مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف بر لزوم حمایت از قالیبافان و بافندگان فرش تأکید کرد و پیشبینی مشوقهای صادراتی برای صادرکنندگان فرش را خواستار شد.
عبدالله بهرامی با تأکید بر ضرورت حمایت از صادرکنندگان فرش اظهار کرد: در حال حاضر بخشی از مشکل صادرات فرش ناشی از خودتحریمی داخلی است و موانع و محدودیتها برای صادرکنندگان فرش باید برداشته شود.
وی افزود: صرفنظر از تحریمهای بیرونی، مصوبه تعهد ارزی بانک مرکزی و عدمحمایت از بافندگان و صادرکنندگان نیز باعث شده تولید فرش دستباف کاهش یابد و به یکسوم برسد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف با بیان اینکه صادرکنندگان فرش مشوقی ندارند، افزود: در گذشته به هر فرشی که صادر میشد درصدی جایزه صادراتی تعلق میگرفت، اما امروز آن جایزه صادراتی نهتنها وجود ندارد بلکه ارز حاصل از صادرات باید به حساب بانک مرکزی بازگردد.
بهرامی درعینحال به مشکل قالیبافان در تأمین مواد اولیه اشاره کرد و گفت: در بحث تولید پشم بزرگترین تولیدکننده پشم در جهان هستیم، ولی به دلیل آنکه فرآوری نداریم سالانه حدود ۶۵ میلیون تن پشم وارد میشود درصورتیکه اگر در بخش فرآوری پشم سرمایهگذاری کنیم، نیاز بافندگان فرش به مواد اولیه برطرف میشود.
وی با اشاره به وجود بیش از ۲ میلیون بافنده فرش در گذشته اظهار کرد: به دلیل عدمحمایت و نبود انگیزه و مشکلات معیشتی، امروز زیر یکمیلیون بافنده در کشور وجود دارد که از این راه ارتزاق میکنند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف در پایان بر لزوم حمایت از قالیبافان و بافندگان فرش تأکید کرد و حمایت از صادرکنندگان فرش دستباف و پیشبینی مشوقهای صادراتی برای آنها را خواستار شد.