رادیو مجازی اتاق ایران - 22 اسفند1403

در نشست شورای گفت‌وگوی استان یزد بررسی شد؛

جبران اثرات نامطلوب ناترازی‌های بانکی و انرژی بر تولید ضروری است

در نشست شورای گفت‌وگوی استان یزد با اشاره به مشکلاتی که ناترازی در حوزه‌های مختلف برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده است، بر ضرورت رفع ناترازی‌ها و جبران اثرات نامطلوب آنها بر تولید تأکید شد.

28 اسفند 1403 - 11:49
کد خبر : 74338
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی یزد، با بیان این مطلب که تولیدکنندگان نسبت به شرایط آگاه و فهیم و همراه هستند، گفت: در یزد همه تولید در دست بخش خصوصی است و از قدیم‌الایام خوش‌نام است و به خوش‌حسابی معروف است. اما باید دید غیر از خاموشی برق راهکار دیگری وجود ندارد؟ آیا قطعی برق راه‌حل درستی است؟ درحالی‌که اداره برق و تأمین اجتماعی می‌توانند به تولیدکنندگان کمک کند؛ زیرا حال صنعت خوب نیست و نیاز به همراهی مسئولان و دولت داریم.

مجتبی دستمالچیان در صد و سومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد افزود: نکته دیگر اینکه در بسیاری از قوانین و تبصره‌ها باید از بخش خصوصی نظرخواهی گردد. در واقع چنین نیست که تولیدکنندگان خلاف جهت دولت و قوانین عمل کنند. همچنین در خصوص ناترازی نیروی انسانی باید گفت آستانه تحمل نیروی انسانی بسیار پایین آمده است و این امر تبعات عوامل دیگری است که باید پیگری شود.

وی ادامه داد: کارت بازرگانی برخی از شرکت‌های بزرگ درتهران بوده و ما پیگیر برای انتقال کارت به یزد بودیم. همچنین تقاضا داریم که پرونده‌های مالیاتی آنها نیزبه یزد انتقال یابد تا از فشار بر واحدهای دیگر کاسته شده و عوارض و ارزش مالیاتی که می‌دهند نیز برای خود یزد هزینه شود. همچنین در خصوص قطعی برق پیشنهاد می‌گردد که در روزهای جمعه که بار نیست و ادارات و مدارس تعطیل است و جمعه را کارخانه‌ها کار کنند ولی اداره کار نباید 40 درصد اضافه کاری بابت روز جمعه اخذ کند.

 محمد رضا داد، رئیس هیأت مدیره انجمن مدیران صنایع و معادن استان یزد، با اشاره به اینکه نظام اقتصادی حال و روز خوشی ندارد، اظهار کرد: از قبل نیز مشکلاتی وجود داشت اما اخیراً ناترازی‌های انرژی این مشکلات را تشدید نموده است. یکی از ام‌الفسادها در اقتصاد تورم است و چندین دهه است که دچار تورم دو رقمی هستیم. این تورم هم بر مردم عادی و هم بر صنعت فشار وارد می‌کند. البته در کشورهای دیگر نیز این تورم ایجاد می‌شود اما ما سالهاست که دچار این مشکل هستیم و تلاش‌های دولت برای مهار تورم همواره منجر به رکود اقتصادی گشته است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال، در ابتدای سال 1403 یک شرکت سرمایه در گردشی به مبلغ 50 میلیارد تومان داشته، که منظور از این سرمایه در گردش مواد اولیه است، اما در پایان سال 1403 با نرخ تورم 40 درصد با 50 میلیارد تومان قادر به ادامه فعالیت نخواهد بود. در واقع این شرکت به 70 میلیارد تومان سرمایه در گردش احتیاج دارد و چنانچه این روند ادامه یابد سال آینده به صد میلیارد تومان سرمایه نیاز خواهد داشت. در طول همین یکسال را چنانچه در نظر بگیریم این شرکت چگونه قادر به تأمین 20 میلیارد تومان مبلغ اضافه به عنوان سرمایه در گردش خواهد بود؟ یا باید از طریق بانک تسهیلات دریافت کند که عملاً با توجه به شرایط فعلی بانک‌ها امکان پذیر نیست و یا موجودی مواد را کاهش دهد و چنانچه این مسیر را در پیش بگیرد بسیار خطرناک‌تر است و این صنعت به تعطیلی خواهد کشید.

