رادیو مجازی اتاق ایران - 18 دی 1403

در نشست کمیسیون تجارت اتاق سمنان مطرح شد

اصلاح نرخ ارز نیمایی، رقابت‌پذیری صادرات را تقویت می‌کند

در نشست کمیسیون تجارت اتاق سمنان با اشاره به تغییر نرخ ارز نیما، اعلام شد: اصلاح نرخ ارز با سیاست‌گذاری هوشمندانه برای مدیریت چالش‌ها، رقابت‌پذیری صادرات و درآمد واحدهای صادراتی را افزایش می‌دهد.

17 دی 1403 - 09:06
کد خبر : 72776
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشست کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان با حضور اعضای کمیسیون و کارشناسان و نمایندگان دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی برگزار شد.

در ابتدای این نشست عباس رستمی، نائب رئیس کمیسیون تجارت با پیگیری برگزاری تور صنعتی دانشجویان عراقی که در جلسات قبل مطرح شده بود، گزارشی از برپایی این تور ارائه داد و گفت: با هماهنگی‌های انجام گرفته این تور صنعتی پس از اتمام امتحانات دانشگاه‌ها در اسرع وقت برگزار خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به‌منظور حمایت از واحدهایی که دارای بخش تحقیق و توسعه هستند پیگیری‌های را از طریق شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و دیگر راه‌های موجود انجام داده‌ایم این واحدها از معافیت مالیاتی برخوردار شوند.

اعضا در ادامه این جلسه به بحث و تبادل‌نظر در خصوص اثرات آزادسازی ارز نیمایی بر تجارت و تولید واحدهای صادراتی پرداختند.

صیادجو یکی از اعضای کمیسیون، آزادسازی ارز نیمایی، به‌ویژه در کشورهای درحال‌توسعه مانند ایران را سرآغاز تأثیرات گسترده بر تجارت و تولید واحدهای صادراتی دانست و گفت: با آزادسازی ارز نیمایی، نرخ ارز به نرخ بازار نزدیک‌تر می‌شود. این شفافیت می‌تواند جذابیت سرمایه‌گذاری خارجی را افزایش دهد و دسترسی به منابع ارزی را برای صادرکنندگان بهبود بخشد.

وی ادامه داد: نرخ ارز آزاد معمولاً بالاتر از نرخ ارز نیمایی است. این افزایش نرخ ارز باعث می‌شود کالاهای صادراتی کشور در بازارهای جهانی ارزان‌تر شده و رقابت‌پذیری افزایش یابد همچنین آزادسازی می‌تواند نیاز به بازارهای غیررسمی و دلالی ارز را کاهش دهد، که این امر خود به کاهش هزینه‌های جانبی تجارت کمک می‌کند.

در ادامه این جلسه بیان شد که آزادسازی ارز نیمایی می‌تواند باعث تقویت رقابت‌پذیری صادرات و افزایش درآمد واحدهای صادراتی شود، اما نیازمند سیاست‌گذاری هوشمندانه برای مدیریت چالش‌های آن است.

موضوعات :
در همین رابطه