هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

غلامحسین شافعی مطرح کرد

افزایش 30 درصدی درآمد مالیاتی با شناسایی فراریان

غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران در جلسه شورای گفت‌وگوی استان خراسان رضوی از ضرورت گسترده شدن چتر مالیاتی سخن گفت.

06 اسفند 1395
کد خبر : 7204
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سی و هفتمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان رضوی با حضور رئیس اتاق ایران و رئیس سازمان امور مالیاتی برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر برنامه این باشد که نظام تشخیص و وصول مالیات را دچار تحول کنیم و شناسایی فرارهای مالیاتی را مورد توجه قرار داده و معافیت های ناعادلانه مالیاتی را افزایش دهیم، میزان درآمدهای مالیاتی می تواند تا ۳۰ درصد هم افزایش پیدا کند.

غلامحسین شافعی اظهار کرد: مهم‌ترین آسیب ما اتکا به درآمدهای نفتی است. ما در مقابل شوک‌های اقتصادی با تهدید زیادی مواجه می‌شویم و این تهدیدها به بحران تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد: در گذشته ما هم درآمد رویایی نفت و هم افت قیمت نفت را دیده‌ایم که با هر دو اقتصاد ما دچار مشکل شد. راه برون‌رفت از این مسأله عدم اتکا به درآمدهای نفتی است. تولید باید رونق یافته و صادرات به درآمدهایی غیر از نفت متکی شود. یکی از این موارد مالیات است. باید مالیات یکی از تکیه های مهم اداره کشور باشد.

شافعی تصریح کرد: نظام مالیات ستانی باید به شیوه ای باشد که مقبولیت عمومی داشته و منطق بر آن حاکم باشد. اینکه اگر کسی بهتر و درست تر کار کند، جریمه بیشتری بدهد، درست نیست. تفاوت در تعهد اداره مملکت به مالیات نباید وجود داشته باشد. اگر قرار است، دولت کمک ویژه ای به نهاد و سازمانی انجام دهد، این در مقام محیط رقابتی منطقی نیست.

رئیس اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: در یک محیط رقباتی به هیچ عنوان نرخ متفاوت مالیاتی قابل پذیرش نیست. امیدواریم در یک تحول مالیاتی در کشور یک میدان رقابتی برای بخش اقتصادی انجام شود. امیدواریم با کمک فعالان اقتصادی این مسائل حل شود. آنچه در بودجه ۱۳۹۶ سوال است، این است که درآمد مالیاتی ۱۱۳ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است اما مرکز پژوهش های مجلس پیش بینی کرده بیش از ۹۳ هزار میلیارد تومان از این محل به دست نمی آید.

شافعی اضافه کرد: اگر این پیش بینی درست باشد، درآمدهای مالیاتی کشور ۲۱ درصد افزایش داشته است اما فعالیت اقتصادی بخش خصوصی ۲۱ درصد رشد نخواهد داشت. این یک معادله نابرابر است. اگر برنامه این باشد که ما نظام تشخیص و وصول را دچار تحول کنیم و شناسایی فرارهای مالیاتی را مورد توجه قرار دهیم و معافیت های ناعادلانه مالیاتی را افزایش دهیم، میزان درآمدهای مالیاتی می تواند تا ۳۰ درصد هم افزایش پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۴ متوسط افزایش هزینه های بخش تولید حدود ۲۱ افزایش داشته و باید در جهت کاهش این هزینه ها گام برداشت.

 

استاندار خراسان رضوی نیز در این جلسه ضمن تقدیر از مساعدت‌های دولت و همراهی بخش‌های مختلف اعم از خصوصی، عمومی و مردمی در پیشبرد اهداف توسعه‌ای استان، اظهار داشت: به مدد این تعامل شاهد رونق تولید، اشتغال و افزایش صادرات در یک سال گذشته بوده‌ایم.

علیرضا رشیدیان افزود: علی‌رغم تمامی مشکلات و تنگناها، تنها در حوزه‌ی اشتغال از تابستان سال گذشته تا تابستان امسال 121 هزار فرصت شغلی ایجادشده است.

استاندار خراسان رضوی گفت: تا پایان دولت یازدهم نیز با بهره‌برداری از دو هزار میلیارد تومان پروژه در استان، شاهد ایجاد 120 هزار فرصت شغل جدید خواهیم بود.

رشیدیان خاطرنشان کرد: با اتخاذ تدابیر صحیح و اصولی اقتصادی از سوی دولت و ایجاد ستادهایی مانند اقتصاد مقاومتی و رفع موانع تولید؛ شاهد این هستیم که اجرای مصوبات این کارگروه‌ها پاسخ داده و ثمره‌ی آن پویایی تولید و بهبود فضای کسب‌وکار است اگرچه باید بیشتر از این‌ها تلاش کنیم.

وی به ظرفیت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی نیز اشاره کرد و گفت: برگزاری این جلسات باید به تقویت تعامل دو طرف و رفع مشکلات منجر شود.

رشیدیان گفت: باید شرایط به‌گونه‌ای فراهم شود تا دیدگاه‌های همه واحدهای مختلف در خصوص مالیات بررسی و راهکارهای مناسب در نظر گرفته شود.

موضوعات :
در همین رابطه