رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرج از توقف مصوبه افزایش تعرفه برق صنعتی خبر داد و گفت: با پیگیریهای شورای گفتوگو و اعتراض گسترده صنایع، دیوان عدالت اداری اجرای این مصوبه را متوقف کرد.
پرهام رضایی در صد و شانزدهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی مطرح کرد: در یک سال گذشته با همکاری نزدیک دولت و بخش خصوصی، گامهای مهمی در راستای رفع چالشهای فعالان اقتصادی استان برداشته شده است.
وی افزود: در سال جاری 9 جلسه شورای گفتوگو برگزار و منتج به 46 مصوبه شده که تاکنون 21 مورد آن اجرایی شده و 25 مصوبه دیگر در حال پیگیری است. در نیمه نخست سال جاری، این شورا با کسب امتیاز 86.4 در ارزیابیهای کشوری عملکردی شایسته و در حد انتظار داشته است.
رضایی از توقف مصوبه افزایش تعرفه برق صنعتی خبر داد و گفت: با پیگیریهای شورای گفتوگو و اعتراض گسترده صنایع، دیوان عدالت اداری اجرای این مصوبه را متوقف کرد. وزارت نیرو و شرکت توانیر نیز موظف شدند این دستور را به تمامی شرکتهای زیرمجموعه خود در سراسر کشور ابلاغ کنند.
رئیس اتاق کرج مطرح کرد: این موضوع در نشست شورای گفتوگو در آذرماه نیز مطرح شد و فعالان اقتصادی خواستار جلوگیری از عطف به ماسبق شدن آن شدند چراکه ابلاغ دیر هنگام تعرفهها خساراتی را به واحدهای تولیدی وارد کرده بود.
برپایی پاویون البرز در سومین نمایشگاه تجارت با اوراسیا
وی با اشاره به سومین نمایشگاه تجارت با اوراسیا که از 3 تا 6 اسفندماه در تهران برگزار شد، افزود: پاویون استان البرز با مشارکت بیش از 20 شرکت تولیدی و صنعتی در فضای 500 مترمربعی برپا شد. این رویداد بستری مناسب برای تعامل سازنده با هیأتهای تجاری منطقه و توسعه تجارت خارجی البرز فراهم کرد.
رئیس اتاق بازرگانی البرز با اشاره به برگزاری همایش تجارت با هند بیان کرد: در این نشست، فرصتهای همکاری میان البرز و هند بررسی شد. از سفرا و رایزنهای دو کشور خواستار تسهیل روابط تجاری، رفع موانع بانکی و حملونقل و فراهم شدن شرایط حضور شرکتهای ایرانی در مناقصات پیشرو شدیم.
وی از سفر سفیر ازبکستان به البرز در 12 اسفندماه خبر داد و اذعان کرد: در این سفر، ظرفیتهای اقتصادی استان برای همکاری با ازبکستان بررسی شد. سفیر این کشور از نمایشگاه توانمندیهای تولیدی و صنعتی البرز بازدید کرد و در نشست مشترک با فعالان اقتصادی، فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه مبادلات تجاری مورد بحث قرار گرفت.
رضایی در بخش دیگری با بیان اینکه در نخستین اجلاس سالانه بررسی پیشرفتهای زیستبوم دانشبنیان کشور، صندوق پژوهش و فناوری استان البرز به عنوان صندوق نمونه کشور معرفی شده است، این موفقیت را دستاوردی مهم برای بخش خصوصی و جامعه علمی و فناوری استان برشمرد.
در پایان این نشست، از هشت نفر از فعالان حوزه کشاورزی استان البرز که در سیوهشتمین دوره معرفی برگزیدگان بخش کشاورزی افتخارآفرینی کرده بودند، تجلیل شد.
بررسی مشکلات اقتصادی و بیمهای فعالان اقتصادی بخش خصوصی البرز
در این نشست مجتبی عبداللهی استاندار البرز، ضمن تاکید بر لزوم همکاری و تعامل میان دولت و بخش خصوصی و اشاره به فراز و نشیبهای سال جاری بیان کرد: دولت به دنبال حل مشکلات اقتصادی و حمایت از تولیدکنندگان و کارآفرینان است.
وی با اشاره به اینکه دولت در کنار بخش خصوصی قرار دارد، افزرود: ما تلاش میکنیم مسائل و چالشهای فعالان اقتصادی را با شفافیت مطرح کرده و در جهت رفع آنها گام برداریم، بدون شک، رونق اقتصادی و توسعه کسبوکارها به نفع کل کشور است و هرگونه مشکل در این حوزه، به دولت نیز لطمه خواهد زد. بنابراین، تعامل و همکاری دوطرفه میان دولت و بخش خصوصی ضروری است.
استاندار البرز در ادامه با طرح برخی از مشکلات عمده فعالان اقتصادی استان عنوان کرد: تاخیر در پرداخت مطالبات بخش خصوصی از سوی دستگاههای اجرایی، یکی از چالشهای مهمی است که باید برای آن راهکار مشخصی در نظر گرفته شود.
مشکلات اقتصادی؛ پرداخت مطالبات بخش خصوصی از سوی تامین اجتماعی را سخت کرده است
عبداللهی در بخش دیگری با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی نقش مهمی در حمایت از بیمهشدگان و بازنشستگان دارد، تصریح کرد: اما در این برهه زمانی فشارهای اقتصادی موجب شده که این سازمان در پرداخت مطالبات بخش خصوصی با مشکل مواجه شود، ما باید کمک کنیم تا این نهاد بتواند از مقطع سخت کنونی عبور کند.
وی همچنین به موضوع کمبود نیروی کار ماهر و افزایش هزینههای نیروی انسانی برای بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: برخی از مشاغل به ویژه در بخش ساختمان و صنایع وابسته، با کمبود کارگران ایرانی مواجهاند و این مسئله به افزایش هزینههای تولید منجر شده است.
اصلاح الگوی مصرف در بحث مقابله با ناترازی انرژی ضروری است
استاندار البرز با توجه به یکی دیگر از موضوعات مهم مطرح شده در این نشست در رابطه با مسئله ناترازی انرژی، به ویژه در حوزه برق، گاز و آب که به طور مستقیم بر فعالیتهای تولیدی تأثیر میگذارد، بیان کرد: ناترازی انرژی در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت و بدین منظور اصلاح الگوی مصرف و افزایش بهرهوری در این حوزه از ضروریات است.
وی با بیان اینکه دولت در تلاش است با ایجاد زیرساختهای جدید، به ویژه در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، از جمله نیروگاههای خورشیدی، به کاهش مشکلات تامین برق برای صنایع کمک کند، گفت: اما در عین حال، فعالان اقتصادی نیز باید در زمینه مدیریت مصرف انرژی همکاری داشته باشند تا از بحرانهای احتمالی جلوگیری شود.
عبداللهی با اشاره به اهمیت تعامل مستمر میان دولت و بخش خصوصی، از فعالان اقتصادی خواست که مشکلات خود را به طور شفاف مطرح کنند تا در جلسات تخصصی مورد بررسی قرار گیرد و راهکارهای اجرایی برای رفع آنها ارائه شود.