رادیو مجازی اتاق ایران - 8 اردیبهشت 1403

رئیس اتاق یاسوج در نشست شورای گفت‌وگوی کهگیلویه و بویراحمد

تقویت صادرات منجر به اشتغال‌زایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود

عبدالله قبادی، رئیس اتاق یاسوج با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی استان کهگیلویه و بویراحمد، بر ضرورت افزایش صادرات از مسیر تقویت تشکل‌های اقتصادی و حضور در بازارهای بین‌المللی تأکید کرد.

15 آذر 1402
کد خبر : 68583
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج، با تأکید بر لزوم تقویت حضور در بازارهای بین‌المللی، گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت‌های متعددی برای صادرات غیرنفتی دارد و افزایش صادرات منجر به افزایش اشتغال‌زایی و کاهش بزهکاری و آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

عبدالله قبادی در هفتادوپنجمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد، افزود: تشکیل تشکل‌های اقتصادی همواره دغدغه اتاق بازرگانی بوده چراکه تشکل‌ها می‌توانند حضور موفقی در بازارهای بین‌المللی داشته باشند.

وی تصریح کرد: تشکل‌هایی که دارای پتانسیل هستند مثل اتحادیه محصولات باغی و اتحادیه تولیدکنندگان عسل که توانایی خوبی برای صادرات داشتند، در سال‌های گذشته با حمایت اتاق بازرگانی تشکیل شده‌اند ولی در سال‌های اخیر کمی عقب مانده‌اند و در تلاشیم با تقویت این اتحادیه‌ها و تشکیل دیگر اتحادیه‌ها محصولات آن‌ها را به بازارهای جهانی معرفی کنیم.

رئیس اتاق یاسوج با اشاره به فعالیت ۲۵ واحد آب‌معدنی در استان، گفت: کهگیلویه و بویراحمد در حوزه آب‌معدنی و گلخانه نیز توانایی بسیاری دارد که می‌توان با تشکیل اتحادیه‌ها و تشکل‌ها، راه آن‌ها را به اتاق بازرگانی باز کنیم تا تعداد نمایندگان استان را در اتاق بازرگانی افزایش دهیم.

وی اظهار کرد: برای صادرات آب‌معدنی نباید از بازار عراق غافل شویم، ضمن اینکه عدم تشکیل جلسات کارگروه توسعه صادرات مشکلاتی ایجاد کرده که انتظار می‌رود مجدداً جلسات تشکیل و برای صادرات استان هدف‌گذاری مناسبی انجام شود.

قبادی گفت: سند توسعه صادرات علی‌رغم همه جلسات منجر به نتیجه نشد و باید این سند را به‌روزرسانی کنیم تا از این بن‌بست خارج شویم.

رئیس اتاق یاسوج، افزود: ازآنجایی‌که تعداد تجار و بازرگانان و دارندگان کارت بازرگانی در استان پایین است، بخش آموزش اتاق را تقویت کرده‌ایم به‌طوری‌که در این ماه‌ها به‌صورت هفتگی دوره‌های آموزشی کاربردی و تخصصی برای تربیت تجار و بازرگانان برای همه علاقه‌مندان به‌صورت کاملاً رایگان برگزار می‌کنیم و در تلاشیم با معرفی فرصت‌های تجارت و تربیت بازرگانان جدید برای استان، دارندگان کارت بازرگانی را افزایش دهیم تا هم صادرات غیرنفتی در استان افزایش پیدا کند و هم کسب‌وکار در این عرصه رونق پیدا کند.

قبادی ادامه داد: تلاش کرده‌ایم کارت‌های بازرگانی شرکت‌ها و کارخانجات بزرگ را به استان بیاوریم و با پیگیری‌های استاندار این امر مهم در حال محقق شدن است و کارخانه سیمان مارگون، پتروشیمی گچساران، کارخانه سیمان یاسوج و دیگر مجموعه‌های بزرگ استان که کارت‌هایشان در تهران بود به استان انتقال پیدا می‌کند و همه درآمد مربوط به کارت‌های بازرگانی آنها ازاین‌پس در استان واریز می‌شود.

قبادی به تلاش اتاق یاسوج برای معرفی توانمندی‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان اشاره کرد و گفت: در دیدار اخیر هیات هیات نمایندگان اتاق یاسوج با هیات رئیسه اتاق ایران، مجوز همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری را به‌صورت ملی گرفتیم که با توجه به شرایط استان و حمایت‌های اتاق ایران این همایش می‌تواند بسیار مثمر ثمر باشد.

بانک‌ها در پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش در حد انتظار همکاری نمی‌کنند

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست بر افزایش صادرات محصولات غیرنفتی در استان تأکید کرد و گفت: مدت زیادی نیست که موضوع صادرات در استان مطرح شده است و رقم ۲ میلیون دلاری صادرات رقم پایینی بوده است.

سید علی احمدزاده با اشاره به اینکه در حوزه صادرات به جایگاه مدنظر نرسیدیم، افزود: استان در زمینه مختلف آب‌معدنی، گیاهان دارویی، محصولات کشاورزی و حوزه صنعت خصوصاً پتروشیمی‌ها ظرفیت بالایی برای صادرات دارد و با بهره‌برداری از پلمیر گچساران و دهدشت در سال‌های آینده درآمد استان بالا و صادرات افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه آب‌معدنی استان قابلیت صادرات به کشورهای حوزه خلیج‌فارس را دارد، گفت: اتحادیه و تشکل‌های صادراتی تشکیل شود، ضمن اینکه طبق مصوبه جلسات کارگروه باید توسعه صادرات نیز فعال شود.

