به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین به نقل از اتاق بازرگانی ارومیه، رضا رحمانی در نشست با اعضای هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه، با اشاره به هممرزی استان آذربایجان غربی با سه کشور ترکیه، عراق و آذربایجان، استفاده بهینه از این ظرفیت را عامل مهمی در رشد اقتصادی منطقه دانست و اظهار داشت: «ایجاد شعبه اتاق مشترک ایران و ترکیه در ارومیه، زمینهساز گسترش مبادلات تجاری، جذب سرمایهگذاری و تسهیل روابط اقتصادی میان دو کشور خواهد شد.»
استاندار آذربایجان غربی در ادامه، از تشکیل ستادهای راهبردی برای رشد و توسعه استان خبر داد و آن را گامی اساسی برای بهرهگیری از ظرفیتهای اقتصادی منطقه عنوان کرد و گفت: ستاد توسعه مرزی با هدف استفاده بهینه از فرصتهای همسایگی، ستاد توسعه اقتصادی برای تقویت زیرساختهای تجاری و صنعتی با محوریت اتاق بازرگانی استان و ستاد احیای دریاچه ارومیه در راستای حفظ محیط زیست و پایداری توسعه در آذربایجان غربی تشکیل شده و فعالیتهای خود را با مشارکت ذینفعان و مردم آغاز نموده است.
استاندار آذربایجان غربی بر لزوم تغییر رویکردها در تکمیل زیرساختهای تجاری و اقتصادی استان تأکید کرد و خواستار ایجاد مراکز لجستیکی و پایانههای صادراتی در استان شد تا روند تجارت خارجی سریعتر و منسجمتر پیش برود.
رحمانی با اشاره به جایگاه برجسته آذربایجانغربی در حوزه صنایع دستی، ایجاد پایانه تخصصی صادرات صنایع دستی به صورت پایلوت را اقدامی ضروری دانست و افزود: «بهبود زیرساختهای صادراتی در این بخش، ضمن افزایش اشتغال، به معرفی بهتر هنر و فرهنگ استان در سطح بینالمللی کمک خواهد کرد.»
وی در پایان، تعامل میان دولت و بخش خصوصی را کلید اصلی تحقق اهداف توسعهای استان عنوان کرد و نقش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه را در این مسیر بسیار مهم و تأثیرگذار دانست.
تأکید رئیس اتاق بازرگانی ارومیه بر نقش مردم در توسعه اقتصادی استان آذربایجان غربی
قاسم کریمی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه نیز با تأکید بر نقش مردم بهعنوان بازیگران اصلی اقتصاد، از برنامههای توسعهای استانداری تقدیر کرد و راهاندازی ستادهای توسعهای مرزی را گامی مؤثر در رونق تجارت مرزی و ایجاد توسعه پایدار دانست.
وی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی ظرفیت بالایی در تجارت، ترانزیت، لجستیک و گردشگری دارد، افزود: وجود این ستادها میتواند در بررسی چالشهای گذشته و برنامهریزی برای آینده، آذربایجانغربی را به دروازه ارتباطات بینالمللی کشور تبدیل کند.
کریمی همچنین به ظرفیتهای صنعت، کشاورزی و معادن در استان اشاره کرد و جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی را از اولویتهای توسعه دانست.
وی در این خصوص اظهار داشت: سرمایهگذاران بومی استان، هم وطنان مقیم سایر نقاط کشور، ایرانیان خارج از کشور و سرمایهگذاران خارجی هرکدام میتوانند نقشی مؤثر در توسعه اقتصادی آذربایجانغربی ایفا کنند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه در ادامه، به اهمیت احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و از تشکیل ستاد توسعه و بهبود فضای محیط زیست بهعنوان اقدامی هوشمندانه یاد کرد که در مسیر رشد اقتصادی و توسعه پایدار استان، نقشی کلیدی خواهد داشت.
در این جلسه، اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه مسائل و پیشنهادات خود را با استاندار آذربایجانغربی مطرح کردند که شامل مشکلات ناشی از گسترش حوزه استحفاظی برای صاحبان صنایع، جلوگیری از تغییر الگوی کشت و مدیریت صادرات محصولات کشاورزی، لزوم شناسنامهدار کردن محصولات کشاورزی و مقابله با قاچاق سموم دفع آفات نباتی، ضرورت تأسیس ایرلاینهای جدید و راهاندازی دفتر اتاق مشترک ایران و ترکیه در ارومیه بود.
در پایان، کریمی بر نقش اتاق بازرگانی ارومیه بهعنوان مشاور اقتصادی استان تأکید کرد و افزود: اتاق بازرگانی با بررسی وضعیت زیرساختها و تلاش برای بهبود شرایط، از تمام ظرفیتهای خود در جهت توسعه استان استفاده خواهد کرد.