رادیو مجازی اتاق ایران - 18 دی 1403

فرشید شکرخدایی در گفت‌وگو با «اتاق ایران آنلاین»

رتبه‌بندی شرکت‌های کشورهای اسلامی، به تسهیل تجارت آنها منجر خواهد شد | تا پایان 2025 حدود 10 هزار شرکت به پلتفرم IC-CRS می‌پیوندند

فرشید شکرخدایی، مدیر پروژه رتبه‌بندی شرکت‌های کشورهای اسلامی، گفت: این طرح با هدف تسهیل تجارت میان کشورهای اسلامی انجام می‌شود و تا پایان سال2025 حدود 10 هزار شرکت به پلتفرم IC-CRS می‌پیوندند.

17 دی 1403 - 15:26
کد خبر : 72787
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

طراح و مدیر رتبه‌بندی شرکت‌های کشورهای اسلامی، گفت: طرح رتبه‌بندی شرکت‌های کشورهای اسلامی (IC-CRS) با هدف تسهیل تجارت بین این کشورها که اصلی‌ترین وظیفه اتاق اسلامی است، انجام می‌شود.

فرشید شکرخدایی در گفت‌وگو با «اتاق ایران آنلاین»، ادامه داد: ما اعتقاد داریم دسترسی به اطلاعات درست و صحه‌گذاری شده از شرکت‌های 57 کشور اسلامی به ایجاد شبکه‌ای قدرتمند از فعالان اقتصادی این کشورها و به دنبال آن توسعه تجارت میان این کشورها منجر خواهد شد.

او با بیان اینکه طرح IC-CRS با نظارت مرکز تحقیقات و اطلاع‌رسانی اتاق اسلامی (ایکریک) انجام می‌شود، افزود: برای این پروژه، یک سامانه آنلاین خواهیم داشت که شرکت‌های کشورهای اسلامی در آن ثبت‌نام خواهند کرد. بر اساس برنامه‌ریزی ما تا پایان 2025 حدود 10 هزار شرکت، به این پلتفرم خواهند پیوست.

شکرخدایی بیان کرد: در فاز اول، بر اساس معیارهای مختلف مثل قدیمی‌تر بودن شرکت‌ها، پرفروش‌تر بودن آن‌ها یا مواردی که بیشترین اشتغال‌زایی را ایجاد کرده‌اند، شرکت‌ها را در حوزه‌های کاری خودشان دسته‌بندی خواهیم کرد. اما در ادامه معیارهای پیشرفته‌تری نیز برای رتبه‌بندی اضافه خواهد شد.

مدیرعامل گروه پارسیان هوشمند، اظهار کرد: در مرحله اول صورت‌های مالی حسابرسی شده و اطلاعاتی مثل سرمایه ثبت‌شده، حجم فروش، صادرات، واردات، تاریخ تأسیس شرکت، مشخصات هیات مدیره، عکس مدیرعامل، عکس دفتر کار و کارخانه و ... را اضافه خواهیم کرد تا پروفایل هر شرکت کامل شود.

شکرخدایی با اشاره به اینکه اطلاعات مالی شرکت‌ها به زبان محلی دریافت و در ادامه باید به زبان انگلیسی ترجمه و ارقام به دلار تبدیل شوند تا قابل مقایسه باشند، ادامه داد: طبق پروتکل اتاق اسلامی، این پلتفرم به سه زبان انگلیسی، عربی و فرانسوی فعالیت خواهد کرد اما فعلاً و در فاز اولیه زبان آن انگلیسی است. صاحب اصلی آن نیز اتاق‌های بازرگانی 57 کشور اسلامی هستند.

او توضیح داد: مسئولیت صحت سنجی این داده‌ها، بر عهده اتاق بازرگانی هر کشور است که طبیعتاً این اتاق‌ها نیز شرکت‌های ارزیابی را به کار خواهند گرفت. هر اتاق بازرگانی باید دو شرکت برای اعتبارسنجی معرفی کند که در نتیجه حدود 150 شرکت ارزیاب خواهیم داشت. بنابراین ما شبکه‌ای از شرکت‌های رتبه‌بندی کشورهای اسلامی را هم تشکیل خواهیم داد. اما تنظیم گری و چارچوب انجام این کار توسط مرکز تحقیقات اتاق اسلامی و گروه پارسیان هوشمند، انجام خواهد شد.

شکرخدایی با بیان اینکه باید هر 6 ماه پیشرفت پروژه به اتاق اسلامی گزارش شود، گفت: نشست بعدی اتاق اسلامی در قاهره است و ما باید پیشرفت کار را ارائه کنیم و از آنجا که طرح رتبه‌بندی از سوی ایران ارائه شده است، شرکت‌های ایرانی باید در این پروژه پیش‌گام باشند. در فاز اول تصمیم گرفتیم 500 شرکت ایرانی وارد این پلتفرم شوند و پیشنهاد ما شرکت‌های بزرگ و شناخته‌شده است هر چند در ادامه فضا برای حضور شرکت‌های کوچک و متوسط نیز وجود دارد.

مجری طرح IC-CRS با اشاره به مزیت‌های رتبه‌بندی شرکت‌های کشورهای اسلامی، ادامه داد: اولین نکته این است که همه اطلاعات صحت سنجی شده هر شرکت، در یک پلتفرم در دسترس همه کشورهای اسلامی قرار خواهد گرفت. از آنجا که سیاست‌گذاری کشور ما کار کردن با کشورهای منطقه و اسلامی است، به عنوان مثال شرکت‌ها می‌توانند در مقوله حلال شرکایی برای خود پیدا کنند.

او افزود: پیدا کردن شریک کاری و سرمایه‌گذار از طریق این پلتفرم آسان است. از آنجا که ما شرکت‌ها را به تفکیک کدهای (ISIC) ساماندهی می‌کنیم، لذا یک شرکت می‌تواند در کد (ISIC) مد نظر خود شرکتی در همان اندازه در اندونزی پیدا کند.

شکرخدایی تأکید کرد: در این پلتفرم منظور از شرکت، فقط کمپانی‌های تولیدی نیست. بلکه خیلی از کسب‌وکارها اعم از شرکت‌های بازرگانی، شرکت‌های خدماتی، مهندسی، بیمارستان‌ها، بانک‌ها و ... حتی اگر عضو اتاق نباشند هم می‌توانند رجیستر کنند.

او افزود: البته همه این‌ها منوط به استقبال شرکت‌ها از این پروژه است. امیدوارم شرکت‌های ایرانی استقبال خوبی داشته باشند تا سایر شرکت‌ها در کشورهای دیگر هم بپیوندند. این یک دیتابیس یکپارچه با اطلاعات معتبر در میان کشورهای اسلامی خواهد بود که پیش از این وجود نداشت.

او ادامه داد: این سامانه با آخرین تکنولوژی دنیا طراحی شده و هوش مصنوعی در آن به کار گرفته می‌شود. این پلتفرم احتیاج به سازوکار و نیروی انسانی زیادی ندارد و کاملاً بر پایه فناوری خواهد بود.

در همین رابطه