هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 4 آذر 1403

سیدمهدی طبیب زاده در نشست شورای گفت‌وگوی استان کرمان

پیشرفت استان کرمان نیازمند ایجاد گفتمان توسعه است

رئیس اتاق کرمان به اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی این استان، ابراز امیدواری کرد: شورای گفت‌وگوی کرمان بتواند گفتمان توسعه را به‌عنوان یک ابزار موردنیاز برای پیشرفت استان، ایجاد کند.

04 آذر 1403
کد خبر : 71782
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

صدوچهارمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کرمان با موضوع ارتقای زیرساخت‌های سلامت استان کرمان در راستای فراهم ساختن بستر توسعه گردشگری سلامت در استان کرمان برگزار و در این نشست وضعیت بهداشتی و درمانی استان، پراکندگی بیمارستان‌های شهر کرمان، چگونگی جذب توریسم گردشگری سلامت و نقش بخش خصوصی دراین‌ارتباط به‌صورت تحلیلی مورد بررسی قرار گرفت و مصوباتی به همراه داشت.

گردشگری سلامت از ظرفیت‌های بسیار مناسب توسعه کرمان است

رئیس اتاق کرمان در این نشست گردشگری سلامت را یکی از ظرفیت‌های بسیار مناسب توسعه استان دانست و گفت: جلسات کارشناسی متعددی پیرامون گردشگری سلامت در اتاق کرمان برگزار شده و در این نشست نیز بررسی می‌شود که چگونه می‌توان با هماهنگ کردن ظرفیت‌های موجود، سبب رونق گردشگری به‌ویژه گردشگری سلامت در استان شویم؟

سیدمهدی طبیب زاده، افزود: باید نظام کامل گردشگری سلامت در کرمان شکل بگیرد و امیدواریم این جلسه آغاز یک کار بزرگ برای اصلاح ساختارها و توسعه گردشگری سلامت باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امیدواریم شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان بتواند گفتمان سازی توسعه در استان را ایجاد کند، افزود: ما با توجه به ابزار، ظرفیت‌ها و ساختار موجود می‌توانیم کمک کنیم اندیشه‌های توسعه‌ای که وجود دارد به کار گرفته شود تا شاهد پیشرفت کرمان باشیم.

رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در کرمان 25 عضو دارد و با حضور همه اعضا تشکیل می‌شود، اظهار کرد: این شورا در تأثیرگذارترین جایگاه کشوری قرار دارد.

وی با بیان اینکه مدیریت در نظام جمهوری اسلامی مانند مسابقه امدادی است که در هر مرحله، یک گروه مسئولیت را بر عهده می‌گیرد، گفت: امیدواریم این شورا با حضور استاندار جدید کرمان، فعال‌تر از گذشته در اختیار توسعه استان قرار گیرد.

طبیب زاده تصریح کرد: برای انتخاب موضوعات نشست شورای گفت‌وگو عوامل توسعه پایدار در کرمان ارزیابی و بر اساس شاخص‌های لازم، موضوعات تبیین می‌شود و همچنین سعی داریم با برگزاری نشست‌های متعدد با حضور کارشناسان دولتی و بخش خصوصی، نمایندگان مجلس، مدیران قوه قضائیه و دانشگاهیان به جمع‌بندی، همفکری و همراه سازی برسیم.

طبیب زاده، با بیان اینکه موضوعات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کرمان از چندین منبع ازجمله مرکز پایش فضای کسب‌وکار استان و استعلام از دستگاه‌های مختلف استان برگرفته می‌شود، ادامه داد: تقسیم‌کار مناسبی در استان شکل گرفته و اتاق کرمان موضوعات کلان را بر عهده می‌گیرد؛ امیدواریم به راهبر توسعه استان تبدیل شده و بتوانیم گام‌های اساسی در مسیر توسعه استان برداریم.

وی افزود: اصلاح نظام حکمرانی، بهره وری، کشاورزی مدرن و معدنکاری مدرن ازجمله موضوعاتی است که در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کرمان مطرح شده و سعی کردیم پازل‌هایی را که باید، شکل دهیم زیرا یک نقشه کلی برای توسعه استان داریم و سعی می‌کنیم به دقت موضوعات مختلف را بررسی کنیم.

طبیب زاده، با بیان اینکه کرمان با همکاری همه دستگاه‌ها عملکرد خوبی در بهبود فضای کسب‌وکار داشته، تصریح کرد: اتاق کرمان پشتوانه علمی خوب و کارشناسی قوی دارد.

اتاق کرمان پای کار توسعه استان است

استاندار کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه اتاق کرمان پای کار توسعه استان است و فضای بسیار خوبی را در اتاق کرمان شاهدیم، گفت: امیدواریم با همکاری اتاق کرمان بتوان اقدامات مناسب و اساسی انجام دهیم.

محمدعلی طالبی، مهم‌ترین مسئولیت مشترک اتاق بازرگانی و دولت را ایجاد گفتمان و باور مشترک نسبت به موضوع توسعه در استان کرمان دانست و افزود: دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی توانمند استان باید هم راستا شده و با مشارکت یکدیگر تحرک جدی در استان شکل بگیرد.

وی ادامه داد: گردشگری سلامت در استان کرمان شرایط و زمینه‌های خوبی برای ایجاد تحرک دارد و می‌تواند از موفق‌ترین استان‌ها در این زمینه باشد.

