شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور و محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز برای بازدید از هجدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن (ایران کانماین 2024) در این نمایشگاه حاضر شدند و ضمن بازدید از غرفههای مختلف در جریان مسائل و مشکلات فعالان حوزه معدن قرار گرفتند.
محمدرضا بهرامن نایبرئیس اتاق ایران و رئیس خانه معدن که در این بازدید آنها را همراهی میکرد، به «اتاق ایران آنلاین»، گفت: معاون رئیس جمهور در پاسخ به مشکلات مطرح شده قول داد موضوعات را از طریق رئیس جمهور و همچنین از طریق قانونگذاری و تعامل با مجلس پیگیری کند.
او ادامه داد: یکی از مشکلاتی که از سوی فعالان حوزه معدن با وزیر صمت مطرح شد، موضوع حقوق دولتی معادن بود. فعالان معدنی از منتفی شدن تقسیط حقوق دولتی گلهمند بودند. درخواست ما این بود که روال پرداخت حقوق دولتی به شکل سابق بازگردد. چرا که در غیر این صورت حتماً معادن زیادی تعطیل خواهند شد.
رئیس خانه معدن، تاکید کرد: وزیر صمت با این اظهارات موافق بود و قول داد موضوع را در دولت پیگیری کند.
بهرامن افزود: موضوع دیگری که با وزیر مطرح کردیم خدمت وظیفه دانشجویان معدنی بود. توضیح دادیم که دغدغه ما حفظ نیروی انسانی متخصص و جلوگیری از مهاجرت آنهاست. تسهیل شرایط خدمت وظیفه قطعاً رضایت این نیروهای متخصص را به دنبال خواهد داشت.
او ادامه داد: با توجه به گفتوگوهای سازندهای که با وزارت دفاع درباره ممکن شدن امریه دانشجویان معدن در شرکتهای معدنی داشتیم، از وزارت صمت هم خواستیم تا سهمیهای را به خانه معدن بدهد. ایشان قول مساعد داد تا موضوع را در سطح دو وزارتخانه پیگیری کند. قطعاً در این صورت مشکل مهم تأمین منابع انسانی معادن تا حدودی حل خواهد شد.
بهرامن با اشاره به دعوت سفیر بلاروس از فعالان معدنی برای حضور در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و بلاروس، گفت: این موضوع را هم با وزیر صمت مطرح کردیم و ایشان وعده داد که شرایط را برای حضور فعالان معدنی در این اجلاس فراهم خواهد کرد.
وزیر صمت نیز در جریان بازدید از این نمایشگاه گفت: بهطورقطع سرمایهگذاری در معادن را پیگیری خواهیم کرد تا تکنولوژی و فناوریهای جدید را به معادن بیاوریم.
او افزود: باید به ایمنسازی معادن جدی نگاه کنیم، در بسیاری از معادن ما ایمنسازی انجام نشده است و در همه این زمینهها باید سرمایهگذاری کنیم.
او با بیان اینکه صنعت مدتهاست که با ناترازی انرژی مقابله میکند، گفت: این ناترازی هر سال نسبت به سال قبل تشدید شده است و امسال هم شاید شدیدترین ناترازی را نسبت به گذشته داشتهایم.
اتابک عنوان کرد: باید در بلندمدت فکر این باشیم که خود تولیدکنندگان و صنعتگران انرژی مورد نیازشان را تولید کنند، اما اکنون سعیمان این است که بیشترین میزان انرژی را در اختیار صنعت فولاد قرار دهیم و با هماهنگی با تولیدکنندگان، ساعت قطع و وصل انرژی را مدیریت کنیم.