رئیس اتاق ارومیه گفت: دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان اشتراکات فرهنگی و دینی بسیاری دارند و این امر میتواند مناسبات بین دو کشور را توسعه دهد.
حسن انتظار افزود: کشور آذربایجان بهعنوان حلقه اتصال ایران و کشورهای مشترکالمنافع محسوب میشود و امیدواریم این کشور بتواند نقش مهمی در افزایش زمینههای مبادلات بازرگانی ایران با بلاروس و روسیه فراهم کند.
رئیس اتاق ارومیه تصریح کرد: استان آذربایجان غربی و بالأخص اتاق ارومیه بهعنوان بخش خصوصی آمادگی توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری بین دو کشور را دارد و امیدواریم مسئولین عالیرتبه دو کشور نیز عنایت خاصی برای رفع موانع بانکی و گمرکی را برای بخش خصوصی فراهم کنند.
انتظار گفت: بازار جمهوری آذربایجان و بهویژه جمهوری خودمختار نخجوان اهمیت ویژهای برای تجار استان آذربایجان غربی دارد و فعالان بخش خصوصی باید از ظرفیتهای اقتصادی این بازار استفاده کنند.
وی افزود: منطقه آزاد ماکو بهعنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور ظرفیتهای بالقوهای برای افزایش همکاریهای تجاری دارد و سرمایهگذاران آذربایجانی هم برای ایجاد زمینههای همکاری پیشگام شده و از ظرفیتهای این منطقه استفاده کنند.
رئیس اتاق ارومیه تصریح کرد: امید است در این نشست جمهوری خودمختار نخجوان بتواند نقش برجسته خود را برای همکاری با استان آذربایجان غربی در مراودات و تبادلات تجاری بین دو کشور ایفا کند تا از فرصتهای ایجادشده برای دو کشور بهرهمند شویم.
اراده ایران و آذربایجان بر افزایش حجم مبادلات تجاری است
وزیر اقتصاد و صنایع جمهوری آذربایجان در همایش اقتصادی ایران و آذربایجان در ارومیه گفت: ایران همسایهای قدرتمند و برادری ارزشمند بوده و اراده دو طرف بر بالا بردن حجم مبادلات تجاری است.
شاهین مصطفی اف با اشاره به تحقق حجم 500 میلیون دلاری مبادلات تجاری بین 2 کشور، اظهار کرد: این هدف به همت دو طرف محقق شده و نشانه عزم جدی دو کشور برای گسترش روابط تجاری است.
مصطفی اف ادامه داد: روابط اقتصادی زیادی میتواند بین تجار و سرمایهگذاران آذربایجان غربی و جمهوری آذربایجان صورت بگیرد و این سفر در راستای تسهیل این روابط مؤثر است.
در پایان این همایش تفاهمنامه همکاری بین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه و کنفدراسیون صاحبکاران جمهوری آذربایجان به امضا رسید.