رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

آرش نجفی، در پنل همایش تأسیسات؛ گلوگاه ناترازی انرژی

کاهش مصرف انرژی یک تجارت پرسود جهانی است؛ از کنار آن نگذریم

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با تأکید بر ضرورت ایجاد نهاد رگولاتوری در صنعت برق، گفت: کاهش مصرف انرژی در جهان یک تجارت پرسود است و بخش خصوصی نباید فرصت بهینه‌سازی مصرف انرژی را از دست بدهد.

25 آذر 1403 - 20:24
کد خبر : 70641
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، گفت: باید مالکیت انرژی صرفه‌جویی شده از محل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، به رسمیت شناخته شود.

آرش نجفی، در پنل مشارکت عمومی-خصوصی همایش تأسیسات؛ گلوگاه ناترازی انرژی، افزود: بخش خصوصی نباید فرصت بهینه‌سازی مصرف انرژی را از دست بدهد؛ چراکه این موضوع منجر به ایجاد و رونق کسب‌وکار شده است.

او ادامه داد: بازار کربن به‌عنوان بازار پربازده باید موردتوجه قرار گیرد و به‌عنوان تجارت جدید باید به آن توجه کنیم. ما با نرخ‌های بسیار پایین می‌توانیم کاهش کربن ایجاد کرده و تجارت پرسودی داشته باشیم. کاهش مصرف انرژی در دنیا، درآمد محسوب می‌شود و نباید به‌سادگی از کنار آن گذشت.

او با بیان اینکه توسعه، آب و برق و گاز لازم دارد، گفت: دولت ذی‌نفع فرایندهای تولید انرژی و یا بهینه‌سازی انرژی است؛ اما دولت باید از حوزه انرژی خارج شود.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران تصریح کرد: نزدیک به ۱۰ سال است که موضوع ایجاد نهاد رگولاتوری در صنعت برق را دنبال می‌کنم و نتیجه نداده است.

به گفته نجفی، این بی‌برقی‌های زمستانی به دلیل نبود رگولاتوری در این صنعت است.

او افزود: تا وقتی نظارت بخش‌های مختلف به‌درستی وجود نداشته باشد و نظارت دولت مستقلاً انجام شود دستاوردی نخواهیم داشت؛ چون سرمایه اجتماعی را از دست داده‌ایم.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با بیان اینکه پویش دو درجه کمتر می‌تواند نهایتاً باعث ۶۰ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی باشد، ادامه داد: میزان کمبود ما ۳۰۰ مترمکعب است و برای رفع آن پیشنهاد می‌دهیم اما توجه نمی‌شود؛ چون نهاد رگولاتوری وجود ندارد و دولت فقط بلد است از محل کنترل قیمت مدیریت کند.

در همین رابطه