داد، ادامه داد: ناترازی‌ها نیز منجر به حادتر شدن اوضاع شده و باید مراقب باشیم که صنایع به سمت تعطیلی حرکت نکنند. ناترازی برق و تخریب مواد اولیه خسارت عظیمی به برخی تولیدکنندگان وارد می‌کند.

وی افزود: زمانی که مالیات داده می‌شود و نفت به فروش می‌رسد اما دولت به جای 1000 نیرو 1500 نیرو دارد قابل تحمل نیست و دولت زیادی بزرگ است.

احمد آزاد مرد، عضو هیأت مدیره و دبیر انجمن مدیران صنایع و معادن استان یزد، با اشاره به اینکه اخیراً در دولت چهاردهم بحث ناترازی‌ها بسیار مطرح شده و با توجه به اینکه اولین ناترازی‌ها از سوی بانک‌ها ایجاد شد، گفت: در ابتدا بانک‌ها به دلیل داشتن ناترازی قادر به ارائه تسهیلات نبودند و پس از آن ناترازی برق ایجاد شد و پس از آن نیز با ناترازی گاز مواجه هستیم. علی رغم اینکه پی گیری‌های استاندار، بار انرژی برق واحدهای تولیدی برای روزهای متوالی کاهش می‌یابد و حتی باید برای قطع اضطراری برق نیز آمادگی داشته باشند.

وی ادامه داد: در صورتیکه بدون انرژی برق کارخانجات قادر به تولید نخواهند بود و این امر سبب خرابی مواد تولید و بیکاری کارگران خواهد شد. آیا در مقابل تعهداتی که صنعتگران برای تحویل محصول دارند، دولت نیز تعهدی برای جبران خسارت صنعتگران دارند؟ لذا تقاضا داریم که در صورت امکان واحدهای خوشنام صنعتی که قادربه پرداخت هزینه‌ها نیست معادل آن مبلغ، حواله محصول را به بنکدار بپردازد. زیرا چنانچه این روند ادامه یابد بسیاری از واحدهای صنعتی تعطیل خواهند شد. برخورد قهری دولت با صنعتگران اشتباه است.

پارساییان، مدیر شرکت کبیر یزد، با بیان این مطلب که منابع اعتباری استان کمتر از بودجه دولتی است، تصریح کرد: این امر در حالیست که استان یزد یک استان صنعتی است و دستگاه‌های امور مالیاتی استان از این موضوع سواستفاده می‌کنند و توجه خاصی به صنعتگران ندارند. در واقع لازم است به مودیان مالیاتی فرصت بیشتری داده شود در حالیکه به صورت قهری با مودیان و تولید کنندگان برخورد می‌کنند.

وی ادامه داد: همچنین صنعتگران پذیرفته‌اند که دیگر بانک‌ها اعتباری برای اعطای تسهیلات ندارند. لذا تقاضا داریم که با توجه به این شرایط فشار دستگاه‌های خدمات رسان کاهش یابد. در واقع خارج از مشکلات اقتصادی از لحاظ روانی نیز فشارهای موجود تولید کنندگان را در شرایط نامساعدی قرار داده است. همچنین در حوزه کشاورزی نیز چاه‌های کشاورزی مشکلات بسیاری در حوزه قطعی برق دارند، زیرا مدار آب و موتورخانه‌ها و تلمبه با مشکل مواجه شدند. همچنین پیشنهاد دارم که همان طور که سالهاست در کشور بر حوزه دانش بنیان تأکید می‌شود اما در عمل اتفاق خاصی نمی‌افتد،

وی افزود: به عنوان مثال در حوزه واگذاری نیروگاه خورشیدی واحدهای بسیاری ثبت نام کردند و شرایط آنها مانند واحدهای صنعتی کوچکی خواهد بود که نابود گشتند. لذا پیشنهاد می‌شود که دبیرخانه‌ای راه اندازی شود تحت عنوان سرمایه گذاری و مشارکت تمام صنایع استان و کارشناسی این امر نیز واگذار شود و بعد از ارزیابی و مکان سنجی یک واحد مزرعه بزرگ ودر خور استان ایجاد شود و برق مورد نیاز را تأمین کند و بازار برق نیز راه اندازی شود.

