به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین به نقل از روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در دیدار رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق، ایجاد خط هوایی بین اصفهان و سلیمانیه عراق بنا به درخواست مسئولان اقلیم کردستان به منظور افزایش مبادلات تجاری و توسعه گردشگری را مهم دانست و گفت: اتاق بازرگانی اصفهان آمادگی دارد تا از هیاتهای تجاری اقلیم کردستان عراق میزبانی کند و بهصورت متقابل آمادگی داریم هیاتهای تجاری اصفهان در اقلیم کردستان حضور یابند.
وی گفت: اتاق بازرگانی اصفهان در حوزههایی همچون نساجی، فولاد، مواد شیمیایی، پلیمر، معدن، محصولات کشاورزی و گلخانهای حدود ۳۰ انجمن تخصصی دارد و اصفهان دارای فرصتهای خوبی برای توسعه اقلیم کردستان عراق به خصوص در صنعت ساختمان است.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان از هیاتهای تخصصی اقلیم کردستان عراق دعوت کرد در نمایشگاههایی که در اصفهان برگزار میشود حضور یابند.
تشکیل هیاتهای تجاری تخصصی بین اصفهان و اقلیم کردستان
همچنین محمدرضا گل احمد، عضو هیات نمایندگان و رئیس شورای بینالملل اتاق بازرگانی اصفهان نیز با بیان این که اصفهان ظرفیتهای زیادی در حوزه تجاری دارد، گفت: اتاق بازرگانی اصفهان آمادگی دارد ضمن میزبانی از هیاتهای تجاری تخصصی اقلیم کردستان عراق، آنها را به شرکتهای مختلف در اصفهان معرفی و بین آنها و شرکتهای موردنظر ارتباط تجاری ایجاد کند و این کار در افزایش مبادلات تجاری بین اصفهان و اقلیم کردستان عراق تأثیرگذار است. برای افزایش صادرات کالا از اصفهان به اقلیم کردستان لازم است هیاتهای تجاری تخصصی تشکیل و هر گروه بر صادرات یک کالا متمرکز شوند.
فرشته امینی، عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی نیز با بیان این که توسعه اقلیم کردستان عراق در سالهای اخیر مثالزدنی و بسیار ارزشمند است،گفت: مردم و مسئولان اقلیم کردستان عراق به ارزش کالای با کیفیت پی بردهاند و برای کالای با کیفیت ایرانی ارزش قائل هستند.
وی، یکی از مهمترین دغدغههای تُجار ایرانی را اعتبارسنجی تُجار طرف مقابل دانست و افزود: اتاق بازرگانی اصفهان از اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان انتظار دارد در اعتبارسنجی تُجار و شرکتهای اقلیم کردستان با اتاق بازرگانی اصفهان همکاری کند.
سعید ابراهیمی، مدیر امور بینالملل اتاق بازرگانی اصفهان نیز با بیان این که کالاهای تولید اصفهان بیشترین سهم را در صادرات جمهوری اسلامی ایران به اقلیم کردستان دارد، گفت: علیرغم این که اصفهان طی سالهای گذشته بیشترین حجم تجاری را به اقلیم کردستان عراق داشته؛ ولی کمترین میزان اختلاف تجاری را با تُجار اقلیم داشته است.
همچنین شیخ مصطفی عبدالرحمان، رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق در این دیدار گفت: میزان واردات اقلیم کردستان عراق سالیانه حدود ۲۰ میلیارد دلار بوده که سهم جمهوری اسلامی ایران از میزان واردات حدود ۶ میلیارد دلار است.
شیخ مصطفی عبدالرحمان افزود: اقلیم کردستان عراق ارتباط تجاری قوی با جمهوری اسلامی ایران دارد؛ ولی مصمم به ایجاد ارتباط تجاری قویتر با استان اصفهان است.
وی گفت: اقلیم کردستان عراق ۳ سال پیش طی مکاتبهای با استاندار وقت اصفهان درخواست داد تا خط هوایی مستقیم بین اصفهان و سلیمانیه عراق و همچنین عقد خواهرخواندگی بین دو شهر اصفهان و سلیمانیه عراق ایجاد شود؛ ولی متأسفانه این دو موضوع به نتیجه نرسید و علیرغم این که مایل بودیم نخستین خط پروازی مستقیم بین اقلیم کردستان با جمهوری اسلامی ایران با اصفهان ایجاد شود؛ اما این کار محقق نشد و از یک سال پیش خط هوایی مستقیم بین کیش و اقلیم کردستان با یک پرواز در هفته ایجاد شده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق گفت: همچنان پیگیر ایجاد خط هوایی مستقیم بین اصفهان و سلیمانیه عراق هستیم؛ چون ایجاد خط هوایی مستقیم بین اصفهان و سلیمانیه عراق و عقد خواهرخواندگی بین دو شهر در رشد بازرگانی و افزایش تبادلات تجاری و توسعه گردشگری تأثیرگذار است.
شیخ مصطفی عبدالرحمان افزود: هر هفته یک نمایشگاه در اصفهان برگزار میشود و ایجاد خط هوایی موجب ارتباطات بیشتر میشود و هیاتهای تجاری میتوانند از طریق خط هوایی مستقیم از نمایشگاههایی که در اصفهان برگزار میشود دیدن کنند.