکید بر ضرورت شناخت نقش تولیدکنندگان، گفت: اگر این نقش را می‌شناختیم در وضع قوانین، و کارهای حقوقی و غیرحقوقی متفاوت بودیم.

13 آبان 1402 - 11:21
کد خبر : 68298
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر لزوم شناخت نقش تولیدکنندگان برای کشور و مسئولان، گفت: اگر این نقش را ندانیم، نمی‌توانیم به‌اندازه‌ای که باید از تولید و تولیدکننده و نقشی که در کشور دارند، حمایت کنیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی‌ اژه‌ای در نشست با صنعتگران، تولیدکنندگان و کارآفرینان استان کرمان، افزود: برداشت من این است که این نقش برایمان مجهول است و نمی‌دانیم نقش تولید، اقتصاد و بنگاه‌های اقتصادی به‌ویژه در این شرایط برای مقابله با جنگ ترکیبی و برای رفع این تحریم‌های ظالمانه چقدر است؛ که اگر نقش آن را می‌دانستیم در وضع قوانین، مقررات و روش‌ها، برخوردها و کارهای حقوقی و غیرحقوقی متفاوت بودیم.

او با طرح این سؤال که چه کسی باید این نقش را بیان کند و بگوید که جایگاه آن کجاست؟ اظهار کرد: مسائل اقتصادی، فرهنگی و امنیتی مرتبط با هم هستند، همان‌طور که اگر امنیت نباشد، اقتصاد مشکل دارد و از آن‌طرف هم اگر اقتصاد و معیشت و تولید نباشد در مسئله امنیت، فرهنگ و اجتماعی اثرگذار است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی ‌اژه‌ای افزود: بارها این سؤال را از خودم می‌پرسم، بنده اگر تجربه‌ای داشته‌ام در حوزه حقوقی بوده و در مسائل اقتصادی به‌طور خاص تجربه‌ای ندارم و بعضی از مسئولان دیگر هم همین‌طور هستند، پس چگونه باید از متخصصان هر امر در آن زمینه کمک گرفت و در اینجا اتاق بازرگانی، اتحادیه‌ها و متولیان صنوف چه نقشی در تبیین مسائل، کار کارشناسی، پشتیبانی، بیان و رفع موانع دارند.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود، افزود: استان کرمان با داشتن ظرفیت‌ها، تنوع اقلیم، وسعت زمینی و مسئولان عالی و رده بالای کرمانی در کشور طی دوره‌های مختلف، چرا بعضی از مشکلات برطرف نشده و چرا این ارتباط بین فردی موجود در میدان، با فردی که پشت کرسی‌های مسئولیت می‌نشیند، برقرار نشده است؟

او افزود: یکی از موضوعاتی که از سوی صنعتگران، تولیدکنندگان و کارآفرینان مطرح می‌شود، این است که می‌گویند اصلاً نمی‌توانیم برای برنامه‌ریزی اقتصادی و یا مرکز اقتصادی و بنگاه خود برنامه‌ریزی داشته باشیم زیرا نمی‌دانیم فردا صبح چه مقررات جدیدی می‌آید و یا اگر این دولت و استاندار و وزیر تغییر کرد، آیا می‌توان بازهم همان برنامه‌ریزی را داشت.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: بعضی از مشکلات قابل پیش‌بینی است و ریسک آن را می‌پذیری، اما بعضی چیزها قابل پیش‌بینی نیست و امروز بر فعالان اقتصادی ما تحمیل می‌شود.

او افزود: اگر شرکت‌های بزرگ، واحدهای حقوقی فعال، باوجدان و آشنا به کار داشته باشند و دفاع درستی انجام دهند، کارها به نحو بهتری پیش می‌رود.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: هر یک از اختیارات من که در استان کرمان می‌تواند مشکلات را حل کند، به حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمیدی رئیس‌کل دادگستری استان کرمان تفویض می‌شود.

او تأکید کرد: به هر میزان که بتوانید مسائل را به‌صورت صلح، سازش، ریش‌سفیدی و کدخدا منشی حل کنید از آن حمایت می‌کنیم.

در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان در این نشست، مسئله پیمان‌سپاری ارزی را مهم‌ترین دغدغه صادرات عنوان کرد و گفت: در سال 1397 برای بازگشت ارز حاصل از صادرات تصمیماتی گرفته شده که درخواست می‌شود منافع این تصمیمات برای کشور بررسی شود.

