مرکز آمار ایران، گزارش تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در دیماه را منتشر کرد. بر اساس این گزارش از میان اقلام خوراکی که سهم مهمی در سبد خانوار دارند، سیبزمینی با 103.4 درصد افزایش قیمت نسبت به دیماه سال گذشته سردمدار افزایش قیمت در اقلام خوراکی بوده است. تورم ماهانه این خوراکی نیز 20 درصد افزایش داشته است. قیمت پیاز نیز نسبت به دی سال گذشته 50.1 درصد و نسبت به آذر امسال 6.1 درصد افزایش را تجربه کرده است.
همچنین این گزارش نشان میدهد تورم نقطهای (نسبت به قیمت دی سال گذشته) قیمت مرغ سه درصد کاهش و تورم ماهانه (نسبت به آذر امسال) آن 5 درصد کاهش داشته است.
قیمت گوشت گوسفندی هم اگرچه نسبت به ماه آذر با کاهش 0.2 درصدی مواجه شده اما قیمت آن نسبت به دی سال گذشته 26.5 درصد افزایش یافته است. تورم نقطهای گوشت گوساله نیز 9.6 درصد بوده اما تورم ماهانه آن 0.6 درصد کاهش یافته است.
به علاوه تورم نقطهای شیر 27 درصد و ماست 30.8 درصد افزایش داشتهاند. تورم ماهانه این اقلام به ترتیب 3.2 درصد و 2.5 درصد بوده است. همچنین تورم نقطهای برنج ایرانی 21.8 درصد و برنج خارجی 21.7 درصد افزایش داشته است و تورم ماهانه آنها نیز به ترتیب 2.9 درصد و 1.9 درصد افزایش داشته است.
تورم نقطهای پنیر 23.5 درصد و تورم ماهانه آن 3.3 درصد افزایش داشته است. تورم نقطهای تخممرغ هم 12.3 درصد افزایش داشته در حالی که تورم ماهانه آن با 0.1 درصد کاهش مواجه شده است.
همچنین قیمت روغن مایع نسبت به دی سال گذشته 1.9 درصد و نسبت به آذر امسال 2.4 درصد افزایش داشته است. قیمت روغن جامد هم نسبت به دی سال گذشته افزایش 2.4 درصدی و نسبت به آذر امسال 2.2 درصدی را تجربه کرده است.
افزون بر این قیمت چای هم 40.1 درصد نسبت به دی سال گذشته و 4.5 درصد نسبت به آذر امسال افزایش داشته است. قیمت قند 43.1 درصد و قیمت شکر 38.3 درصد نسبت به دی سال گذشته افزایش داشته است. تورم ماهانه این اقلام خوراکی هم به ترتیب دو درصد و 0.6 درصد افزایش را تجربه کردهاند.