مهمترین رویدادهای اتاق ایران در هفته‌ اول دی‌ماه

اثر روانی قطعنامه آژانس بیش از تاثیر واقعی آن در بازار ارز است

رئیس اتاق ایران و چین گفت: آنچه بیش از هر چیز بر بازار ارز تاثیر گذاشته، اثرات روانی صدور قطعنامه شورای حکام است.

04 آذر 1403 - 11:09
کد خبر : 71780
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک ایران و چین درباره صدور قطعنامه شورای حکام علیه ایران گفت: بی تردید هر اتفاق سیاسی که تاثیرات منفی را برای آینده ترسیم کند، تاثیر روانی و هیجانی بر بازار ارز و طلا خواهد داشت. طبعا این روند ممکن است مردم را به سمتی سوق دهد تا به فکر تبدیل دارایی خود به شکل کالا و خدمات بیفتند تا حجم سرمایه آنها، کاهش کمتری داشته باشند.

او با اشاره به اثرات روانی این اتفاق بر بازار افزود: به توجه به تجارب قبلی می‌توان گفت که اثر واقعی این قطعنامه و تحریم‌های متعاقب آن حداقل در بهترین حالت حدود 6 ماه دیگر یعنی اواخر بهار سال آینده نمایان خواهد شد. در نتیجه هم اکنون فقط شاهد آثار روانی و هیجانی این موضوع بر بازار ارز هستیم. هر چند ممکن است بهار سال آینده نیز روند رسیدگی و بررسی گزارش‌های تهیه شده آغاز شود که این روند هم چند ماه به طول خواهد انجامید. البته این بدان معنا نیست که سیاستگذار توجهی به گذر زمان نداشته باشد، بلکه باید از هم اکنون با تغییر تاکتیک، چاره‌ای برای آن زمان اندیشیده شود.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه اثر روانی این اتفاق بیشتر از آثار واقعی آن در بازار ارز نمایان شده ادامه داد: هر چند اثر واقعی این قطعنامه بر اقتصاد ما طی امروز و فردا مشخص نمی‌شود و فعلا اثر روانی آن را شاهد هستیم، اما زمان به ضرر ما و به سرعت در حال سپری شدن است؛ در نتیجه دولت و بانک مرکزی باید راه های کنترل و مدیریت بازار را به شکل ایجابی تدوین و اجرایی کند. بدین ترتیب می توان خود را برای اتفاقات و تنش‌های احتمالی آتی تجهیز و آماده کرد.

حریری به تاثیر مثبت راه اندازی بازار توافقی ارز نیز اشاره کرد و گفت: راه اندازی تالار خرید و فروش ارز توافقی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران یکی از راهکارهای مطلوب کنترل بازار ارز است که معتقدم باید خیلی زودتر بصورت کامل و جامع راه اندازی می شد.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین ادامه داد: از سوی دیگر می توان به فرار ارز از کشور، کم اظهاری در واردات و بیش اظهاری در صادرات و همچنین تاخیر در فروش ارز به بانک مرکزی از سوی صادرکنندگان عمده نیز بطور جدی و دقیق توجه شود. مطمئنا اگر بانک مرکزی این موارد را بطور همزمان پیش ببرد، می‌تواند کنترل و مدیریت خوبی بر بازار ارز داشته باشد. در نتیجه معتقدم باید در برخی تاکتیک‌ها، تجدید نظر و در برخی مسایل، جدی‌تر و اجرایی‌تر عمل کرد.

در همین رابطه