او افزود: آنچه از این تصمیم به بخش خصوصی رسیده، کاهش صادرات و خروج صادرکنندگان بزرگ، اصیل و توانمند کشور از صادرات و از دست دادن مشتریان چند دهه خود در بازارهای هدف صادراتی بوده است.

سیدمهدی طبیب زاده در این نشست اظهار کرد: سال گذشته به همت کمیسیون اقتصادی مجلس و دولت لایحه‌ای برای معافیت محصولات کشاورزی، صنایع‌دستی و فرش، خدمات فنی و مهندسی و محصولات دانش‌بنیان از موضوع پیمان‌سپاری ارزی تنظیم شد که درخواست می‌شود این موضوع در شورای روسای سه قوه مطرح و برای آن تصمیمی به سود مردم گرفته شود.

رئیس اتاق کرمان، با اشاره به اینکه صادرات این محصولات با معیشت تعداد زیادی از مردم در ارتباط است، گفت: صادرات مجموع این محصولات غیرنفتی کمتر از 5 میلیارد دلار است که ارز حاصل از صادرات آنها نیز به کشور بازمی‌گردد.

وی به مشکل دیگر فعالان اقتصادی در خصوص اقاله‌های بانکی اشاره و اظهار کرد: تغییر شرایط اقاله توسط بانک مرکزی در خصوص فروش اموال مازاد دولت باعث شده سال گذشته 58 هزار میلیارد تومان از منابع بخش خصوصی جز اموال بانک‌ها قرار گیرد.

طبیب زاده، تصریح کرد: قرار بود هر کس اصل تسهیلات، سود و جرائم را پرداخت کند اموال به او برگردانده شود که در حال حاضر این‌گونه نیست و اموال آزاد نمی‌شود که درخواست داریم روال کار به همان سیستم سال 1398 برگردانده شود.

رئیس اتاق کرمان به سخنانی که به نقل از رئیس قوه قضائیه در رسانه‌ها مطرح شده پرداخت و گفت: شما فرمودید «محاکم قضایی طوری عمل کنند که بانک‌ها متضرر نشوند» و از این صحبت، جانب‌داری از بانک‌ها استنباط می‌شود.

طبیب زاده، تصریح کرد: لطفاً در این رابطه توضیح دهید تا اگر این‌گونه نبوده، از این جمله فراتر از معمول استنباط نشود.

وی در ادامه پیگیری برای ایجاد دادگاه‌های تجاری و تشکیل این دادگاه‌ها در راستای حمایت از تولید و اشتغال کشور را درخواست کرد و گفت: فعالان اقتصادی در محاکم قضایی باید طولانی‌مدت درگیر رسیدگی به پرونده‌ها باشند که موجب ضرر عمده به آنها خواهد شد.

وی اظهار کرد: بر اساس قانون، به محاکم قضایی اجازه داده شده از ظرفیت کارشناسی اتاق بازرگانی استفاده شود که این کار انجام نمی‌شود درحالی‌که مرکز داوری اتاق کرمان قانونی‌ترین و مستندترین مرکز داوری است و می‌تواند در خدمت دستگاه قضا و در رسیدگی به پرونده‌ها یاری‌رسان باشد.

طبیب زاده، بیان کرد: در دیوان عدالت اداری در برخی شعب احکامی به نفع تولیدکنندگان صادر می‌شود که درخواست داریم این موضوع در صدور آراء به یک وحدت رویه در کشور منجر شود تا بتوان سازوکاری برای هموار کردن تولید و اشتغال ایجاد کرد.

رئیس اتاق کرمان، ضمن قدردانی از اهتمام قوه قضائیه برای بهبود محیط کسب‌وکار ادامه داد: اتاق کرمان کارکرد و ظرفیت ملی دارد، با فعالان اقتصادی کف بازار در ارتباط است و می‌تواند مشاوری امین، مطلع و به‌روز برای شما باشد.

وی از پیگیری‌های جدی رئیس‌کل دادگستری استان و دستگاه قضا در بازدید از مجموعه‌های اقتصادی دارای مشکل و رفع جدی مشکلات آن‌ها در استان، قدردانی کرد.

موضوعات :
در همین رابطه