رادیو مجازی اتاق ایران - 26 دی 1403

گزارش‌های سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان- ۲۳

ایران باید اولین شریک تجاری تاجیکستان باشد | انعقاد تفاهم‌نامه‌های تجاری زمینه سرمایه‌گذاری مشترک را مهیا می‌کند

وزیر توسعه اقتصاد و تجارت تاجیکستان در نشست با رئیس اتاق ایران، از تلاش دولت تاجیکستان برای ارتقای رتبه ایران از هفتم به اول به عنوان شریک تجاری این کشور، صحبت کرد.

سارا ترابی

خبرنگار
26 دی 1403 - 15:16
کد خبر : 72995
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وزیر توسعه اقتصاد و تجارت تاجیکستان تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌ها و اشتراکات موجود بین دو کشور، دولت تاجیکستان علاقه‌مند است رتبه ایران به عنوان شریک تجاری تاجیکستان از هفتم به اول ارتقا پیدا کند.

ذوقی ذوقی‌زاده، وزیر توسعه اقتصاد و تجارت تاجیکستان، از تأکید مقامات این کشور برای تقویت روابط اقتصادی با توجه به اشتراکات فرهنگی دیرینه بین دو کشور ایران و تاجیکستان صحبت کرد و افزود: اسناد و تفاهم‌نامه‌های متعدد بین دولت تاجیکستان و ایران در دولت سیزدهم به امضا رسیده است. ضمن لزوم اجرایی شدن این تفاهم‌نامه‌ها، در سال ۲۰۲۴ تجارت بین ایران و تاجیکستان برابر با ۳۸۷ میلیون دلار بوده که شش برابر افزایش داشته است؛ اما این افزایش شش برابری، رقم قابل توجهی نیست.

او خواستار تدوین نقشه عمل بلندمدت برای توسعه مناسبات بین دو کشور شد و گفت: نیم میلیون دلار سطح سرمایه‌گذاری مشترک ایران و تاجیکستان در سال گذشته بوده است که با ظرفیت‌های موجود هماهنگ نیست.

ذوقی‌زاده با بیان اینکه قرار است ۲۰ سند همکاری با حضور رئیس‌جمهور ایران در دوشنبه به امضا برسد، تأکید کرد: برنامه‌ریزی برای اعزام یک هیأت تجاری به ایران انجام شده است و برای انعقاد موافقت‌نامه‌های مشترک، این سفر مهم است. باید ظرفیت‌ها را بشناسیم و در بخش تجارت و سرمایه‌گذاری به‌کار بگیریم.

وزیر توسعه اقتصاد و تجارت تاجیکستان ظرفیت‌های ایران در تولید انواع دارو، سنگ‌های تزئینی و میلگرد را مورد توجه قرار داد و افزود: تاجیکستان به محصولات متنوعی نیاز دارد که تولیدات ایرانی در این بخش‌ها با کیفیت قابل قبولی صورت می‌گیرد. در بسیاری از این بخش‌ها می‌توانیم وارد سرمایه‌گذاری مشترک شویم.

او یادآور شد: دولت تاجیکستان علاقه‌مند است ایران از رتبه هفتم به رتبه اول به عنوان شریک تجاری تاجیکستان تبدیل شود. امیدواریم این صحبت‌ها و توافقاتی که با حضور رئیس‌جمهور ایران انجام می‌شود، چنین هدفی را میسر کند.

ایران آمادگی توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری مشترک با فعالان اقتصادی تاجیکستان را دارد

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران نیز در این دیدار تأمین نیازهای یکدیگر، همکاری و فعالیت‌های مشترک فرهنگی و اجتماعی بین ایران و تاجیکستان را مورد تأکید قرار داد و گفت: دو کشور می‌توانند در بخش صادرات، واردات و سرمایه‌گذاری همکاری‌های خود را افزایش دهند.

او خاطرنشان کرد: در این هیأت تعداد قابل توجهی از فعالان اقتصادی از اتاق‌های سراسر کشور حضور دارند.

رئیس اتاق ایران همچنین نگاهی به توانمندی‌های ایران که می‌تواند منجر به همکاری‌های تجاری و اقتصادی مشترک با تاجیکستان شود، داشت و افزود: تکنولوژی داروسازی ایران در ارتباط با کشورهای اروپایی رشد کرده است. از طرفی ظرفیت‌های خوبی در حوزه خدمات فنی و مهندسی و طراحی داریم. همکاری در بخش گردشگری سلامت نیز امکان‌پذیر است. تولید و صادرات کاشی و سرامیک، شیشه، فولاد و محصولاتی از این دست، جزو ظرفیت‌های ایران به شمار می‌رود. از سوی دیگر، آمادگی نوسازی و بازسازی صنعت آسانسور تاجیکستان به همت چندین شرکت بزرگ ایرانی را داریم.

حسن‌زاده از امکان انتقال روان پول، تسهیل حمل‌ونقل و بیمه سرمایه‌گذاری سخن گفت و تأکید کرد: اتاق ایران آمادگی هرگونه همکاری در مسیر توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری مشترک با تجار و فعالان اقتصادی تاجیکستان را دارد.

در این نشست همچنین رحیم مرتضایی، رئیس اتاق همدان، امیر یوسفی، رئیس اتاق گرگان، سیامک علی‌شاپور، رئیس اتاق آبادان و حامد عسگری، معاون بین‌الملل اتاق ایران حضور داشتند.

در همین رابطه