احمدزاده از صادرات محصولات سیمان مارگون و سیمان یاسوج از گمرک استان خبر داد و گفت در گذشته این محصولات از گمرک سایر استان‌ها صادر می‌شد اما با اقدامات صورت گرفته دو واحد بزرگ صنعتی گمرک استان را برای صادرات انتخاب کردند.

استاندار با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ جهش خوب و امیدوارکننده‌ای در حوزه صادرات داشتیم و در حال هدف‌گذاری صادراتی تا پنج میلیارد دلار در آینده هستیم گفت: کارخانه گیاهان دارویی در گچساران به بهره‌برداری رسید و کشت گیاهان دارویی افزایش پیدا کرده که کشورهای اروپایی و کشورهای حوزه خلیج‌فارس بازار هدف استان هستند.

احمدزاده به توانایی صادرات استان در حوزه شیلات پرداخت و گفت در شیلات استان سوم کشور هستیم اما صادرات قابل قبولی نداریم، دلال‌ها ماهی این استان را با قیمت پایینی خریداری می‌کنند و اما چندین برابر قیمتی که خرید کردند صادر می‌کنند که باید این واسطه‌ها حذف شوند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر فعال‌تر شدن حوزه کشاورزی برای صادرات تأکید کرد و گفت در حوزه صنایع‌دستی و صنعت از استعداد بالایی برخوردار هستیم و درصورتی‌که به ظرفیت‌های صادراتی توجه شود و محصول پتروشیمی استان به حد صادرات برسد به جایگاه که شایسته استان است می‌رسیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش دولت برای بازگشت واحدهای راکد به چرخه تولید گفت: واحدهای تولیدی زیادی در سال‌های گذشته دچار رکود شده و تعطیل شدند و برخی از واحدها را بانک‌ها می‌خواستند مصادره کنند که در کارگروه رفع موانع تولید جلوی این کار را گرفتیم و فرصت دادیم تا به چرخه تولید بازگردند.

احمدزاده با اشاره به اینکه ۵۰ واحد تولیدی راکد در استان به چرخه تولید بازگشت گفت: کارخانه قند یاسوج و کارخانه شهدناب که پس از پانزده سال به چرخه تولید بازگشت، اجازه نداد سیب تولیدی روی دست کشاورزان بماند ازجمله این واحدها است.

وی از افزایش سردخانه‌ها خبر داد و گفت: بانک‌ها در پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش در حد انتظار همکاری نمی‌کنند و دلیل آن را ناترازی منابع و مصارف عنوان می‌کنند که قرار است در سفر وزیر اقتصاد به استان این ناترازی جبران شود تا بتوانیم واحدهای تولیدی را حمایت کنیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: در سفر دور دوم دولت به استان ۱۰ هزار میلیارد تومان برای سه سال به حوزه اقتصادی تخصیص داده شده است که با اختصاص این مبلغ جهش خوبی در تولید و سرمایه‌گذاری حاصل می‌شود و از محل حمایت‌های دولت شاهد بازگشت واحدها به چرخه تولید و ایجاد اشتغال خواهیم بود.

سند توسعه صادرات کهگیلویه و بویراحمد با رویکرد عملیاتی تدوین شود

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: سند توسعه صادرات استان باید متفاوت از دوران گذشته با رویکرد عملیاتی تدوین شود.

 سید احسان عسکری اظهار کرد: این استان ازنظر تولید مشکلی ندارد اما در حوزه صادرات و تجارت لنگ می‌زند، بخش اقتصادی باید ۸۰ درصد انرژی خود را روی تجارت بگذارد و ۲۰ درصد فقط به تولید پرداخته شود.

وی افزود: هم‌اینک کشورهای عربی فقط تجارت می‌کنند، تولیدی ندارند ولی درآمد بالایی از تجارت کسب می‌کنند.

صادرات غیرنفتی کهگیلویه و بویراحمد به ۲ میلیارد و ۵۴۰ میلیون دلار رسید

مدیرکل گمرک کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست از افزایش ۳۴۶ درصدی درآمد صادرات غیرنفتی این استان خبر داد و گفت: درآمد گمرکی کهگیلویه و بویر احمد در سال جاری به ۲ میلیارد و ۵۴۰ میلیون دلار رسید.

عبدالکریم بیاتی با اشاره به افزایش درآمد صادرات غیرنفتی استان، اظهار کرد: درآمد صادرات غیرنفتی استان کهگیلویه و بویراحمد امسال نسبت به هشت‌ماهه سال ۱۴۰۱، افزایش ۳۴۶ درصدی داشته و ازنظر وزنی نیز شاهد افزایش ۲۰۲ برابری بوده‌ایم.

وی تأکید کرد: درآمد گمرکی استان به ۲ میلیارد و ۵۴۰ میلیون دلار در این هشت ماه رسیده و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا پایان سال به چهار میلیارد دلار هم برسد.

مدیرکل گمرک کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: همچنین امسال ۱۷۲ هزار و ۴۸۸ تن کالا صادر شده است که نسبت به سال گذشته ۲۰۲ درصد رشد را نشان می‌دهد.

موضوعات :
در همین رابطه