شهوازیان، با اشاره به اینکه در سراسر دنیا شبکه برق مورد نیاز صنعتگر از سوی دولت تأمین می‌گردد، گفت: این در حالیست که صنعتگران ما برای خرید ترانس برق رأساً اقدام نموده‌اند. در واقع اداره برق هیچ گونه خدماتی به بخش صنعت ارائه نداده است.

اصغرنبیل، عضو هیأت نمایندگان اتاق یزد، با بیان این مطلب که با توجه به شرایط اقتصادی دو درخواست داریم، اظهار کرد: با اشاره به اینکه طبق قانون در شرایط کمبود برق و گاز، واحدهای صنعتی و کشاورزی در قطعی برق نباید اولویت داشته باشند و در صورت قطع انرژی برای جبران خسارت باید اقدام شود این قانون ضمانت اجرا ندارد، لذا خواهشمندیم که اجرای قانون وجه التزام داشته باشد. همچنین طبق قانون باید محاسبه‌های انشعابات برق و گاز واحدهای گردشگری که ثبت تاریخی شده باید بر تعرفه کاربری‌های فرهنگی لحاظ شود اما این قانون نیز ضمانت اجرا ندارد.

محمد عشقان ملک رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان یزد، در خصوص خاموشی برق در برخی کارخانجات گفت: در اثر این خاموشی ممکن است در برخی کارخانه‌ها حدود 50 کیلو موادی که درون دستگاه قرار دارد بسوزد و از بین برود به عنوان مثال در کارخانه‌هایی که رکتور دارند قطعی برق منجر به صدها میلیون تومان خسارت مالی خواهد شد و کدام سازمان پاسخگوی این خسارت خواهد بود. در واقع این قطعی برق و گاز در حکم تحریم داخلی است که صنعتگران علاوه بر تحریم خارجی با آن مواجه هستند. زمانی که زیر ساخت لازم وجود ندارد شعار توسعه تولید اشتباه است. در واقع اعطای مجوز به واحدهای تولیدی جدید اشتباه است.

دانشیان، مدیر عامل شرکت نخ آفتاب یزد، با اشاره به دو معضل برق و شرکت برق که با آن مواجه هستند گفت: علاوه بر خاموشی برق، مبالغ قبوض برق باری مضاعف است. همچنین شرکت نخ آفتاب یک شرکت قدیمی است که نیاز به بازسازی دارد وبرای بازسازی باید مدتی تعطیل باشد، زیرا به دلیل مستهلک بودن دستگاه‌ها کیفیت نخ تولیدی بسیار پایین است و نیاز به یک وام داریم برای بازسازی اما گفته می‌شود که بر اساس تبصره 18 سرمایه در گردش را دریافت کردیم و به ما سرمایه ثابت نمی‌دهند. سؤال ما این است که سرمایه در گردش چه ارتباطی با سرمایه ثابت دارد؟ و چنانچه این شرکت بازسازی نشود تا قبل از یک سال آینده تعطیل خواهد شد.

