رادیو مجازی اتاق ایران - 15 آبان 1403

رئیس اتاق شیراز در نشست با هیات چینی

برجام تمایل کشورها برای سرمایه‌گذاری در ایران را افزایش داده است

فعالان بخش خصوصی استان فارس در اتاق شیراز میزبان هیات تجاری و بازرگانی منطقه آزاد شانگهای چین بودند.

23 اسفند 1395
کد خبر : 7529
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز گفت: در فضای ایجادشده پس از توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، تمایل کشورهای مختلف برای سرمایه‌گذاری در ایران خصوصاً در صنایع بالادستی و تبدیلی افزایش‌یافته است.

جمال رازقی در نشست مشترک هیات تجاری و بازرگانی چین با فعالان اقتصادی فارس در شیراز افزود: در چنین شرایطی، استان فارس نیز برای انجام سرمایه‌گذاری‌های مشترک با شرکای خارجی اعلام آمادگی می‌کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، کشور چین را یکی از شرکای مهم و قدرتمند ایران در عرصه تجاری دانست و ادامه داد: در 10 ماه نخست امسال میزان صادرات غیرنفتی ایران به کشور چین به بیش از 6.5 میلیارد دلار رسیده این میزان صادرات 20 درصد کل صادرات کشورمان را شامل می‌شود.

رئیس اتاق شیراز افزود: میزان واردات کشورمان از کشور چین نیز طی مدت مذکور حدود 8.5 میلیارد دلار بوده که در بیشترین حجم واردات در میان دیگر کشورها را شامل می‌شود.

رازقی تصریح کرد: این اعداد و ارقام بیانگر اهمیت ارتباط تجاری 2 کشور ایران و چین است که امیدواریم با توجه به حجم بالای تجارت 2 کشور، به‌زودی شاهد توسعه صنعت توریسم و رشد سرمایه‌گذاری‌های مشترک خصوصاً در استان فارس باشیم.

وی ادامه داد: شهر شیراز به یکی از 10 شهر دارای بیشترین آثار تاریخی و فرهنگی در دنیا مطرح است که این موضوع جذابیت‌های بالایی را برای گردشگران ایجاد کرده که انتظار داریم در زمینه گردشگری شاهد حضور بیشتر گردشگران چینی در این شهر باشیم.

رازقی اضافه کرد: در زمینه معادن نیز استان فارس دارای معادن غنی است و معادن سنگ این استان دارای ذخایر عظیم و برخوردار از کیفیت بالایی است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز اضافه کرد: در زمینه کشاورزی نیز استان فارس با تولید سالانه حدود 14 میلیون تن انواع محصولات به‌عنوان قطب کشاورزی کشور مطرح است.

رازقی با اشاره به برخورداری فارس از دو منطقه ویژه اقتصادی و 46 شهرک صنعتی افزود: شرکت پتروشیمی شیراز نیز به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین واحدهای پتروشیمی کشور در زمینه تولید کودهای ازت فعالیت دارد.

وی در خصوص راه‌اندازی مرکز تجاری ایران در شانگهای چین نیز گفت: این مرکز که با سرمایه‌گذاری چینی‌ها و برای عرضه کالای ایرانی ایجادشده، بزرگ‌ترین مرکز تجاری در میان مراکز تجاری دیگر کشورها است.

رازقی  ادامه داد: این مرکز مکان خوبی برای عرضه کالای ایرانی خصوصاً محصولات کشاورزی است و زمینه‌ساز ورود کالاهای مصرفی کشورمان به کشور چین خواهد بود.

مرکز تجاری ایران در چین فرصت مناسبی برای ورود کالای ایرانی به چین است

رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در چین، با اشاره به راه‌اندازی نخستین مرکز تجاری ایران در شانگهای چین در اردیبهشت 96 گفت: این مرکز فرصت مناسبی را برای ورود کالای ایرانی به این کشور فراهم خواهد کرد.

علی دهقانی یکی از فعالیت‌هایی که کشورهای مختلف به آن روی آورده‌اند ایجاد پاویون‌های ملی در چین است که مرکز تجاری ایران نیز بر اساس تجربه دیگر کشورها برای ورودشان به بازار چین قرار است راه‌اندازی شود.

