نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: عدم شناخت بخش خصوصی و دولت از ظرفیتها و توانمندیهای کشور و به دنبال آن ناتوانی در شناساندن این ظرفیتها به کشورهای اوراسیا، مانع از توسعه تجارت ایران و این اتحادیه اقتصادی شده است.
به گزارش «اتاق ایران آنلاین»، قدیر قیافه، ادامه داد: کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا پتانسیلهای متفاوتی در حوزههای اقتصادی، علمی، صنعتی، فرهنگی و تجارت دارند. اما در بیش از 30 سال که از فروپاشی شوروی گذشته است، ما هیچوقت نتوانستیم حتی به اندازه 10 درصد بضاعت خودمان هم از این ظرفیتها استفاده کنیم.
او با اشاره به فرصت برقراری توافق تجارت آزاد با اوراسیا، افزود: حجم تجارت اتحادیه اوراسیا بیش از هزار و 500 میلیارد دلار در سال است. اما در این سالها سهم ما از این میزان بسیار اندک بوده است. ما در بهترین شرایط 4.2 میلیارد دلار با روسیه تبادل مالی داشتهایم و با بقیه کشورها بسیار کمتر بوده است.
قیافه اظهار کرد: روسیه به عنوان محور اوراسیا از ظرفیتهای ویژهای برخوردار است و به تنهایی بیش از 300 میلیارد دلار واردات انواع کالاهای صنعتی، واسطهای و مصرفی را دارد که سهم ایران از آن کمتر از 1.5 میلیارد دلار در بهترین شرایط است.
او یادآور شد: روسیه به عنوان تولیدکننده فولاد و پتروشیمی و نفت و فراوردههای نفتی در بسیاری موارد اقتصاد مکمل ایران نیست اما در حوزههای زیاد میتوانیم همکاری جدی داشته باشیم و در بازارهای مشترک برای یکدیگر رقابت غیر سازنده ایجاد نکنیم.
نایبرئیس اتاق ایران، تأکید کرد: در حوزه نانوفناوری، رادیوداروها، بایوتکنولوژی نفت و گاز و پتروشیمی هم میتوانیم تبادل محصولات و قطعات و دانش فنی با روسها داشته و همکاریهای نزدیکی داشته باشیم.
او با بیان اینکه اوراسیا در تأمین کالاهای اساسی و نهادههای دامی میتواند نقش مهمی برای ایران داشته باشد، گفت: ما در تأمین معدن و صنایع معدنی و نفت و گاز و پتروشیمی و انرژی و انرژی هستهای میتوانیم با این اتحادیه همکاری جدی داشته باشیم.