رادیو مجازی اتاق ایران - 14 بهمن 1403

در اولین نشست مشترک با مدیران صندوق بین‌المللی اقلیم سبز پیشنهاد شد

فرآیند تامین مالی از طریق صندوق سبز اقلیم در ایران تسهیل شود

در اولین نشست با مدیران صندوق بین‌المللی اقلیم سبز، فعالان بخش خصوصی، خواستار بازنگری در استانداردهای GCF برای تعامل با این سازمان شده و بر لزوم حمایت مالی صندوق از پروژه‌های بخش خصوصی ایرانی تأکید کردند.

21 بهمن 1403 - 16:25
کد خبر : 73572
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اولین نشست مشترک کمیسیون انرژی اتاق ایران، کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران، کمیسیون استاندارد، محیط زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران و کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) با مدیران صندوق بین‌المللی اقلیم سبز (Green Climate Fund - GCF) برگزار شد. هدف از برگزاری این نشست بررسی راهکارهای همکاری و سرمایه گذاری مشترک بخش خصوصی ایران و صندوق اقلیم سبز بود.

در این نشست مدیران صندوق اقلیم سبز تاسیس نهادهای اعطای اعتبار، برای تسهیل فرآیند تأمین مالی این صندوق در ایران را پیشنهاد دادند. طرفین درباره زمینه‌های سرمایه‌گذاری مشترک، موانع همکاری، تغییر پارادایم در حوزه تغییر اقلیم، ظرفیت‌های مالی و آموزشی صندوق و نحوه ارائه طرح های پیشنهادی بخش خصوصی ایران بحث و تبادل نظر کردند. همچنین، موضوع تأسیس نهاد اعطای اعتبار (Accredited Entity - AE) در ایران، توسعه سیستم اندازه‌گیری، گزارش‌دهی و راستی‌آزمایی ملی (Measurement, Reporting, and Verification - MRV) و ضرورت برگزاری نشست‌های مستمر کارشناسی برای بهره‌مندی از منابع مالی بین‌المللی از دیگر محورهای این نشست بود.

در این نشست، احمد طاهری، سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست حضور داشت و نظرات خود را درباره استفاده از ظرفیت‌های صندوق بین‌المللی اقلیم سبز بیان کرد.

در ادامه سارا دجاری، مدیر سرمایه‌گذاری اقلیم در صندوق اقلیم سبز به تجربه هند در جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی اشاره کرده و بر لزوم حضور بانک‌های محلی و سرمایه‌گذاران داخلی در پروژه‌های زیست‌محیطی تأکید کرد.

همچنین نمایندگان حاضر در جلسه، با اشاره به ارزان بودن انرژی در ایران و کاهش مداوم ارزش پول ملی، چالش‌های خاص ایران را در این زمینه مطرح کرده و پیشنهاد دادند که موضوع بحران آب و امنیت غذایی به‌عنوان محور همکاری‌ها مورد توجه قرار گیرد.

در همین راستا، مدیران صندوق اقلیم سبز تأکید کردند که پروژه‌های پیشنهادی باید دارای مدل تأمین مالی شفاف بوده و جریان سرمایه‌گذاری از بخش خصوصی تأمین شود. همچنین مدیران صندوق اقلیم سبز بر ضرورت مشارکت بانک‌های محلی و تعیین چارچوب‌های مشخص برای پروژه‌های پیشنهادی تأکید نمودند.

در بخش دیگری از نشست، مسئله تحریم‌های بانکی و محدودیت‌های مالی بین‌المللی مطرح شد. نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست خواستار بازنگری در استانداردهای صندوق برای تعامل با این سازمان شدند و بر لزوم حمایت مالی صندوق اقلیم سبز از پروژه‌های بخش خصوصی ایرانی تأکید کردند.

در همین راستا مدیران صندوق اقلیم سبز تاسیس نهادهای اعطای اعتبار را برای تسهیل فرآیند تأمین مالی این صندوق در ایران پیشنهاد دادند. در ادامه اعضای حاضر پیشنهاد  کردند که اتاق ایران می‌تواند به‌عنوان یکی از نهادهای اعطای اعتبار معرفی شود و در فرآیند تأمین مالی و اعتبارسنجی پروژه‌های بخش خصوصی نقش کلیدی ایفا کند. در ادامه بر لزوم همکاری بیشتر با تیم اعتبارسنجی صندوق اقلیم سبز تأکید شد و پیشنهاد شد که جلسات تخصصی بیشتری در این زمینه برگزار شود.

در پایان نشست، بر ضرورت تدوین اولویت‌های پروژه‌ای، تقویت همکاری میان بخش خصوصی و دولت و برگزاری جلسات فنی با تیم اعتبارسنجی صندوق اقلیم سبز تأکید شد. همچنین، مقرر شد که اتاق ایران و سایر نهادهای مرتبط مسیرهای قانونی برای معرفی نهاد اعطای اعتبار را بررسی کرده و اقدامات لازم را برای بهره‌گیری از منابع مالی بین‌المللی انجام دهند.

 با توجه به اهمیت موضوع، نشست‌های آتی با تمرکز بر همکاری‌های عملی و بررسی پروژه‌های اجرایی از جمله در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، کاهش اثرات زیست‌محیطی و توسعه سیستم اندازه گیری، گزارش‌دهی و راستی‌آزمایی ملی در دستور کار قرار گرفت.

در همین رابطه