نایب رئیس اول اتاق اهواز با بیان اینکه باید از بهکارگیری مدیران پروازی خودداری شود، گفت: باید صنایع پاییندستی ایجاد شود و استفاده از تولید داخل خوزستان، پیمانکاران بومی و شرکتهای خدماتی بومی و خرید کالاهای مورد نیاز از داخل استان الزامی شود.
شهلا عموری در نشست فعالان اقتصادی خوزستان با رئیس جمهوری که امروز (۳ بهمن ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: سالهاست خوزستان به دلیل خطکشیهای سازمانی، تصمیمهای جزیرهای، تعارض منافع و نگاه دولتی و سیاسی دچار انباشت مشکلات شده است و باید نسخه متفاوت برای این استان پیچیده شود.
عدم تاثیرگذاری صنایع بزرگ در اشتغال استان
وی افزود: سهم نفت از تولید ناخالص خوزستان ۶۷ درصد، اما سهم اشتغال در این حوزه ۳ درصد است. داشتن رتبه دوم از سهم تولید ناخالص داخلی و عدم تناسب آن با رتبه دوم نرخ بیکاری جوانان استان نشان از عدم تاثیرگذاری صنایع بزرگ در اشتغال استان است. بنابراین انتظار میرود با تصویب قانون، صنایع ملزم شوند درصدی از اشتغال جوانان را انجام دهند و برعهده بگیرند.
نایب رئیس اتاق اهواز با تاکید بر لزوم استفاده نکردن از مدیران پروازی، گفت: باید صنایع پایین دستی ایجاد شود و استفاده از تولید داخل خوزستان، استفاده از پیمانکاران بومی و شرکتهای خدماتی بومی و خرید از کالاهای مورد نیاز از داخل استان الزامی شود.
وی بیان کرد: باید دیپلماسی واردات کالا از کشور عراق که هدف اول تجارت خوزستان است محقق شود. ترانزیت کالا یکی از درآمدهای پررونق ارزی است و بنادر عراق میتوانند در این زمینه به ما کمک کنند. بنابراین استفاده از این ظرفیت منجر به پایداری در تجارت با کشور عراق میشود که امیدوارم در این خصوص ترتیبی اتخاذ شود.
عموری عنوان کرد: مرز چذابه به دلیل فقدان زیرساختهای لازم تاکنون نتوانسته است رشد و شکوفایی را به این گذرگاه مرزی اعطا کند. بنابراین بخشی از درآمد گمرکات خوزستان باید به ایجاد الزامات در این گذرگاه اختصاص داده شود.
نماینده بانک مرکزی در استانهای مرزی مستقر شود
نایب رئیس اتاق اهواز گفت: با توجه به عدم دسترسی صاحبان کالا به بانک مرکزی و نیاز به تخصیص ارز، اخذ مجوزها، نیاز به داشتن کد منشأ ارز و عدم اجازه حضور افراد در بانک مرکزی تقاضا میشود. نماینده بانک مرکزی برای جلوگیری از اتلاف وقت و صرفهجویی در هزینهها در استانهای مرزی مستقر شود.
وی بیان کرد: در سازمان توسعه تجارت کمیته اقدام ارزی مستقر است که موظف به پاسخگویی به کل کشور است، اما گاهی یک تصمیم فوری زمانبر میشود. بنابراین باید کمیتهای متناظر با این کمیته و با اشراف دستگاههای نظارتی به دلیل حساسیت موضوع ارز، به خوزستان تفویض و تشکیل شود.
صنایع کوچک و متوسط استان همگام با صنایع مادر رشد نکردند
وی افزود: در زمانی که کشور در حال پاکسازی و توسعه اقتصادی بود، خوزستان بعد از دفاع مقدس درگیر بازسازی بود و صنایع کوچک و متوسط این استان همگام با صنایع مادر رشد نکردند و صادرات برخی صنایع بزرگ به دلیل فقدان صنایع تکمیلی به صورت خام فروشی است که باید سازوکارهای مناسب برای اعطای مجوزهای سرمایهگذاری، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و ... انجام شود.