محمدرضا قمی، رئیس هیأت مدیره گروه یزدگل با اشاره به اینکه مشکلات موجود مشکلاتی ساختاری است تصریح کرد: اتفاقاتی که در اقتصاد وجود دارد برای استانها نوعی تحمیل است که اقتصاد کلان بر ما وارد می‌کند. در مجموع وقتی اقتصادی در اختیار دولت و خصوصی باشد و خصوصاً در مورد استان یزد که کلاً خصوصی است، مشکلات اقتصاد کلان مانند مالیات، تأمین اجتماعی و قطعی برق بر استان تحمیل می‌شود. لذا سؤال من این است که استان یزد در کل کشور از نظر تولید و صنعت نمودار بخش خصوصی شاخص‌تری دارد و مسئولان نیز ادعای همکاری بخش خصوصی را دارند. لذا تقاضامندیم مسئولان استان دغدغه بخش خصوصی را در زمینه گرفتن امکانات از مرکز و جلوگیری از عدم تحمیل مشکلات اقتصاد کلان به استان با توجه به خصوصی بودن آن، دریابند. در استان یزد هر آنچه در اختیار باشد مسئولان اقدام می‌کنند اما باید از تحمیل مرکز به استان اقدام شود.

محمد امیر جلیلی، مدیر عامل شرکت آروک یزد، با اشاره به اینکه برای شرکت‌های پلمیری نیم ساعت و یا حتی دو ساعت خاموشی ضرر یکسان دارد، اظهار کرد: اکثراً شرکت‌ها نیز در مناطق مسکونی هستند و با قطعی هر روزه مواجه هستیم و در آستانه ورشکستگی قرار داریم.

کردستانی، مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای استان یزد، با بیان این مطلب که کمترین درصد تلفات شبکه برق سالهاست که مربوط به استان یزد است، گفت: در حالیکه در تابستان گذشته بسیاری از استان‌ها مشکلات ناشی از شبکه انتقال فوق توزیع برق منطقه ایشان دامنگیرشان بوده و خاموشی‌های مازاد تولید مصرف داشتند، اما با حمایتی که در استان شکل گرفت در استان چنین مشکلاتی نداشتیم که مدیون همراهی بخش خصوصی هستیم. البته قطعاً شرایط فعلی شرایط خوشایندی نیست. ما نیز بر اساس وظیفه خود باید پایداری شبکه را حفظ کنیم و پیشنهاد می‌شود که با توجه به شرایط خوب استان حتماً از انرژی خورشیدی نیز بهره ببریم.

جم، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد با اشاره به اینکه ناترازی برق امسال به حدود 20 هزار مگاوات رسیده و سال آینده نیز وضعیت مشخص نیست، گفت: ناترازی امسال نتیجه کاهش آب پشت سدها بود و امیدواریم که در سال آینده بارندگی خوبی داشته باشیم و شاهد تولید نیروگاه‌های برق آبی باشیم. در زمستان خوشبختانه ناترازی برق نداریم و نیروگاه‌ها پسخگوی نیاز به برق هستند، اما مشکل اصلی کمبود سوخت نیروگاه‌هاست که با فصل سرما نیروی گاز نیروگاه‌ها محدود می‌شود و باید از نیروی سوخت جایگزین استفاده کنند که عمدتاً گازوییل است که در تأمین گازوئیل نیروگاه‌ها مشکل ایجاد شده است.

وی ادامه داد: برنامه‌ای که به ما ابلاغ شده در خصوص صنایع کاهش 35 درصدی بوده است و صنایع را به دو بخش بالای دو مگاوات و زیر دو مگاوات مصرف تقسیم نمودند. خوشبختانه از طریق هماهنگی با صنایعی که بالای دو مگاوات مصرف برق داشتند کاهش 35 درصدی مصرف روزانه را شاهد بودیم. همچنین به صنایع زیر دومگاوات نیز از طریق ارسال پیامک اطلاع رسانی شد و برنامه این صنایع نیز مشخص شد و در خصوص افزایش تعرفه‌های برق، طبق قانون مانع زدایی از مصرف برق، افزایش نرخ برق از اردیبهشت هر سال انجام می‌گیرد. امسال در مهرماه نرخ‌ها اعلام گردید و ما توانستیم در سیستم قبوض اعمال کنیم. اعتراض ما به توانیرو نیز این است که چرا با تأخیر نرخ‌ها اعلام شده‌اند. در مهر ماه تعرفه‌ای ابلاغ شد مبنی بر تأخیر معوقات اما به دلایلی انجام نشد و مقرر شد تا پایان آذرماه صبر کنیم تا معوقات تعیین تکلیف شوند.

