سالروز وفات حضرت زینب (س) تسلیت باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 26 دی 1403

گزارش‌های سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان- ۲۷

تفاهم‌نامه همکاری بین اتاق گرگان و اتاق خجند تاجیکستان امضا شد

رئیس اتاق گرگان، درباره توسعه روابط تجاری با محوریت‌ اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استانی، از امضای تفاهم‌نامه بین اتاق‌های گرگان و خجند تاجیکستان خبر داد.

سارا ترابی

خبرنگار
27 دی 1403 - 11:13
کد خبر : 73002
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق گرگان در حاشیه نشست تجاری ایران و تاجیکستان که در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد، گفت: بعد از مذاکرات رودررو بین فعالان اقتصادی دو کشور، تفاهم‌نامه همکاری با هدف انتقال تجربیات بین اتاق کرگان و خجند تاجیکستان به امضا رسید.

امیر یوسفی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین از امضای تفاهم‌نامه بین اتاق گرگان و اتاق خجند تاجیکستان، در حاشیه برگزاری نشست رودرروی فعالان اقتصادی ایران و تاجیکستان خبر داد و با اشاره به ظرفیت‌ها و فرصت‌های تجاری موجود بین دو کشور، گفت: استان گلستان و استان خجند، سابقه‌ای طولانی در تعاملات تجاری و اقتصادی دارند. حدود ۲۰ سال قبل، تفاهم‌نامه‌ای میان اتاق گرگان و اتاق خجند به امضا رسیده بود. هرچند در سال‌های گذشته این روابط با درجه پایین‌تری ادامه داشت؛ اما این سفر زمینه‌ساز احیای تعاملات شد و فرصتی فراهم کرد تا ظرفیت‌های تجاری بین تجار دو منطقه مجدد شناسایی و تقویت شود.

یوسفی افزود: استان گلستان با تولید محصولات کشاورزی و غذایی برتر، می‌تواند نیازهای بازار تاجیکستان را تأمین کند. از سوی دیگر، برخی از محصولات تولیدی تاجیکستان نیز می‌تواند نیازهای استان گلستان و ایران را برآورده کند. علاوه بر این، ظرفیت‌های متعددی در حوزه خدمات فنی و مهندسی و صنعت گردشگری وجود دارد که می‌تواند به توسعه روابط دو کشور کمک کند.

رئیس اتاق گرگان به اهمیت راه‌اندازی مسیرهای حمل‌ونقل هوایی اشاره کرد و گفت: یکی از گام‌های موثر برای تقویت روابط تجاری، راه‌اندازی پرواز مستقیم از گرگان به دوشنبه یا خوجند است. این اقدام می‌تواند تأثیر بسزایی در تسهیل مبادلات تجاری و توسعه تعاملات اقتصادی داشته باشد.

این فعال اقتصادی همچنین به موانع موجود در مسیر توسعه روابط تجاری پرداخت و اظهار داشت: مشکلات بانکی، از جمله چالش‌های اصلی در تعاملات اقتصادی با تاجیکستان است. رفع موانع مرتبط با FATF و ایجاد روابط بانکی رسمی، می‌تواند زمینه را برای گسترش روابط اقتصادی فراهم کند. البته در شرایط فعلی نیز امکان تبادل اقتصادی از طریق روش‌های جایگزین وجود دارد؛ اما این امر نیازمند حمایت دولت و رایزن‌های بازرگانی برای عملیاتی و اجرایی کردن ظرفیت‌های موجود است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاکید کرد: با وجود ظرفیت‌های فراوان در تعاملات با کشورهای همسایه، لازم است توجه بیشتری به اجرای عملی این ظرفیت‌ها شود تا بتوانیم از فرصت‌های اقتصادی به بهترین شکل بهره‌برداری کنیم.

در همین رابطه