استاندار کرمان ایجاد زیرساخت‌ها، تجهیز بیمارستان‌ها مطابق با استانداردهای جهانی، کادر درمان ماهر و مجرب، آموزش و ارتقای نیروی انسانی را از عوامل توسعه گردشگری سلامت برشمرد و گفت: اعتمادسازی برای استفاده از خدمات درمانی در بین مردم باید شکل بگیرد.

طالبی اضافه کرد: تبلیغات و بازاریابی، ایجاد وب سایت‌های تخصصی و شبکه‌های اجتماعی قوی، حضور در نمایشگاه‌های ملی و بین المللی، ارائه خدمات متنوع گردشگری، تنوع غذایی و اقامتگاه‌های متعدد از دیگر عوامل توسعه گردشگری در کرمان است.

وی ادامه داد: توسعه زیرساخت‌ها از موضوعات مهم است و باید فضای مناسبی ایجاد شود. استاندار کرمان با تأکید بر اینکه راهبری گردشگری سلامت باید مشخص شود، گفت: نقش بخش خصوصی دراین‌ارتباط باید پررنگ شده، سرمایه گذاران تشویق، بسته‌های گردشگری تعریف و گردشگران جذب شوند.

وی در پایان گفت: استان کرمان می‌تواند به‌عنوان قطب درمان جنوب و جنوب شرق کشور فعال شود.

جذب توریسم گردشگری سلامت وظیفه بخش خصوصی است

اپیدمیولوژیست پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست ضمن قدردانی از اقدامات اتاق کرمان و بیان اینکه اتاق کرمان در کشور از موفق‌ترین‌ها و همواره حامی فعالان اقتصادی است، به ارائه گزارشی از وضعیت سلامت در کرمان پرداخت و گفت: متأسفانه بالانس جمعیتی مهاجرت استان کرمان منفی است و افرادی که از کرمان می‌روند معمولاً سرمایه اجتماعی، اقتصادی و تحصیلی بالایی دارند.

 علی اکبر حق دوست، با بیان اینکه 23 تا 24 درصد بیماران استان‌های دیگر برای درمان به کرمان می‌آیند، گفت: تعدادی از کرمانی‌ها نیز برای درمان به استان‌های دیگر می‌روند.

وی توجه به منطقه مکران برای توسعه جنوب شرق را ضروری دانست و تعداد دانشگاه‌های علوم پزشکی در کرمان را مورد توجه قرار داد و گفت: تعدد این دانشگاه‌ها سبب شده تعداد نیروی انسانی تربیت شده در بخش درمان نسبت به سهم جمعیتی کرمان بیشتر باشد.

رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با بیان اینکه 15 درصد تخت‌های بیمارستانی کرمان متعلق به بخش خصوصی است، تأکید کرد: گردشگری سلامت و جذب توریسم گردشگری وظیفه بخش خصوصی است و بخش خصوصی باید جایگاه خود را در این زمینه پیدا کند. حق دوست، تکمیل زنجیره درمان، بالابردن جذابیت استان برای گردشگران، ارائه خدمات خاص و درگیر نمودن بخش خصوصی را ازجمله اولویت‌های کاری برای جذب گردشگری سلامت در کرمان برشمرد.

موضوع درمان سرپایی بیماران در کرمان مورد توجه قرار گیرد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه مراکز درمانی کرمان که می‌توانند توریسم خارجی را جذب کنند، مشخص هستند، افزود: اقدامات متعددی برای جذب گردشگران خارجی در بحث درمان شکل گرفته اما کافی نیست.

مرتضی هاشمیان، با تأکید بر ضرورت تکمیل بیمارستان‌های درحال ساخت کرمان، خاطرنشان کرد: موضوع ایجاد کلینیک‌های تخصصی و درمان سرپایی از موضوعاتی است که باید مورد توجه قرارگیرد؛ زیرا بیماران برای اینگونه درمان‌ها فضای مناسبی ندارند و از سوی دیگر ایجاد شهرک سلامت یک برنامه میان مدت و بلند مدت است که باید آغاز شود.

دستگاه قضا حامی رونق گردشگری سلامت در کرمان است

رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز بیان کرد: اگر ظرفیت درمانی کرمان به خوبی معرفی شود، می‌تواند قطبی در جنوب شرق کشور باشد.

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی، به حمایت دستگاه قضا در استان کرمان از صنعت گردشگری و درمان اشاره کرد و افزود: از تمام توان خود برای رسیدن به هدف و رفع مشکلات این حوزه کمک بگیریم.

وی با اشاره به قراردادهای دادگستری کرمان با دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل میراث فرهنگی کرمان بیان کرد: حمایت‌هایی را از بیمارستان‌های خصوصی داشته‌ایم و امیدواریم بتوانیم از موضوع گردشگری سلامت و درمان و به طور کلی موضوع گردشگری در کرمان حمایت کنیم.

در ادامه این نشست موضوعاتی ازجمله برگزاری نمایشگاه سلامت استان کرمان، اصلاح ساختاری در راستای تقویت کمی و کیفی گردشگری سلامت، اقدامات فرهنگی، درمان بیماران کرمانی در استان، تأمین نیازهای بیماران، ساماندهی گردشگری سلامت، افزایش پروازهای خارجی به کرمان، شناخت و معرفی کرمان، تبلیغات و... برای توسعه گردشگری سلامت در کرمان مورد بررسی قرار گرفت.

موضوعات :
در همین رابطه