جم همچنین در خصوص خسارت ناشی از خاموشی چاه‌های کشاورزی تصریح کرد: این خسارت در سال جاری معادل 7 همت بوده که کل مصرف چاه‌های کشاورزی در استان 60 مگاوات است، به عبارتی چنانچه نیروگاه 60 مگاواتی خورشیدی احداث شود از معافیت خاموشی چاه‌های کشاورزی برخوردار خواهیم شد و هزینه آن نیز در حدود 50/1 مگاوات خواهد بود. تا تابستان سال آینده فرصت داریم که در صورتی که برنامه ریزی صحیحی برای تجهیز چاه‌های کشاورزی به نیروگاه‌های خورشیدی انجام شود، می‌توانیم از خسارت هنگفتی به بخش کشاورزی جلوگیری کنیم.

وی همچنین در خصوص شبکه‌هایی که از سوی صنایع احداث می‌شود، گفت: این شبکه‌ها جزو اموال توانیر هست و وظیفه حفظ و نگه داری و تعمیرات و.... به عهده ماست. همچنین این انجمن می‌تواند در پیش بینی مسائل و اتفاقات آینده بسیار به ما کمک کند و تدابیری اتخاذ شود تا ما در شرایط سخت بتوانیم کمترین خسارت را داشته باشیم. مثل پیش بینی ذخیره سوخت دیزل ژنراتورها که چنانچه از قبل پیش بینی شده بود و ما ذخیره سوخت آنها را انجام داده بودیم با این مشکلات مواجه نبودیم. پیش بینی دیگر این است که با تأمین سوخت نیروگاه‌ها به شکل فعلی شاید در یکی دو ماه آینده شرایط سخت باشد. همچنین در چنین شرایطی ما مجبوریم به صنایع یا فولادی که همکاری نمی‌کنند مجبور هستیم به آنها اخطار و هشدارهای لازم را بدهیم زیرا اگر یک صنعت همکاری نکند سبب عدم همکاری سایر صنایع نیز خواهد شد.

وی هم‌چنین اظهار داشت: شهرک‌های صنعتی ما تخصصی نیستند و بدین گونه نیست که یک شهرک صنعتی کاملاً مربوط به امور نساجی باشد، لذا متأسفانه مدیریت امور شهرک‌های صنعتی بسیار دشوار است. اطلاع رسانی خاموشی برق خانگی از طریق شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود، که با توجه به سردی هوا و دشواری‌های مردم خاموشی برق خانگی از دو ساعت به یک ساعت کاهش یافته است

ریحانه شیخ علیشاهی، مدیر شرکت فناور کیمیاگران تابنده آفتاب، با اشاره به اینکه در حوزه تولید محصولات سلامت محور فعالیت دارند گفت: یکی از معضلات ما با سازمان سلامت غذا و دارو است زیرا بسیاری از شرکت‌های دنیا مجوز سیب سلامت را در عرض یک هفته و یا یک ماه می‌گیرند، اما در ایران به مدت یک یا دوسال یا بعضاً تا هشت سال گرفتار دریافت مجوز سیب سلامت هستیم و نمی‌توانیم فروش داشته باشیم و هزینه‌هایی مانند اجاره فضا را نیز داریم. لذا تقاضا داریم که مسئولان محترم پیگیری کنند که چرا این پروسه انقدر طولانی است؟

وی ادامه داد: همچنین برای دریافت آنالیز هر محصول در حدود صد تا دویست میلیون هزینه باید بپردازیم از طرفی غذا و دارو هر محصول را جداگانه تهیه می‌کند و به آزمایشگاه برای آنالیز ارائه می‌کند و اداره استاندار نیز جداگانه محصول را دریافت می‌کند لذا تقاضا داریم که سامانه‌ای تشکیل شود که مورد اعتماد هر دوسامانه بوده و هرشرکت تنها یک بار هزینه کند. زیرا این هزینه باعث افزایش قیمت محصول تمام شده می‌شود و برای مصرف کنندگان نیز خوشایند نیست.

