به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین به نقل از روابط عمومی اتاق تبریز، یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز در سمینار «آشنایی سرمایهگذاران احداث نیروگاه خورشیدی با شرایط سرمایهگذاری»، گفت: ناترازی انرژی آسیبهای بسیار جدی به بخش تولید وارد کرده و روند خلق ثروت و اشتغال در کشور را مختل کرده است.
وی با اشاره به اهتمام اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز در راستای رفع ناترازی انرژی در بخش صنعت استان آذربایجان شرقی، گفت: پس از اعلام فراخوان برای جذب سرمایهگذار برای احداث نیروگاههای خورشیدی و بهرهمندی از ظرفیت صندوق توسعه ملی در این زمینه، ۱۴۲ واحد برای احداث نیروگاه خورشیدی انفرادی و ۹۹ واحد برای حضور در کنسرسیوم انرژیهای خورشیدی از ۲۰۰ کیلووات تا یک هزار مگاوات اعلام آمادگی کردند.
رئیس اتاق تبریز با اشاره به اهتمام ویژه دولت در راستای رفع ناترازی و فراهمسازی بسترهای سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، افزود: در حال حاضر فرصتی برای بهرهمندی از تسهیلات صندوق توسعه ملی در راستای تامین مالی فراهم شده است.
وی از تمام نهادهای ذیربط در این زمینه خواستار همکاری برای تسهیل و تسریع فرایندها شد و افزود: در این رابطه برای جلوگیری از سرگردانی سرمایهگذاران، هماهنگی بین مدیران استانی و ضروری است.
ژائله بر لزوم تسریع در صدور مجوزهای سرمایهگذاری و همچنین تخصیص زمین برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تاکید کرد و خواستار پاسخگویی مسئولان استانی در رابطه با طولانی شدن صدور مجوزها و عقد قراردادها شد.
رئیس اتاق تبریز با تاکید بر اینکه نجات کشور توسط بخش خصوصی میسر است، تصریح کرد: اگر دولت میتوانست ناترازی انرژی را مدیریت کند، تاکنون نتیجه داده بود؛ بنابراین باید بستر فعالیت بخش خصوصی را فراهم سازد تا مردم پای کار بیایند.
وی از استانداری آذربایجانشرقی خواست تا موانع موجود در این مسیر را با قاطعیت برطرف کند.
سمینار «آشنایی سرمایهگذاران احداث نیروگاه خورشیدی با شرایط سرمایهگذاری» با حضور رئیس اتاق تبریز، مدیر سرمایهگذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی، معاونان اقتصادی و عمرانی استانداری آذربایجان شرقی، مدیران و نمایندگان ساتبا و ادارات برق و فعالان اقتصادی علاقهمند به سرمایهگذاری در این حوزه در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.
بنا به درخواست رئیس اتاق تبریز و نظر مثبت معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجانشرقی، پیشنهاد شد، دبیرخانه و پنجره واحد احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در اتاق تبریز راهاندازی شود و نمایندگان نهادها و سازمانهای مربوطه روزهای مشخصی از هفته در این مرکز مستقر شده و پاسخگوی سوالات سرمایهگذاران در راستای تسریع و تسهیل فرایندها و جلوگیری از موازیکاری باشند.