رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

صمد حسن‌زاده در نشست با سفیر بورکینافاسو در تهران

ارتباط اتاق‌های بازرگانی ایران و بورکینافاسو باید تقویت شود

رئیس اتاق ایران در نشست با سفیر بورکینافاسو در تهران گفت: برای تقویت سطح روابط باید از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی دو کشور به منظور تبادل اطلاعات و هیات‌های تجاری استفاده بهینه کرد.

07 اسفند 1402 - 14:30
کد خبر : 69212
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

در دیدار سفیر بورکینافاسو با رئیس اتاق ایران درباره زمینه‌های همکاری مشترک بین دو کشور صحبت شد. در این نشست، تبادل اطلاعات و هیات‌های تجاری مورد تأکید قرار گرفت. همچنین تمرکز بر معدن، کشاورزی، پتروشیمی، حوزه سلامت و دارو به عنوان زمینه‌های همکاری بین دو کشور معرفی شد.

در این بین کابوره محمدی، سفیر بورکینافاسو در تهران از صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران دعوت کرد تا در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی بورکینافاسو که ۲۵ اکتبر تا ۸ نوامبر در پایتخت این کشور برگزار می‌شود، حضور پیدا کند. بر اساس اظهارات او این نمایشگاه، جزو رویدادهای بزرگ این کشور محسوب می‌شود.

در ابتدای جلسه، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران نبود اطلاعات مؤثر و لازم از ظرفیت‌های بورکینافاسو در ایران را به عنوان یک نقطه ضعف جدی در راستای گسترش سطح مناسبات تجاری بین دو کشور دانست و تأکید کرد: رایزن بازرگانی سفارت این کشور در ایران باید فعال‌تر عمل کند و اطلاعات موردنیاز را در اختیار فعالان اقتصادی ایران قرار دهد.

او با اشاره به اینکه اقتصاد بورکینافاسو بر پایه تجارت طراحی شده است، گفت: چنانچه اطلاعات موردنیاز از اقتصاد و قوانین این کشور در دسترس باشد، امکان تقویت مناسبات بین ایران و بورکینافاسو وجود دارد. از طرفی با توجه به نیاز این کشور، ایران می‌تواند فنی مهندسی به بورکینافاسو صادر کند. همچنین ایران از نظر دارو، تجهیزات و خدمات پزشکی پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و زمینه همکاری مشترک در این حوزه نیز فراهم است.

رئیس اتاق ایران تصریح کرد: سرمایه‌گذاری ایران در حوزه کشاورزی فراسرزمینی نیز می‌تواند زمینه تعاملات مشترک بین دو کشور باشد. همکاری در حوزه ساخت ماشین‌آلات صنعتی و قطعات موردنیاز نیز ممکن است. در مقابل تولید پنبه، منگنز و روی در بورکینافاسو ایران می‌تواند با توجه تجربیاتی که دارد، دانش لازم را در اختیار طرف مقابل قرار دهد.

بر اساس اظهارات او باید مصوبات کمیسیون مشترک دو کشور که به تازگی برگزار شده است، اجرایی شود. در این راستا از رئیس اتاق بازرگانی بورکینافاسو دعوت می‌کنیم تا برای توسعه روابط تجاری و اجرایی شدن مصوبات کمیسیون مشترک دو کشور به ایران سفر کنند. از طرفی باید توجه داشت که تقویت روابط اتاق‌های بازرگانی دو کشور می‌تواند ضعف نبود اطلاعات و گسترش روابط را برطرف کند.

حسن‌زاده ادامه داد: چنانچه شرایط اقتصادی در بورکینافاسو مناسب باشد، ایران از تجارت تهاتری و ترجیحی با این کشور به ویژه در حوزه دارو و سلامت استقبال می‌کند.

دعوت از رئیس اتاق ایران برای حضور در نمایشگاه صنایع‌دستی بورکینافاسو

کابوره محمدی، سفیر بورکینافاسو در تهران از ظرفیت‌های ایران در حوزه معادن، کشاورزی، پتروشیمی و … صحبت کرد و گفت: در همه این بخش‌ها امکان توسعه روابط بین دو کشور وجود دارد. هدف از این دیدار نیز بررسی راه‌ها و اقداماتی است که باید برای بیشتر شدن سطح روابط و همکاری‌های مشترک، انجام دهیم. این همکاری‌ها می‌تواند در بخش‌های سلامت، داروهای انسانی و دامی نیز دنبال شود.

به باور او امکان تأسیس کارخانه‌های ساخت داروی ایرانی در بورکینافاسو نیز وجود دارد. از طرفی این همکاری‌ها می‌تواند در بخش کشاورزی نیز باشد. چون لازم است ارزش‌افزوده محصولات زراعی در بورکینافاسو افزایش پیدا کند.

محمدی ادامه داد: در کنار تولید مشترک، زمینه صادرات این محصولات به کشورهای دیگر نیز مهیاست. برای این منظور باید چارچوبی طراحی شود و در قالب آن برنامه‌ریزی و اقدام کنیم. این حرکت باید با همکاری فعالان اقتصادی دو طرف انجام شود.

سفیر بورکینافاسو پیشنهاد داد: نشست آنلاینی را برگزار کنیم تا با کمک آن ظرفیت‌های تجاری خود را به طرف ایرانی معرفی کنیم.

او از رئیس اتاق ایران دعوت کرد تا در رویداد هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی بورکینافاسو که ۲۵ اکتبر تا ۸ نوامبر در پایتخت این کشور برگزار می‌شود، حضور پیدا کند؛ همچنین امکان عرضه و معرفی فرش ایرانی در این نمایشگاه نیز وجود دارد. در حاشیه این نمایشگاه می‌توان زمینه مذاکره و آشنایی فعالان اقتصادی دو طرف با یکدیگر را مهیا کرد.

در همین رابطه