علی محمد توکلی، مدیرعامل شرکت مارنیا پلاستیک یزد، با اشاره به مشکلات شرکت‌ها در منطقه ویژه اقتصادی تصریح کرد: مهم‌ترین مشکل این است که در خصوص رفع تعهد ارزی قوانینی که وضع گردیده شرایط منطقه ویژه را لحاظ نکرده است. زیرا یک زمان مشخصی برای رفع تعهد ارزی داریم از زمانی که تخصیص ارز داده می‌شود تا زمانیکه کالا از گمرک خارج شود اما چون پروسه تولید زمانبر است، خروج گمرک دریافت نمی‌کند و لذا جلوی تخصیص ارزی گرفته می‌شود یا مجبور به پرداخت جریمه‌های سنگین هستیم. همچنین در زمینه ناترازی برق، تصمیم گیری‌های ناگهانی مشکل ساز است.

وی ادامه داد: زمانی که شعار توسعه تولید و حمایت از تولید داده می‌شود انگیزه برای تولید شکل می‌گیرد ولی متأسفانه درحال حاضر برای توسعه تولید زیرساخت‌های لازم فراهم نشده و برای ده درصد برداشت برق، امکانات لازم فراهم نبوده است.

علی اصغر بیگی، نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان یزد، با اشاره به اینکه هنوز بازار مبادلاتی ارز جا نیفتاده است، اظهار کرد: اما بازار فلزات افزایش قیمت داشته است، در واقع افزایش قیمت بسیار عجیبی خواهیم داشت. در واقع به نظر می‌رسد که کنترل شرایط از دست دولت خارج شده است و گرانی بعدی دیگر قابل تحمل نیست.

رضا نجف زاده، مدیرکل امور مالیاتی استان یزد، با اشاره به اینکه حال بد اداره امور مالیاتی ناشی از حال بد صنایع است گفت: این صاحبان صنایع هستند که امور مملکت را اداره می‌کنند و شهرداری‌ها از طریق دریافت عوارض لازم از صاحبان صنایع می‌توانند شهر را زیبا سازی کنند، لذا این مالیات و عوارض به آبادانی کشور کمک می‌کند. در واقع در صورت عدم پرداخت مالیات به مشکلات موجود دامن زده خواهد شد. همچنین کسری بودجه سبب می‌شود دولت برای تأمین هزینه‌های لازم، پول بدون پشتوانه چاپ کند که سبب تورم بیشتر خواهد شد. بنابراین سخت گیری‌هایی که صورت می‌گیرد برای تأمین هزینه‌های جاری کشور و کمک به شهرداری‌هاست.

محمد رضا علمدار یزدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد، در خصوص سوخت رسانی به دیزل ژنراتورها ایشان از انتقال خط لوله نفت به یزد و تبدیل یزد به مرکز سوخت رسانی کشور خبر داد و تأکید کرد: سوخت رسانی به دیزل ژنراتورها به صورت قطعی انجام خواهد شد.

جوکار، نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی، با بیان این مطلب که برخی از گره‌ها را می‌توان به راحتی از طریق پی گیری نهادها و دستگاه‌های مربوطه باز نمود، اظهار کرد: در واقع مجلس علاوه بر قانونگذاری بر اجرای قانون نیز نظارت دارد و اگر جایی قانون معطل ماند شورای عالی امنیت ملی تصمیم گیری می‌کند و تصمیماتش مانند قانون اساسی نافع است. اما در خصوص افزایش قیمت عامل‌های انرژی در برخی موارد به جامعه شوک وارد می‌کند. به عنوان مثال استان یزد دومین استان گلخانه دار کشور است که در این زمان سرد سال 8 برابر قیمت گاز گلخانه‌ها افزایش یافته است. البته هرچند بر اساس مصوبه هیأت وزیران بوده اما اعمال یکباره این مصوبه قابل پذیرش نیست. در واقع افزایش ناگهانی قیمت‌ها سبب افزایش تورم و گرانی خواهد شد.

