نخستین نشست کمیته ماده 76 در سال 96 با حضور رئیس اتاق ایران و معاون حقوقی رئیس جمهور برگزار شد.
رئیس اتاق ایران در ابتدای جلسه از دولت، مجلس و قوه قضاییه به خاطر توجه ویژه به مسایل اقتصادی و به ویژه کمیته ماده 76 تشکر کرد.
غلامحسین شافعی در سخنرانی پیش از دستور کمیته ماده 76، با اشاره به نامگذاری سال جدید به «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» تأکید کرد: با توجه به رهنمود جدی مقام معظم رهبری در ابتدای سال در مورد مسایل اقتصادی، ضروری است همه مصمم شده و موارد و ابداعات تازهای را در موضوعات اقتصادی مورد توجه قرار دهیم.
شافعی افزود: همچنین باتوجه به اثرگذاری بسیار کمیته ماده 76 در مسایل توسعه اقتصادی، این کمیته باید مورد توجه بیشتری قرار گرفته و تسریع در اجرای مصوبات کمیته هم در دستور کار قرار گیرد.
رئیس اتاق ایران همچنین بر نقش مثبت کمیته در بهبود فضای کسب و کار تأکید کرد.
معاون حقوقی رئیس جمهور و رئیس ماده 76 نیز در مورد اختصاص عنوان سال جدید به موضوع اقتصاد گفت: مقام معظم رهبری در نام گذاری سال ها روی مسایل اقتصادی متمرکز شده اند که بسیار تمرکز به جایی است و نشان از اهمیت این مسایل نزد ایشان دارد.
مجید انصاری تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را هم اقدامی قابل تحسین و اثرگذار در عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: در روزهای اخیر که مقام معظم رهبری را ملاقات کردهام، ایشان تأکید کردند که اقتصاد مقاومتی نباید به دستورالعمل خلاصه شود بلکه برنامهریزی برای عملیاتی کردن بندهای اقتصاد مقاومتی باید در دستور کار قرار بگیرد.
انصاری همچنین در مورد کارایی کمیته ماده 76 گفت: کمیته ماده 76 به عنوان رابط موثر بخش خصوصی با تجمیع نظرات سه قوه میتواند در موضوع اقتصاد مقاومتی نقش موثری ایفا کند.
در بخشی از نشست کمیته ماده 76، محسن عامری، مدیر بررسی و تنظیم پیشنهادات ماده 76، گزارشی از عملکرد کمیته در سال 95 ارایه کرد.
عامری گفت: کمیته ماده 76 در سال 95، 14 جلسه با 28 دستور جلسه داشته که منجر به 21 مصوبه شدهاند. همچنین بیشترین موضوعات مطرح شده در جلسات موضوعات مالیاتی و بازار پول و سرمایه بوده است.
مدیر بررسی و تنظیم پیشنهادات ماده 76 در مورد مصوبات اجرا شده هم گفت: از 21 مصوبه سال 95، 6 مصوبه اجرا شده، دو مصوبه اجرا نشده و 13 مصوبه در حال پیگیری هستند.
عامری در اشاره به برخی از دستاوردها و مصوبات اجرا شده کمیته در سال 95 گفت: بخشنامه جدید استرداد ارزش افزوده صادرکنندگان توسط سازمان امور مالیاتی، صدور بخشنامه جدید هیات وزیران در خصوص معافیت پیمانکاران از مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد و ویژه صنعتی، صدور بخشنامه جدید بانک مرکزی در خصوص ممنوعالخروجی فعالان اقتصادی از مهمترین دستاوردهای کمیته بوده است.
شروع روند تدوین دستورالعمل خرید کیفی گندم برای سال 96، انعقاد تفاهمنامه همکاری بین سازمان استاندارد و غذا و دارو جهت رفع موازی کاری در واردات مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و همچنین اعمال برخی اصلاحات در دستورالعمل تأمین مالی بنگاههای کوچک و متوسط توسط بانک مرکزی از دیگر دستاوردهای مورد اشاره عامری بود.
در این جلسه همچنین در مورد آییننامه اداره جلسات ماده 76، دائمی شدن این کمیته در ماده 12 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و همچنین زمان برگزاری جلسات و همچنین تعیین رئیس جدید کمیته گفتگوهایی انجام شد.
کمیته موضوع ماده 76 برنامه پنجم توسعه با پیگیریهای اتاق ایران در ماده 12 قانون دائمی برنامههای توسعه کشور دائمی شده است به همین دلیل ازاینپس نام این کمیته به کمیته ماده 12 تغییر پیدا می کند. آییننامه اداره جلسات کمیته هم به همین دلیل تغییر میکند.
در مورد زمان برگزاری جلسات مقرر شد جلسات کمیته ماهی یکبار در دوشنبه میانی هرماه برگزار شود و همچنین انتخاب رئیس کمیته به جلسه بعدی موکول شد.