شوکهای ناگهانی و لازمالاجرا شدن بخشنامههایی که دفعهای صادر میشوند، یکی از عوامل مهم بروز بیثباتی در محیط کسبوکار است. برای مقابله با این مشکل، قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار تصویب و در مسیر اجرای آن سامانه 2430 راهاندازی شد. با این شرایط رئیس اتاق ایلام معتقد است، استفاده از این سامانه میتواند به ایجاد ثبات در محیط کسبوکار کمک کند.
سید محمد موسوینسب، رئیس اتاق ایلام در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین تصریح کرد: راهاندازی سامانه ۲۴۳۰ از شوکهای ناگهانی به بخش خصوصی جلوگیری میکند، چراکه یکی از مشکلات اصلی فعالان بخش خصوصی در سالهای گذشته ناشی از صدور بخشنامهها، مقررات خلقالساعه و گاهی متناقض بوده است.
این فعال اقتصادی ادامه داد: زمانی که مقررهای بدون مشورت با بخش خصوصی تنظیم و ابلاغ میشود و یا بدون اطلاع قبلی جنبه اجرایی پیدا میکند، ثبات اقتصادی از بین میرود و فعالان اقتصادی قدرت پیشبینیپذیری را از دست میدهند.
رئیس اتاق ایلام با بیان این مطلب که هر بخشنامه و مقررهای باید تسهیلکننده امور باشد و از موازی کاری در حوزه صدور تا اجرا جلوگیری کند، تأکید کرد: صدور بخشنامههای آنی و بدون هماهنگی و پشتوانه کارشناسی مصداق بارز تحریم داخلی است. برای همین باید به سمتی حرکت کنیم که مقررات شفاف و به دور از هرگونه غافلگیری اجرایی شوند.
موسوینسب معتقد است: تغییر ناگهانی قوانین، ضربه مهلکی بر پیکره اقتصاد وارد میکند و برای همین به نظر میرسد راهاندازی سامانه ۲۴۳۰ میتواند از صدور بخشنامههای ناگهانی جلوگیری کند و سطح مشکلات را کاهش دهد. این سامانه ابزار اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار بوده و فرصتهای مطلوبی را برای فعالان اقتصادی رقم میزند، در نتیجه بخش خصوصی از راهاندازی این سامانه استقبال میکند.