رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: حضور در نمایشگاههای بینالمللی فرصتی مناسب و مهم برای گسترش روابط تجاری، ارتقای برندهای ایرانی و حضور فعال در بازارهای جهانی است.
علیرضا خامهزر در نهمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی افزود: هدف ما این است که سال آینده در نمایشگاه گلوبال امارات، بهعنوان یکی از بزرگترین نمایشگاههای جهانی، غرفه داشته باشیم.
وی ادامه داد: امسال موفق به دریافت غرفه نشدیم اما ارتباط خوبی با مسئولان برگزاری نمایشگاه برقرار کردهایم و امیدواریم در آینده نزدیک غرفهای ویژه برای نمایش محصولات ایرانی و استان خراسان جنوبی اختصاص یابد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند تصریح کرد: این برنامهها از سوی سازمانهای مربوطه در استانها پیگیری خواهد شد تا بتوانیم جایگاه ایران را در بازارهای جهانی تقویت کنیم.
وی عنوان کرد: در جریان بازدید از یک نمایشگاه بزرگ بینالمللی که اخیراً با حضور تیم ایران برگزار شد، فرصتهای تجاری موجود در حوزه زعفران و سایر محصولات کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت.
خامهزر افزود: در این نمایشگاه، محصولات کشورهای افغانستان ازجمله زعفران نیز به نمایش درآمده بود که متوجه شدیم که رقابتهای جدی در حوزه زعفران بین ایران و افغانستان وجود دارد.
وی عنوان کرد: از تمامی فعالان اقتصادی و بخش خصوصی دعوت میکنیم تا بهمنظور تقویت جایگاه اقتصادی استان و کشور، همکاریهای خود را با اتاق بازرگانی افزایش دهند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم با اشاره به خاموشی روزانه چاههای کشاورزی و گلایه کشاورزان گفت: بر اساس اعلام وزارت نیرو واحدهای تولیدی کشاورزی که ۸۰ درصد برق مصرفی خود را از منابع خورشیدی تأمین کنند، از خاموشیها معاف خواهند شد.
محمدحسین اکبری با بیان اینکه اجرای این طرح میتواند به کشاورزان کمک کند افزود: برای ایجاد نیروگاه خورشیدی در جوار چاههای کشاورزی تفاهمنامهای با بانک برای سپردهگذاری کشاورزان چند ماه قبل امضا شده است.
وی ادامه داد: در قالب تفاهمنامه مذکور تاکنون ۱۹۶ چاه کشاورزی برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده و ۳۵ حلقه چاه نیز سپردهگذاری کردهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: بدون شک بخش کشاورزی میتواند مشکل ناکارآمدی سایر بخشهای کشور را حل کند چراکه با کمترین کمک دولت ۱۰۰ مگاوات برق تولید میشود که عدد قابل توجهی است.
وی افزود: در واقع، این طرح میتواند ۲ هزار میلیارد تومان درآمد برای بخش کشاورزی ایجاد کند که عدد بسیار بزرگی است.
اکبری در خصوص حضور در نمایشگاه گلفود اظهار کرد: نمایشگاه گلفود دبی مشهورترین رویداد بینالمللی است که بر فرآوری غذا و نوشیدنی در منطقه تمرکز دارد.
وی با بیان اینکه این نمایشگاه تجاری فرصتی عالی برای معرفی و تبلیغ محصولات جدید بازار را ارائه میدهد گفت: نمایشگاه گلفود رشد به شرکتهای جدید و در حال ظهور در صنعت کمک میکند و ما امسال به همراه تعدادی از اعضای بخش خصوصی استان برای شناسایی ظرفیتها در این نمایشگاه حضور یافتیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه با برنامه ریزی خوبی که با بخش خصوصی استان داشتیم در نمایشگاه گلفود حضور یافتیم ادامه داد: خراسان جنوبی تولید کننده زرشک و زعفران در دنیا است آنگونه که زعفران ایران را با نام زعفران قاینات میشناسند.
اکبری با تاکید براینکه سه محصول زرشک زعفران و عناب در دنیا انحصاراً تولید کننده اصلی آن استان خراسان جنوبی است افزود: در بازارهای بینالمللی قیمت هر کیلو زرشک ۳ میلیون تومان است.
وی ادامه داد: از آن جایی وزارت جهاد کشاورزی مسئول تأمین کالا و تنظیم بازار است و ما نمیتوانیم فقط از کشاورز دفاع کنیم، اما باید زرشک را به دنیا بشناسانیم که برگزاری این نمایشگاه یکی از بهترین راه، های معرفی زرشک خراسان جنوبی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به مزیتهای نمایشگاه گلفود گفت: فاصله این نمایشگاه به ما نزدیک است و هم هزینههای آن نسبت به نمایشگاههای کشورهای دیگر برای ما ارزانتر است تلاش داریم در سال آینده به همراه تعدادی از شرکتها بتوانیم در نمایشگاه گلفود حضور یابیم.
اکبری با بیان اینکه در نمایشگاه گلفود امسال تعداد ۵۲ شرکت از ایران حضور داشتند افزود: بنا داریم در نمایشگاه گلفود سال آینده ماهم از خراسان جنوبی در راستای معرفی محصولات استراتژیک استان حضور یابیم.
وی تاکید کرد: در حوزه بسته بندی ضعف داریم و باید در این راستا بررسیهای کامل و لازم را انجام دهیم.