رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: چنانچه خواهان افزایش درآمد سرانه استان هستیم باید از بخش خصوصی و تولیدکننده حمایت و در جهت رفع موانع تولید قدم برداریم.
امیر یوسفی در نشست هیات نمایندگان اتاق گرگان که با حضور سرپرست معاونت اقتصادی استانداری گلستان برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر استان گلستان در بخش اقتصادی از کمبودهای زیادی رنج میبرد و سرانه استان نسبت به استانهای همجوار حتی پایینتر از میانگین کشوری است.
وی در ادامه افزود: برای افزایش درآمد سرانه استان چارهای جز حمایت از تولید و همراهی بخش دولتی با خصوصی نداریم.
یوسفی گفت: اتاق بهعنوان مشاور سه قوه همواره سعی کرده در جهت توسعه استان و حمایت از تولید و سرمایهگذاری گام بردارد و در این راه نیز باوجود ۱۰ کمیسیون تخصصی فعال در بخشهای مختلف اقتصادی، فعالیتهای خوبی در این زمینه داشته است.
وی خاطرنشان کرد: شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی نهاد مهمی به شمار میرود که وظیفهاش احصا قوانین، مقررات بخشنامهها و رویههای مخل بهبود محیط کسبوکار است.
رئیس اتاق گرگان با بیان اینکه بخش خصوصی ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه استان است، اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که امروز بخش خصوصی برای سرمایهگذاری با آن روبرو است، توجه به اجرای زیرساختها و راهآهن منطقه آزاد اینچه برون است.
وی ادامه داد: این منطقه به دلیل همجواری و همسایگی گلستان با کشورهای cis بخصوص ترکمنستان و قزاقستان، ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه تجارت است و چنانچه خط آهن شمال به جنوب و چین اجرایی شود نهفقط گلستان که کل کشور بهره اقتصادی بسیار خوبی از این منطقه در تبادل تجاری کالا خواهند برد.
یوسفی با اشاره به اینکه اجرای زیرساختهای اینچه برون نیازمند عزم جدی است، بیان کرد: تقاضای بخش خصوصی از استاندار و معاون اقتصادی استانداری این است که در جهت اجرای زیرساختها در این منطقه با جدیت و سریعتر ورود کنند.
وی تأکید کرد: تاکنون نیز بخش خصوصی برای توسعه این منطقه فعالیتهای تحقیقاتی زیادی انجام داده اما به دلیل فقدان زیرساختها موفق به اجرای آنها نشده است.
یوسفی گفت: اجرای این خط آهن هزینه حمل کالا را کاهش داده و سرمایهگذار همواره بهجایی میرود و سرمایهگذاری میکند که علاوه بر کاهش هزینهها، بازگشت سرمایه نیز داشته باشد.
وی افزود: خوشبختانه مدتها است با رایزنیهای که اتاق داشت، جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در اتاق گرگان برگزار میشود چراکه معتقدیم این اتاق خانه بخش خصوصی است و در این مکان مشکلات و درخواستهای خود را راحتتر بیان میکنند و از همین رو تقاضا داریم این جلسات با همین روند در اتاق برگزار شود.
یوسفی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی و پرورش طیور در استان هم اظهار کرد: گلستان بهعنوان استان برتر کشور در تولید محصولات کشاورزی و مرغ نقش بسزایی در تأمین امنیت غذایی مردم کشور دارد و نیاز است که در زمینه حمایتی ویژه دیده شوند.
وی ادامه داد: گلستان بهعنوان استان اول و دوم کشور در تولید گندم با گلوتن بالا باید در بحث حمایتهای تسهیلاتی و خرید تضمینی گندم ویژه دیده شود.
وی افزود: در بحث تولید طیور نیز این استان باوجود ۲۱ زنجیره، تولیدکنندگان نیازمند رفع برخی قوانین و دستورالعملهای خلقالساعه و همچنین حمایتهای تسهیلاتی کم درصد برای ادامه راه هستند.
یوسفی گفت: تولید محصولات کشاورزی ازجمله سیبزمینی نیز یکی دیگر از مزیتهای استان است که متأسفانه سال گذشته سیبزمینیکاران با مشکلات زیادی روبرو شده و زیان دیدند که با رایزنی اتاق بخصوصی رئیس کمیسیون کشاورزی مشکلات آنها مرتفع شد.
رئیس اتاق گرگان اظهار کرد: چنانچه خواهان توسعه، اشتغال، افزایش درآمد استان و رفع محرومیتها از استان گلستان هستیم باید از سرمایهگذار حمایت و موانع را از سر راهشان برداریم چراکه گلستان در این سالها نهفقط جذب سرمایهگذار نداشته که سرمایه گریز بوده است.