سالروز ورود حضرت امام خمینی (ره) به میهن اسلامی گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 8 بهمن 1403

مدیر بین الملل اتاق تبریز مطرح کرد

دولت چهاردهم زمینه افزایش همکاری های تجاری با روسیه را هموارتر کرد

مدیر بین الملل اتاق تبریز گفت: معاهده ایران و روسیه مسیر روابط تجاری ۲ کشور را هموارتر کرد و با توجه به بسترسازی های انجام شده توسط دولت و ظرفیت های بخش خصوصی و نیازمندهای روسیه زمینه افزایش تجارت به این کشور فراهم است.

13 بهمن 1403 - 17:07
کد خبر : 73378
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک


مدیر بین الملل اتاق تبریز با اشاره به پیشینه همکاری های تجاری ایران و روسیه گفت: از سال ۱۳۹۸ با امضای موافقت نامه تجاری با اتحادیه اوراسیا تراز تجاری کشورمان با پنج کشور عضو اتحادیه افزایش یافت.

سهند شهبازی در گفت‌وگو با ایرنا، اظهار کرد: هر چند حجم تجارت ایران با قرقیزستان و بلاروس به دلیل بُعد مسافت رشد کمتری داشته است اما روند رشد همکاری های تجاری با ارمنستان و روسیه قابل توجه است .

شهبازی خاطرنشان کرد: این روند رشد تجاری بین استان آذربایجان شرقی با کشورهای یاد شده بیشتر بوده است تا جائی که سال ۱۴۰۲ افزایش ۱۱۰ درصدی صادرات آذربایجان شرقی به روسیه و افزایش ۲۲ درصدی تجارت استان با ارمنستان اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: با اجرای موافقت نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا که دی ماه سال گذشته به امضای وزرای صنعت کشورمان و پنج کشور عضو این اتحادیه رسید و در مجلس شورای اسلامی تصویب و به شورای نگهبان ارجاع شده است، تعرفه تجاری ۸۷ درصد کالاها صفر می شود که تاثیر زیادی در افزایش تراز تجاری ما با این کشورها خواهد داشت .

وی با اشاره به سفر اخیر دکتر پزشکیان به روسیه و امضای معاهده راهبردی تجاری بین روسای جمهور ۲ کشور ادامه داد: امضای این معاهده مسیر روابط تجاری را هموارتر می کند و کمک بیشتری به همکاری های بازرگانان ۲ کشور خواهد کرد .

شهبازی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ تراز تجاری ۲ کشور ایران و روسیه افزایش مناسبی داشته و به نفع کشورمان مثبت بوده است، گفت: در این میان روابط تجاری استان آذربایجان شرقی با روسیه هم ۸۰ درصد افزایش یافته است .

وی با اشاره به روند افزایش همکاری های تجاری ۲ کشور در سال جاری در عین حال گفت: برخی مشکلات موجب وقفه هایی در روند همکاری ها می شود .

شهبازی با اشاره به اینکه تجارت ما با روسیه از طریق زمینی و دریایی انجام می شود، گفت: گاهی برای انتقال کالا از مرز جمهوری آذربایجان مشکلاتی ایجاد می شود که از طریق تقویت دیپلماسی اقتصادی قابل حل است .

وی با بیان اینکه تجارت دریایی با روسیه هم ظرفیت های محدودی دارد، گفت: برای انتقال کالا از انزلی به آستاراخان تقویت زیرساخت ها احساس می شود .

شهبازی رفع تعهد ارزی را یکی دیگر از مشکلات تجار کشورمان عنوان کرد و افزود: این موضوع موجب کاهش انگیزه در فعالیت های تجاری می شود .

وی با بیان اینکه سهم ایران از تجارت خارجی روسیه کمتر از ۲ درصد است به نیازهای روسیه با توجه به اعمال تحریم های اروپایی و ظرفیت های آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: اهتمام دولتمردان در زمینه تقویت همکاری های اقتصاد بین الملل و عضویت در تشکل های منطقه ای از جمله اتحادیه اوراسیا موجب گشایش بیشتر در روابط تجاری کشورمان می شود .

شهبازی با اشاره به اینکه بیشترین همکاری های تجاری روسیه با چین، ترکیه و کره است، گفت: ما در رده ۱۵ شریک تجاری این کشور هستیم .

وی محصولات پتروشیمی، کشاورزی ( فلفل، کیوی ، گوجه فرنگی ، پرتقال ) رب گوجه و خشکبار به خصوص کشمش را از جمله کالاهای صادراتی از استان به روسیه عنوان کرد و گفت: روسیه با توجه به تحریم های اعمال شده نیازمند برخی کالاها و محصولات از جمله دارو ، قطعات خودرو و لوازم خانگی است و تجار ما می توانند در این زمینه فعالیت کنند.

استقبال تجار روسیه از نمایشگاه تبریز

وی با اشاره به میزبانی تبریز از نخستین نمایشگاه صادراتی کشورمان به روسیه اظهار امیدواری کرد: این نمایشگاه با معرفی ظرفیت ها و نیازمندی های ۲ طرف موجب افزایش همکاری های تجاری شود.

وی از استقبال مناسب تجار روسیه از این نمایشگاه خبر داد و گفت: تولید کننده ها و تجار داخلی از تمام نقاط کشورمان هم در این نمایشگاه حضور خواهند داشت .

مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران روز جمعه ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ در مرحله دوم سفر خود به کشورهای تاجیکستان و روسیه، وارد مسکو شد و با رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر این کشور درباره توسعه مناسبات دوجانبه گفت و گو کرد. در پایان این مذاکرات، پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور ایران و روسیه، معاهده مشترک جامع راهبردی دو کشور را امضا کردند. پزشکیان همچنین در نشستی با فعالان اقتصادی روسیه حضور یافت که اسلپنف وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا از جمله حاضران در این نشست بود.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک اتحادیه اقتصادی میان‌دولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است. جمهوری اسلامی ایران دی‌ماه ۱۴۰۲ با این اتحادیه توافقنامه تجارت آزاد به امضا رساند که دو ماه پس از آخرین تصویب این توافقنامه در مجالس کشورهای طرف قرارداد اجرایی خواهد شد. دی‌ماه ۱۴۰۳ نیز با تأیید سران پنج کشور عضو، ایران موقعیت ناظر در این اتحادیه را به دست آورد.

دی ماه امسال رئیس هیات اجرایی کمیسیون اقتصادی اوراسیا در دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در حاشیه اجلاس سران این اتحادیه در سن‌پترزبورگ از رشد ۱۲.۸ درصدی مبادلات تجاری پنج کشور عضو این پیمان با جمهوری اسلامی ایران در ۱۰ ماه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی خبر داد.

همچنین سومین نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا سوم تا ششم اسفندماه ۱۴۰۳ با مشارکت شرکت‌هایی از جمهوری اسلامی ایران، پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به علاوه ازبکستان در تهران برگزار خواهد شد.

موضوعات :
در همین رابطه