برزیل در ماه دسامبر مازاد تجاری ۴٫۸ میلیارد دلاری را تجربه کرده بود که بیش از پیشبینی ۳٫۹ میلیارد دلاری در نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان بود؛ اما آمارهای جدید نشان داد از مقیاس سالبهسال،مازاد تجاری این کشور به دلیل افزایش واردات یکچهارم کاهشیافته است.
علیرغم کاهش ۲۴٫۶ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۳، مازاد تجاری ۲۰۲۴ دومین مازاد تجاری بالا از زمان شروع رکوردها در سال ۱۹۸۹ و در ادامه مازاد ۹۸٫۹ میلیارد دلاری سال قبل بوده است.
صادرات بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین تا حد زیادی ثابت مانده و تحت تأثیر قیمتها و حجم پایینتر کالاهای کلیدی مانند سویا و ذرت و سنگآهن با کاهش ۰٫۸ درصدی از سال ۲۰۲۳ به ۳۳۷ میلیارد دلار رسیده است.
این روندها برافزایش محمولههای نفت خام که در سال ۲۰۲۴ به بزرگترین صادرات برزیل تبدیل شد، سایه انداخت؛ اگرچه دولت این وضعیت را موقتی پیشبینی کرده است.
هرلون براندائو، مدیر آمار و مطالعات تجارت خارجی در وزارت توسعه، صنعت، تجارت و خدمات برزیل گفت که با بهبود برداشت محصولات کشاورزی، احتمال دارد که سویا جایگاه اول صادرات را به دست آورد، بهویژه زمانی که احیای قیمت سویا آغازشده است.
برعکس، واردات برزیل در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل ۹ درصد افزایشیافته و به ۲۶۲٫۵ میلیارد دلار رسیده است که ناشی از تقاضای قوی داخلی و افزایش سرمایهگذاریها، بهویژه در خرید کالاهای سرمایهای بود. فعالیتهای اقتصادی در طول سال گذشته بهطور مداوم بالاتر از انتظارات بود و دولت رشد تولید ناخالص داخلی را ۳٫۵ درصد برای سال ۲۰۲۴ تخمین زد.
براساس گزارش وزارت توسعه، برای سال ۲۰۲۵، مازاد تجاری بین ۶۰ تا ۸۰ میلیارد دلار پیشبینیشده است. تاتیانا پرازرس، وزیر تجارت خارجی برزیل، با تمرکز جهانی بر تاثیر بالقوه تعرفههای وعده دادهشده توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، خاطرنشان کرد که درحالیکه برزیل در تراز تجاری کلی خود مازاد داشته است، همچنان در مواجهه با آمریکا با کسری مواجه است. بنابراین، براساس این معیار، برزیل نباید دغدغه اصلی دولت آمریکا باشد.
به گفته پرازرس، برزیل به مکانیسمهای مختلف خود برای گفتوگو با آمریکا برای تقویت روابط تجاری در سالهای آینده تکیه خواهد کرد.