وی همچنین در خصوص ناترازی برق تصریح کرد: طبق برنامه ششم می‌بایست 25 هزار مگاوات برق در کشور تولید می‌شد، اما با وجود احداث نیروگاه‌ها تنها 5 هزار برق تولید شد. در برخی مناطق نیز زیرساخت‌هایی آماده شد اما به بهره برداری نرسید. بخشی از این مسائل نیز ناشی از عدم مدیریت مناسب است. به عنوان مثال پس از شهادت رئیس جمهور وقت، یک دوره انتقالی بود و هیچ کس به دنبال ذخیره گازوئیل در نیروگاه‌ها نبود. درست است که در حال حاضر ناترازی برق، گاز و آب داریم اما در حال حاضر سه میلیون و پانصد هزار بشکه نفت داریم و 750 هزار بشکه نیز میعانات گازی داریم و بخشی از آنها برای تأمین منابع ارزی صادر می‌گردد و ما در قانون بودجه آوردیم که مابه التفاوت منابع ارزی بر روی قیمت کالاها اثر نگذارد اما تا کنون دولت در این زمینه موفق عمل نکرده است. در واقع در قانون همه موارد پیش بینی شده و چنانچه دولت طبق قانون عمل کند چنین مشکلاتی به وجود نخواهد آمد.

جوکار با بیان این مطلب که امروز یازدهمین کشور تولید کننده برق در جهان هستیم گفت: اما در اثر نحوه نامناسب انتقال برق و مصرف نامناسب حتی توسط خود صنایع، بخش اعظمی از این انرژی به هدر می‌رود. در سال 1402 دولت سیاست انقباض مالی را آغاز کرد که همچنان ادامه دارد، برای جلوگیری از افزایش تورم در کشور، اما ناترازی برق و انرژی منجر به افزایش تورم خواهد شد. من بر این اعتقاد هستم که به منظور دستیابی به اوضاع مطلوب، باید خودمان به سمت تولید انرژی برویم، در غیر این صورت ناترازی‌ها تشدید خواهد شد. در واقع باید نیروگاه‌های خود تأمینی را در استان توسعه دهیم و با همکاری و هماهنگی یکدیگر الگویی برای سایر استان‌ها باشیم و باید نهاد دیگری در زمینه قیمت گذاری فعالیت کند اما اکنون دولت تولید کننده است و قیمت گذاری نیز می‌کند. حتی می‌توان از سپرده گذاری‌های مردم در بانک‌ها استفاده کرده و سود آن را به مردم رساند که بسیار تولید انرژی سودآور نیز خواهد بود.

محمد علی بابایی، استاندار یزد، با اشاره به اینکه استان یزد بر محور فعالیت‌های تولید کنندگان اداره می‌شود، اظهار کرد: باور ما این است که ما باید سنگی را از پیش پای فعالان اقتصادی برداشته و مسیر را برای آنها باز کنیم و در مرکز زبان گویای فعالان اقتصادی باشیم. درخصوص اینکه استان‌های دیگر دیرتر به قطع برق اقدام کردند، در حال حاضر ما با 30 هزار مگاوات کمبود برق مواجه هستیم و این ناترازی‌ها به دلیل برنامه‌ریزی‌های نامناسب در سال‌های گذشته بوده است؛ اما نباید نا امید بود و برای سال‌های آینده در تلاش هستیم. لذا نگاه مرکز این بود که برق خانگی را خاموش کنیم تا این انرژی برای تولید اختصاص پیدا کند. بنابراین تمام تلاش خود را می‌کنیم و پی گیر مسائل هستیم.

وی ادامه داد: بحث ناترازی آب بسیار وخیم‌تر است و اگر اکنون اقدام به انتقال آب نکنیم در 10 سال آینده با بحران مواجه خواهیم بود؛ لذا اولویت اول ما انتقال آب است. در زمینه ناترازی‌ها گره‌هایی وجود داشته که باید به موقع برای رفع آنها اقدام می‌شده و خوشبختانه اقدامات لازم صورت گرفته است.

موضوعات :
در همین رابطه