رادیو مجازی اتاق ایران - 20 آذر 1403

صمد حسن‌زاده، در همایش تجاری ایران و ترکیه

برقراری تجارت آزاد و ترجیحی در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه پیگیری شود

رئیس اتاق ایران با تأکید بر اهمیت برقراری تعرفه‌های تجارت آزاد و ترجیحی میان ایران و ترکیه، گفت: این موضوع باید در این دور از اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور مورد مذاکره قرار گرفته و عملیاتی شود.

21 آذر 1403
کد خبر : 72195
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: برقراری تجارت آزاد و ترجیحی میان ایران و ترکیه باید در این دور از اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، مورد مذاکره قرار گیرد.

صمد حسن‌زاده، در همایش تجاری ایران و ترکیه که در حاشیه بیست و نهمین دور اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور و به میزبانی اتاق ایران برگزار شد، ادامه داد: یکی از عوامل مهم توسعه همکاری‌ها برقراری نظامات عوارض و تعرفه ترجیحی مبتنی بر منافع دو کشور است که الآن از آن فاصله داریم.

او افزود: امیدوارم در جریان برگزاری این دور از کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، تشکیل کمیته دوجانبه برای مذاکره و حل این مشکل عملیاتی شود. اصلاح مقررات تجارت ترجیحی و رفع ممنوعیت‌ها و اعلام فهرست کالاهای مشمول با تعرفه مناسب برای توسعه همکاری‌ها ضروری است و باید انجام شود.

حسن‌زاده تأکید کرد: موضوع مهم دیگر در توسعه روابط تجاری دو کشور، کاهش زمان و هزینه‌های حمل‌ونقل و اصلاح برنامه‌های نظارتی در گمرکات و گسترش همکاری‌های حوزه «TIR» است. ایران در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده و امیدواریم از طرف مسئولین ترکیه هم توجه کافی برای این اقدامات صورت گیرد.

او با بیان اینکه اتاق ایران تلاش می‌کند بستر مناسبی برای توسعه روابط بین دو کشور ایجاد کند، گفت: با به‌کارگیری رویکردهای نوآورانه می‌توان حجم تجارت دو کشور را افزایش داد. در سال گذشته حجم تجارت ایران و ترکیه، بیش از 10 میلیارد دلار بوده که از ظرفیت‌های ایران و ترکیه فاصله زیادی دارد.

حسن‌زاده افزود: ایران ظرفیت‌های زیادی در حوزه‌های معدن، محصولات کشاورزی، صنایع غذایی، پتروشیمی، صنایع‌دستی، فرش، خدمات فنی و مهندسی و ارتباطات فناوری دارد و زمینه مناسبی برای همکاری دو کشور وجود دارد.

او با بیان اینکه بخش خصوصی در حوزه سرمایه‌گذاری و اصلاح زیرساخت‌ها برای بهبود زیرساخت‌های لجستیکی اعلام آمادگی می‌کند، ادامه داد: با توجه به ظرفیت بالای منابع زیرزمینی و معدنی و نیروهای متخصص برای سرمایه‌گذاری مشترک در مگاپروژه‌ها در ایران فرصت‌های خوبی فراهم است.

حسن‌زاده گفت: اتاق‌های ایران و ترکیه برای توسعه روابط آماده هرگونه همکاری هستند. انتظار داریم تجار و بازرگانان در این همایش با مطالعه ظرفیت‌های ایران بتوانند زمینه همکاری بیشتر را ایجاد کنند.

در همین رابطه