سالروز میلاد حضرت امام حسین علیه‌السلام مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 8 بهمن 1403

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران خبر داد

آغاز احداث نیروگاه هسته‌ای توسط بخش خصوصی | تأمین سوخت از روسیه

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با اشاره اهداف در نظر گرفته شده برای تولید برق هسته‌ای با مشارکت بخش خصوصی، به تشریح جزئیات جزئیات ورود بخش خصوصی در حوزه تولید برق هسته‌ای پرداخت.

13 بهمن 1403 - 17:25
کد خبر : 73381
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گفت: بر اساس اهداف در نظر گرفته شده تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در دستور کار سازمان انرژی اتمی است که از این میزان در حد ۲ تا ۳ هزار مگاوات با مشارکت بخش خصوصی اجرا خواهد شد.

آرش نجفی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره جزئیات ورود بخش خصوصی در حوزه تولید برق هسته‌ای، اظهار کرد: طی هفته جاری توافق ویژه‌ای با سازمان انرژی اتمی انجام شد؛ بر این اساس که در همه موارد غیرتشعشعی و خطرناک با این سازمان جلسه برگزار کرده، موضوعات مشترک را احصا کنیم و بابت اجرا، عملیاتی شدن، جذب سرمایه و بازاریابی برای فعالیت‌های این حوزه دارد با هم همکاری کنیم.

فروش ۲۰ درصد از برق تولیدی نیروگاه اتمی بوشهر توسط بخش خصوصی

وی افزود: در قدم ابتدایی همکاری با سازمان انرژی اتمی؛ بنا شد که از سال آینده توزیع ۲۰ درصد از برق تولیدی نیروگاه اتمی بوشهر بین صنایع، از طریق اتاق بازرگانی صورت گیرد که رقم فروش مناسب‌تر از عددی است که وزارت نیرو این برق را از سازمان انرژی اتمی خریداری می‌کند، این موضوع بدان منظور است که سازمان انرژی اتمی بتواند از مازاد مابه‌التفاوت برای توسعه فاز دوم و سوم نیروگاه تأمین منابع مالی کند، همچنین قرار شد در احداث ابنیه و تأسیسات مختلف نیروگاه‌های دوم و سوم همکاری صورت گیرد.

توافق با شرکت چینی برای احداث یک نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران همچنین گفت: سازمان انرژی اتمی با یک شرکت چینی نیز در زمینه احداث یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی خورشیدی به توافق رسید که مبین این است که سازمان انرژی اتمی در زمینه تأمین انرژی پایدار کشور هم در محور هسته‌ای و هم در محور تجدیدپذیرها تلاش می‌کند و درواقع این اقدام شانتاژ و جوسازی علیه کشور که اصرار می‌کنند ما در حوزه نظامی فعالیت می‌کنیم را خنثی می‌کند.

جزئیات همکاری با سازمان انرژی اتمی

وی ادامه داد: علاوه بر موارد یاد شده مقرر شد در حوزه رادیو داروها، پزشکی و شناسایی معادن نیز تحت عنوان کمیته فنی انرژی هسته‌ای طرح موضوع شود و با دیگر کمیسیون‌های اتاق بازرگانی به مشارکت گذاشته و عملیاتی شود، عمده فرایند و برنامه‌ریزی ما این است که تا حد ممکن در حوزه بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی فعالیت کنیم و در این راستا سازمان انرژی اتمی نیز در نظر دارد با بخش خصوصی همکاری کند.

انرژی هسته‌ای اولویت دارد یا تجدیدپذیرها؟

نجفی در ارزیابی اولویت انرژی اتمی و تجدیدپذیر تصریح کرد: انرژی هسته‌ای و تجدیدپذیرها مکمل هم هستند، در یک مواقعی می‌توانیم از انرژی خورشیدی برای تولید برق بهره‌برداری کنیم و در مواقعی نیز کفایت نمی‌کند و نوسان دارد بنابراین برق پایدار را نمی‌توان تنها با تکیه‌بر تجدیدپذیرها تأمین کرد، حتماً باید بتوانیم هم‌زمان با برنامه‌ریزی روی برق خورشیدی بر برق اتمی نیز تمرکز کنیم، موضوعاتی مانند پایداری، راندمان و قیمت تمام‌شده در کنار هم در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: یک نیروگاه اتمی ۵۰ تا ۷۰ سال به ما سرویس می‌دهد اما نیروگاه خورشیدی در بهترین حالت ۲۰ سال راندمان دارد این‌ها هرکدام به لحاظ اقتصادی مفاهیم خاص خود را دارد. بنابراین باید هر دو مقوله نیروگاهی را توأمان ببینیم، برای ما استمرار و بادوام بودن تولید مهم است و باید حتماً برنامه‌ریزی جدی داشته باشیم تا احیاناً با مشکلات مواجه نشویم. علیرغم اینکه انرژی خورشیدی هر روز در حال تحول است اما این تحول نقاط مثبت و منفی دارد ازاین‌جهت که به سمت راندمان بالا حرکت می‌کنیم خوب است اما واقعیت اینکه به‌محض بازگشت هزینه‌ها با تکنولوژی جدیدتری مواجه می‌شویم ولی در حوزه انرژی اتمی این‌گونه نیست ما مستمراً می‌توانیم برای ۵۰ تا ۷۰ سال یک انرژی پایدار احصاء کنیم بدون اینکه دغدغه‌ای داشته باشیم.

صفر تا صد پروژه با بخش خصوصی است؟

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران در ادامه گفت: قرار است روی میزان سرمایه‌گذاری که بخش خصوصی وارد می‌کند تفاهم و مدل‌هایی را برنامه‌ریزی کنیم که به چه صورت روی این موضوع کار کنیم، تصمیم بر این است که ما در حوزه نیروگاه‌های کوچک اتمی ورود کنیم اما بخش خصوصی قرار نیست در صفر تا صد پروژه حضور داشته باشد، سازمان انرژی هسته‌ای قطعاً باید ناظر بر امور باشد و بخش خصوصی به‌عنوان سهامدار حضور خواهد داشت، با توجه به اینکه بخش‌هایی خطراتی دارد، احتمال بروز حوادث را سازمان تخصصی باید بررسی کند، ماهیتاً برای اینکه کار بادوام و مستمر باشد حتماً باید باهم تقسیم‌کار کنیم.

 احداث ۲ تا ۳ هزار مگاوات نیروگاه اتمی با مشارکت بخش خصوصی

وی اظهار کرد: بر اساس اهداف در نظر گرفته شده تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در دستور کار سازمان است که از این میزان در حد ۲ تا ۳ هزار مگاوات با مشارکت بخش خصوصی اجرا خواهد شد.

تأمین سوخت از روسیه

نجفی یادآور شد: تأمین سوخت اورانیوم مسئولیت به عهده سازمان انرژی اتمی است و ما دخالتی نخواهیم داشت.

وی بیان کرد: در حال حاضر سوخت موردنیاز از روسیه وارد می‌شود و عادی‌سازی روابط با جهان که امیدواریم هرچه زودتر بستر آن فراهم شود، کمک خواهد کرد از کشورهای دیگر دنیا هم سوخت موردنیاز را تأمین کنیم.

در همین رابطه