وی ادامه داد: چین دارای چهار منطقه آزاد تجاری است که اصلی‌ترین آن منطقه آزاد تجاری شانگهای است که اکثر کشورهایی که دارای کمپانی‌های بزرگ هستند در این شهر دفتر دارند.

وی افزود: شانگهای یک شهر ویژه با 25 میلیون جمعیت دارای ظرفیت‌های بسیاری برای تجارت و کسب‌وکار است.

دهقانی اضافه کرد: این پاویون‌های ملی با رویکرد توسعه روابط شکل‌گرفته و در کشور چین نیز به دلیل افزایش طبقه مرفه، تقاضا برای خرید کالاهای اصل و مارک گسترده شده که یکی از مراکز مطمئن برای تهیه این کالاها همین پاویون‌ها و مراکز تجاری است.

رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در کشور چین افزود: از آنجا که روند تجارت در این مراکز بسیار روان است از تجار و فعالان اقتصادی استان فارس تقاضا داریم که از این فرصت پیش‌آمده نهایت استفاده را ببرند.

همکاری‌های تجاری و بازرگانی ایران و چین ابعاد جدیدی پیدا کرده است

سرپرست هیات تجاری و بازرگانی شانگهای چین گفت: همکاری‌های دو کشور ایران و چین خصوصاً در زمینه تجاری و بازرگانی ابعاد جدیدی پیداکرده است.

چن جیان با اشاره به سفر اوایل امسال رئیس‌جمهوری چین به کشور ایران افزود: در این سفر روسای جمهوری دو کشور بر گسترش روابط پایه‌ای و راهبردی طولانی‌مدت تأکید کرد.

وی  افزود: درواقع می‌توان گفت که این سفر بیانگر تعمیق روابط دو طرف و گسترش همکاری‌ها خصوصاً همکاری‌های سنتی در عرصه‌های مختلف است.

چن جیان شیراز را دارای شرایط و موقعیت ویژه‌ای برای همکاری با چین دانست و تصریح کرد: ما همواره از طریق کتب مختلف نسبت به فرهنگ و تمدن فارس و شیراز و نقش بسیار برجسته و تأثیرگذار آن‌ها آگاهی یافته‌ایم.

چن جیان  با اشاره به تأسیس مرکز تجاری ایران در شهر شانگهای چین گفت: این مرکز از سوی سازمان توسعه تجارت کشور چین و با حمایت سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شانگهای پایه‌گذاری شد.

سرپرست هیات تجاری و بازرگانی کشور چین افزود: همچنین این مرکز که ظرف دو ماه آینده فعالیت خود را آغاز می‌کند موردحمایت همه‌جانبه ناحیه آزاد تجاری شانگهای نیز قرارگرفته است.

وی افزود: این مرکز می‌تواند از امتیازات و شرایط ترجیحی سیاست‌های اقتصادی و فرهنگی دوجانبه ایران و چین برخوردار باشد.

چن جیان تصریح کرد: همچنین این مرکز تجاری می‌تواند به‌عنوان یک منطقه خاص اقتصادی به حل مشکلات واردات و صادرات کمک کند.

وی افزود: ازآنجاکه این مرکز تجاری در منطقه آزاد ناحیه تجاری شانگهای چین واقع‌شده، باید توجه داشته باشیم که هرگونه تعامل و فعالیت اقتصادی و بازرگانی که می‌خواهد در آن منطقه انجام شود باید زیرساخت‌ها و تسهیلات اولیه در زمینه حمل‌ونقل، خدمات گمرکی و پرداخت‌ها در آنجا متمرکز شود.

سرپرست هیات منطقه آزاد تجاری شانگهای گفت: بحث اطلاع‌رسانی و تبلیغات نیز ازجمله ویژگی‌های برجسته‌ای است که در این مرکز تجاری تعریف‌شده است.

چن جیان گفت: ما این کار را به‌گونه‌ای تقویت و تعقیب می‌کنیم که بتوانیم شرکت‌های برتر و برندهای مطرح چینی و مشتریان خوب را به سمت این بازار سوق دهیم.

وی ادامه داد: علاقه‌مند هستیم که مسئولان اقتصادی استان فارس و خصوصاً اتاق بازرگانی شیراز حمایت بیشتری از این اقدام داشته باشند تا در آینده شاهد تقویت هرچه بیشتر روابط باشیم.

موضوعات :
در همین رابطه