رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

گزارش اتاق ایران آنلاین از نگاه فعالان اقتصادی به FATF

پذیرش FATF به توسعه تجاری و اقتصاد دیجیتال کمک می‌کند

برخی از روسای اتاق‌های سراسر کشور و روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران، از اهمیت پیوستن به FATF گفتند. بدون پیوستن به FATF و در صورت بی‌توجهی به آن، دشوارهای‌های تجارت بین‌الملل پایان ندارد.

04 بهمن 1403 - 10:14
کد خبر : 73182
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

در طی روزهای گذشته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با انتشار بیانیه‌ای، از سیاست‌های منطقی و اصولی دولت چهاردهم و رئیس‌جمهور حمایت کرد و از تأثیر مثبت حل موضوع FATF بر اقتصاد ایران گفت.

رئیس‌جمهوری هم در دیدار با هیات رئیسه و برخی اعضای اتاق ایران از تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی مجدد لوایح FATF گفت.

در ادامه این موضوع «پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین»، در گفت‌وگو با هیات رئیسه، روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران و روسای اتاق‌های سراسر کشور از تبعات نپیوستن به FATF سؤال کرد. فعالان اقتصادی بخش خصوصی بر اهمیت پیوستن به این کنوانسیون‌های بین‌المللی و اجرای شروط FATF تأکید کردند.

حسن فروزان‌فرد، نایب‌رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران گفت: پیوستن به FATF یک موضوع کلیدی بوده و نشانه و پیامی است که ایران برای اصلاح روابط و تعاملات خودش در سطح بین‌الملل به دنیا صادر می‌کند.

فروزان فرد، اظهار کرد: پیوستن به FATF حداقل نیاز ما برای انجام فعالیت‌های تجاری است و در صورت بی‌توجهی به آن دشوارهای های کسب‌وکار و تجارت بین‌الملل پایان نخواهد گرفت.

او با بیان اینکه ما کشوری نیستیم که در حال خطاکاری، پول‌شویی و تروریسم باشیم، تأکید کرد: دلیلی ندارد در تعاملات بین‌المللی، همه دارندگان گذرنامه ایرانی به مثابه خطاکاران مالی دیده شوند. با پذیرش FATF اجازه دهیم که در واقعیت روشن باشد که مردم ما رفتار سالم اقتصادی دارند.

حسین سلیمی، رئیس انجمن سرمایه‌گذاری خارجی اتاق ایران هم گفت: FATF یکی از مبنای اساسی تجارت خارجی و یکی از مسائل ریشه‌ای مبادلات ارزی-پولی کشور در حوزه صادرات و واردات است. امیدوارم مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره دو بند FATF یعنی CFT و پالرمو تصمیم‌گیری و آن را تصویب کند تا ایران بتواند درخواست خود را مبنی بر عضویت در FATF ثبت کند.

محمد ایرانی، رئیس اتاق قم درباره لزوم پیوستن به FATF گفت: به‌دلیل محدودیت‌ها از یک‌سو هزینه سنگینی متحمل شده‌ایم و از سوی دیگر خیلی از شرکای تجاری خود را ازدست‌داده‌ایم. به نظر می‌رسد این ضرورت برای دولت و حاکمیت مشخص‌شده که باید راه ارتباط تجاری با کشورهای دنیا، حداقل با کشورهای دوست را برای خود باز کنیم. درخواست فعالان اقتصادی از مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که با مداقه بیشتری موضوع FATF و آثار نپیوستن به کنوانسیون‌های پالرمو و CFT را بررسی کند.

فاطمه مقیمی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران هم درباره FATF گفت: به دلیل موانع و مشکلات در نقل‌وانتقال مالی، تجارت خارجی ایران با کشورهای هدف به مشکلاتی برخورده است. این وضعیت هم در واردات و هم در صادرات حکم‌فرماست. برای همین خیلی از ثبت سفارش انجام نمی‌شود.

مقیمی، رئیس اتاق مشترک ایران و گرجستان تصریح کرد: برای حضور در بازار کشورهای دیگر، باید بتوانیم نقل‌وانتقال مالی انجام داده و ثبت سفارش کنیم ولی متأسفانه تجارت خارجی به دلیل نپیوستن ایران به FATF، بهره‌وری لازم را ندارد.

به‌گفته مقیمی انتظار فعالان اقتصادی این است که زمینه دادوستد بین‌المللی فراهم شود و یکی از این ظرفیت‌ها، پیوستن ایران به FATF و رفع موانع در مسیر مراودات بانکی-پولی است.

آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران هم گفت: ما در حوزه FATF به تمام موازین و قواعد بین‌المللی، پایبند هستیم و آن‌ها را انجام می‌دهیم بدون اینکه در چهارچوب FATF قرار گرفته باشیم. ما هیچ مقاومتی در مقابل FATF نداریم.

نجفی تأکید کرد: فعالان و بنگاه‌های اقتصادی کشورهای دیگر به دلیل محدودیت‌های ناشی از نپیوستن به FATF، نمی‌توانند آن‌طور که باید با ایران همکاری کنند. لذا پیوستن به FATF برای کشور الزامی است تا بتوانیم از ظرفیت این حضور در جهت توسعه تجارت خارجی و توسعه اقتصادی استفاده کنیم.

سادینا آبائی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران هم گفت: حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات یکی از حوزه‌های جهانی اقتصاد است که به مراودات مالی و بانکی بین‌المللی نیاز دارد. پذیرش FATF به توسعه این مسیر کمک خواهد کرد و باعث رشد اقتصاد دیجیتال خواهد شد. در برنامه هفتم به رشد 10 درصدی اقتصاد دیجیتال اشاره شده است. برای تحقق این رشد، لازم است که موانع مراودات بانکی-مالی بین‌المللی برداشته شود.

مهدی عبدیان، رئیس اتاق قزوین هم معتقد است: تحریم‌های اقتصادی و محدودیت در مراودات مالی و بانکی، خسارت زیادی به اقتصاد تحمیل کرده و پیوستن به FATF با جلوگیری از این خسارت‌ها، گامی در مسیر حل مشکلات معیشتی مردم خواهد بود.

موضوعات :
در همین رابطه