رادیو مجازی اتاق ایران ۲۸ آذر ۱۴۰۳

پرونده خبری اتاق ایران آنلاین برای سند آمایش سرزمین - 11

در سند آمایش سرزمین، به توسعه فناوری‌های نوین توجه شود

یوسفی، رئیس اتاق گرگان با اشاره به ظرفیت‌های توسعه‌ای استان گلستان گفت: باید در سند آمایش سرزمین و برنامه‌های توسعه‌ای به ظرفیت گردشگری و ترانزیتی این استان توجه شود.

01 دی 1403 - 12:03
کد خبر : 72422
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق گرگان درباره سند آمایش سرزمین که در اسفندماه 1399 به تصویب شورای عالی آمایش سرزمین رسیده، گفت: این سند نگاهی عمیق به توسعه پایدار دارد و در آن مأموریت‌های مختلفی برای استان‌ها در نظر گرفته‌شده است. در بیانیه این سند به تنوع اقتصادی و نقش‌آفرینی جغرافیایی ایران تأکید شده و در بخش راهبردها به مأموریت استان‌های مختلف اشاره‌شده است.

امیر یوسفی در گفت‌وگو با «اتاق ایران آنلاین» گفت: از طرفی ما در حال اجرای برنامه هفتم پیشرفت هستیم. دولت باید برای اجرای این سند برنامه داشته باشد. بخش خصوصی آمادگی دارد از جایگاه مشاور قوا در این زمینه همکاری‌های لازم را داشته باشد.

یوسفی درباره الزامات توسعه متوازن و تعادل منطقه‌ای تصریح کرد: با وجود جایگاه استان گلستان به‌عنوان استانی برخوردار از منابع عظیم طبیعی، منابع انسانی، موقعیت خاص جغرافیایی (هم‌مرزی با 4 کشور)، محل تلاقی کریدورهای شمال- جنوب و شرق به غرب، زیرساخت‌های لجستیک زمینی، ریلی، هوایی و در آینده دریایی، حجم بالای تولیدات کشاورزی، ظرفیت بکر اکو توریسم، صنایع‌دستی، قابلیت‌های توسعه زنجیره‌های ارزش و... از درآمد سرانه بالایی برخوردار نیست.

رئیس اتاق گرگان ادامه داد: جایگاه سنتی و اقتصاد کشاورزی به همراه عدم اجرای پروژه‌های کلیدی مانند مناطق آزاد تجاری، مناطق ویژه اقتصادی، پروژه‌ای‌های زیر بنایی در زمینه پتروشیمی، نیروگاه‌ها، صنایع فولاد، آلومینیم و... در عقب‌ماندگی استان دخیل بوده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران افزود: در کنار اجرای سند آمایش و هم‌راستا با آن، بخش خصوصی مطالباتی دارد، به نظر من تا روزی که برای تحقق این مطالبات برنامه‌ریزی نکنیم، جایگاه ما در تولید ناخالص داخلی افزایش پیدا نمی‌کند.

یوسفی گفت: در جهان امروز جایگاه بخش‌های مختلف در اقتصاد تغییر کرده است، زمانی اقتصاد کشاورزی حرف اول را می‌زد، بعد اقتصاد صنعتی آمد، بعد بخش خدمات سهم بالا را در تولید ناخالص ملی به خود اختصاص داد، الآن سازمان جهانی اطلاعات و تکنولوژی امریکا طی گزارشی اعلام کرده ۶ درصد از GDP دنیا از طریق تکنولوژی، فناوری و ICT  تأمین می‌شود که رقمی حدوداً 4.5 تریلیون دلار است. ما باید این معادلات را در اسناد بالادستی در نظر بگیریم.

او با اشاره به اینکه منطقه آزاد اینچه‌برون تصویب‌شده ولی به علت کمبود اعتبارات هنوز در ابتدای مسیر قرار دارد، افزود: راه‌اندازی منطقه آزاد اینچه برون نقش اول را در تحول و توسعه اقتصاد استان دارد. همچنین جاده اینچه‌برون به عشق‌آباد، قزاقستان یکی از نامناسب‌ترین جاده‌هاست. باید به توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل در روابط تجاری با کشورهای همسایه چون ترکمنستان توجه شود.

رئیس اتاق گرگان ادامه داد: گام دوم اتصال خط آهن اینچه‌برون به شاهرود است، ظرفیت حمل بار از طریق خط آهن ورسک – شاهرود به علت مشکلاتی که دارد ما را به هدف‌گذاری تعیین‌شده، نمی‌رساند.

یوسفی تأکید کرد: در سند آمایش سرزمین باید به ظرفیت‌های گردشگری استان مانند آشوراده نیز توجه شود.

در همین رابطه