عضو هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: دولت چهاردهم بارها اعلام کرده که به بخش خصوصی و توانمندی آن اعتماد دارد و میخواهد مشکلات اقتصادی کشور را با راهکارهای پیشنهادی و همکاری بخش خصوصی حل کند. امیدوارم این همراهی و همکاری از حد حرف جلوتر رود و اعتماد به بخش خصوصی ادامه یابد.
علیرضا مناقبی در گفتوگو با «اتاق ایران آنلاین»، افزود: باید در حل مشکلات اقتصادی کشور و برنامهریزی برای اقتصاد از نظرات بخش خصوصی استفاده شود. بخش خصوصی در ارائه راهحلهای خود، منافع عموم مردم را در نظر میگیرد و منافع فردیاش با نفع جمعی گره خورده است.
مناقبی تصریح کرد: بخش خصوصی میخواهد ادامه حیات دهد و برای بقا خود به حل مشکلات جامعه میاندیشد. بخش خصوصی واقعی دور از رانت است و دولت باید به این بخش اعتماد کند. تنها راه نجات اقتصاد کشور این است که کار مردم به دست مردم گرهگشایی شود. غیر از این راه هیچ راه دیگری نداریم.
او افزود: 45 سال است که بخش خصوصی در اقتصاد و برنامهریزی برای اقتصاد نادیده گرفته شده است. ما 45 سال همه مسیرها را آزمون و خطا کردهایم. امیدوارم این بار هم این مسیر را آزمون کرده و با بخش خصوصی همکاری کند.
مناقبی ادامه داد: موضوع بعدی که مورد تاکید فعالان اقتصادی است، تک نرخی شدن ارز است؛ دولت به دنبال این است که با راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، ارز را تک نرخی کند ولی متاسفانه هنور ارز تک نرخی نشده و فقط عددها تغییر کرده است. در این مرکز هم تعیین نرخها دستوری است نه بر پایه تعامل بخش خصوصی با همدیگر. نرخ ارز باید بر پایه تعامل وارد کننده و صادر کننده تعیین شود. در اقتصاد دستوری مسئله نرخ بالا و پایین نیست، مسئله خود دخالت دولت در بازار ارز است.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تصریح کرد: مسیر فعلی مسیر تک نرخی شدن ارز نیست و البته اصل فلسفه تشکیل این مرکز، به دلیل دخالت دولت، علیه تک نرخی شدن ارز است. آنچه مشخص است اینکه فقط اعداد تغییر کرده و از این مسیر نرخ تعیین شده برای ارز، به جامعه فشار وارد میکند.