رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

در نشست فعالان اقتصادی استان مرکزی با سفیر بنگلادش در تهران مطرح شد

فرصت‌های زیادی برای توسعه تجارت ایران و بنگلادش وجود دارد

سفیر بنگلادش در تهران در جریان سفر به استان مرکزی با فعالان اقتصادی این استان دیدار کرد. در این دیدار که رئیس اتاق اراک نیز در آن حضور داشت درباره فرصت‌ها و ظرفیت‌های توسعه روابط دوجانبه گفت‌وگو شد.

15 آبان 1403 - 09:33
کد خبر : 71453
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک گفت: بنگلادش علی‌رغم وسعت کم (معادل یک دوازدهم کشور ایران) از جمعیت قابل‌توجهی برخوردار است و به‌عنوان یک کشور پر باران، به‌شدت روبه رشد بوده و در سه دهه اخیر به‌صورت چشمگیری درحال‌توسعه است.

ناصر بیکی در نشست فعالان اقتصادی استان مرکزی با سفیر بنگلادش در تهران، افزود: ۷.۱ درصد رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۲ تحسین‌برانگیز است و این‌گونه که از شعارها برمی‌آید هدف‌گذاری این کشور، تبدیل به یک کشور توسعه‌یافته در سال ۲۰۲۶ است.

بیکی ۴۶۰ میلیارد دلار تولید ناخالص ملی در این کشور را حائز توجه خواند.

او اظهار کرد: ایران و بنگلادش از قرابت‌های زیادی با یکدیگر برخوردارند و ازآنجاکه اکثریت مردمان این سرزمین مسلمان‌اند، اشتراک قوی با هم دارند. علاوه بر این ۸ هزار واژه مشترک میان زبان فارسی و بنگالی این احساس نزدیکی را دوچندان می‌کند.

رئیس اتاق اراک در ادامه با اشاره به میزان بارندگی این کشور گفت: سالیانه ۲۲۰۰ میلی‌متر بارندگی در بنگلادش، این کشور را در زمره پربارش ها قرار داده و جالب‌توجه اینجاست که در قسمت شمال شرقی، تا ۵ متر بارندگی سالیانه گزارش می‌شود که استثنائی است.

بیکی سپس گفت: باوجود بعد مسافت، به دلیل قرابت‌هایی که ذکر شد، علاقه‌مند به گسترش روابط با کشور بنگلادش هستیم چراکه معتقدیم مراودات مالی و اقتصادی دو کشور آن‌گونه که انتظار می‌رود پیش نرفته است.

او توضیح داد: در سال ۱۴۰۲ کشور ما ۷۵۳ میلیون دلار صادرات به کشور بنگلادش داشته است اما در 6 ماهه امسال از ۵۰ میلیون دلار فراتر نرفتیم که بسیار نامطلوب است.

بیکی تصریح کرد: اما در بحث واردات پارسال ۳۰ میلیون دلار و در 6 ماهه امسال ۱۴ میلیون دلار سهم از کشور بنگلادش داشتیم.

رئیس اتاق اراک در ادامه سخنان خود با اشاره به ظرفیت‌های مختلف تولیدی استان مرکزی گفت: توان تولیدی پایتخت صنعت کشور ایران این امکان را ایجاد می‌کند که صادرات به بنگلادش بسیار بیش از چیزی که اکنون شاهد هستیم افزایش یابد.

او با بیان اینکه کشور بنگلادش بازار خوبی برای محصولات معدنی است خاطرنشان ساخت: استان مرکزی با دارا بودن معادن گوناگون و فراورده‌های معدنی منحصربه‌فرد می‌تواند تأمین‌کننده و پاسخگوی ویژه‌ای برای این بازار باشد.

بیکی ابراز امیدواری کرد: این سفر بسترساز گسترش تعاملات تجاری و تبادلات اقتصادی میان دو طرف باشد.

سفیر بنگلادش در تهران هم در این جلسه گفت: بنگلادش از میزان واردات بالایی برخوردار است و همین امر شرایط مطلوبی را برای حضور تجار کشورهای دیگر مهیا کرده است.

منجورول کریم خان چودری افزود: به نظر می‌رسد کشور ایران به‌خوبی می‌تواند حدود ۷۰ درصد کالاهای مورد نیاز بنگلادش را تأمین کند و این یک فرصت خوب برای تولیدکنندگان ایرانی است.

او اظهار کرد: بنگلادش همچنین فرصت‌های سرمایه‌گذاری بالایی را برای سرمایه‌گذاران آماده کرده است و تجار ایرانی می‌توانند از این فضا بهره‌مند شوند.

سفیر بنگلادش تهران، ایران را دارای پتانسیل‌ها، منابع طبیعی و خدادادی فراوانی دانست که می‌تواند از آن در راستای پیشبرد اهداف اقتصادی بهره جوید.

او همچنین استان مرکزی را سرشار از موهبت‌های مختلف و ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی دانست و اضافه کرد: کشور بنگلادش هم می‌تواند یک پایگاه خوب برای تجار ایرانی باشد.

کریم خان چودری دین اسلام را از اشتراکات دو کشور برشمرد و افزود: علاوه بر این؛ زبان فارسی ۴۰۰ سال زبان رسمی دربار کشور بنگلادش بوده و اثر مشهور شاهنامه هم در این کشور شناخته شده است اما آن‌طور که انتظار می‌رود بنگلادش برای ایرانیان شناخته شده نیست.

او در ارتباط با همکاری‌های اقتصادی دو طرف، گفت: تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، مناسبات تجاری و نقل و انتقالات مالی را دچار چالش‌هایی کرده که باید برای آن چاره‌جویی شود.

به گفته سفیر بنگلادش در این خصوص مذاکراتی صورت گرفته است که امید می‌رود به بهبود شرایط و تقویت روابط کمک کند.

موضوعات :
در همین رابطه