فرجالله معماری در جلسه شورای نمایندگان استان سمنان، وجود 3 فرودگاه در استان، همجواری با 6 استان کلیدی، وجود ظرفیت حملونقل مناسب، کسب رتبههای نخست فرهنگ و آموزش توسط مردم استان، وجود مناطق حفاظت شده جذاب در این استان را از جمله ظرفیتهای استان سمنان عنوان کرد و گفت: بخش خصوصی با ورود به این موارد میتواند موجب پیشرفت استان شود.
وی در ادامه با اشاره به توسعه زیر ساخت های حملونقل گفت: با طراحی پیشرانهای صنعتی چندوجهی پیشرفته و مدرن استان و صنایع پاک و دانش بنیان در این استان در جهت توسعه استان گام برداریم.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی سمنان خواستار ساماندهی شهرکهای صنعتی استان سمنان شد و گفت: در حال حاضر صنایع به صورت پراکنده هستند و میتوان شهرکهای تخصصی ایجاد کرده و با ایجاد شهرکهای تخصصی برق و الکترونیک در ساخت پنل های خورشیدی وارد شویم و انرژی پاک و تجدید پذیر را بومی سازی کنیم.
معماری در ادامه خواستار راه اندازی سیستم ترانزیت سریع از گمرک استان و ارتقای جایگاه گمرک و اتصال به سامانههای ملی و بین المللی شد و گفت: استان سمنان ظرفیت صادرات انرژیهای پاک و تجدید پذیر را خواهد داشت.
ایجاد هاب طلایی کویر، راه اندازی و ایجاد صندوق توسعه استان جهت کمک به شرکتهای دانش بنیان، تمرکز بیشتر بر مواد صنعتی و معدنی موجود در استان، گسترش روابط تجارت بین المللی و راه اندازی و ساماندهی نمایشگاه دائمی به صورت مجازی و حضوری از جمله پیشنهادات رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی استان سمنان در جهت توسعه استان و کمک به بخش خصوصی بود.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم با کمک دولت مجلس و بخش خصوصی در کنار یکدیگر به مردم استان سمنان خدمت کنیم.
استاندار سمنان نیز در این جلسه ضمن قدردانی از تلاشهای اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی سمنان گفت: ظرفیتهای استان سمنان بسیار بالاست اما اگر بخواهیم به فکر توسعه و گسترش همهٔ این ظرفیتها باشیم با مشکل مواجه خواهیم شد در نتیجه بهتر است 3 موضوع را بعنوان موضوع کلیدی و پیشران در استان دنبال کنیم.
کولیوند، از راه اندازی کمیته انرژیهای پاک با حضور شرکتهای برق استان و منابع طبیعی و محیط زیست و استانداری خبر داد و گفت: اتاق بازرگانی نیز در این کمیته حضور خواهد داشت و دولت نیز از این طرح و کمیته حمایت جدی خواهد کرد.
وی گفت در حال حاضر 40 نقطه در استان سمنان جهت ایجاد نیروگاههای خورشیدی تعیین شده و آماده تحویل به سرمایه گذار میباشد و هر سرمایه گذاری که در زمینه احداث نیروگاه خورشیدی وارد میدان شود ظرف مدت 1 هفته زمین در اختیارش قرار میدهیم.
استاندار سمنان، لجستیک و حملونقل و ایجاد هاب طلایی کویر را از دیگر موارد کلیدی در پیشرفت استان را طرحی جذاب و کاربردی از سوی اتاق بازرگانی دانست و گفت: با ایجاد و گسترش این 3 مورد بقیه مشکلات نیز حل خواهد شد.
کولیوند گفت: آمادگی حمایت از بخش خصوصی را به صورت 100 درصد و با تمام توان داریم و مواردی که در خارج از استان نیاز به پیگیری دارد را با تمام توان پیگیری خواهم نمود.
در ادامه برخی از اعضای هیات نمایندگان اتاق سمنان به ارائه مشکلات خود پرداختند.
خرید خودروهای تجاری و اتوبوس از شرکتهای خارجی علی رقم وجود بزرگترین تولید کننده این خودروها در استان سمنان و فروش اتوبوس توسط این شرکت با کیفیت بالا و مبلغی معادل 1 سوم هزینه واردات این خودروها و مورد بی مهری قرار گرفتن تولید کنندگان این صنعت بزرگ، کمبود آب در استان سمنان و عدم وجود آب کافی برای صنعت استان، بالا بودن هزینه مبادله وانتقال ارز از جمله مشکلات تولید کنندگان استان بود که در این جلسه مطرح شد.
نماینده مردم سمنان سرخه و مهدیشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه عدم هماهنگی بین دستگاههای نظارتی با دولت و مجلس و بخش خصوصی را یکی از مهمترین مشکلات موجود عنوان کرد و گفت: باید در جلسهای با حضور دستگاههای نظارتی به حل این مشکلات پرداخت تا موانع از سر راه بخش خصوصی برداشته شود.
گلرو خواستار برطرف کردن نواقص در دستگاهای دولتی شد و گفت: بخش خصوصی به تنهایی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند و نباید بیش از این گره در کار آنها بیاندازیم.
وی از پیشنهادات ارائه شده در این جلسهاستقبال کرده و گفت: مشکل اصلی مردم و صنایع آب است و آب موجود در استان جوابگوی این نیاز نیست.
عجم، نماینده مردم شاهرود نیز در این جلسه تنها راه پیشرفت استان را همگرایی اعلام کرد و گفت: ضروریترین کار برای استان ایجاد کمیته تجهیز مالی است و حفظ اشتغال موجود باید اولویت باشد و کشاورزی نیز باید بعنوان سرمایه دیده شود.
در حاشیه این مراسم با توجه به اتمام کار پروژه ساختمان اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی سمنان و دریافت پایان کار و سند این ساختمان علی اصغر جمعهای به بیان گزارش عملکرد در احداث این ساختمان پرداخت و از تلاش دست اندر کاران این پروژه تقدیر به عمل آمد.