به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین، سامان نظری معافی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی گیلان گفت: نزدیک یک دهه از تاکید مکرر بر احداث پایانه صادراتی در استان گیلان میگذرد اما تا کنون هیچ اقدام موثری برای راهاندازی آن صورت نگرفته است.
او به پیشنهاد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان برای احداث پایانه صادراتی با ایجاد یک کارگروه هدفمند و منسجم با مشارکت دستگاههای دولتی و بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: در خرداد ماه 1403، استاندار گیلان از پایانه صادرات محصولات کشاورزی به عنوان یک ضرورت مهم یاد کرد و به زعم ایشان مکانیابی برای ایجاد زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری پایانه صادراتی نیازمند دید فنی، کار کارشناسی است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان، ایجاد پایانه صادراتی در استان گیلان را دستاورد بزرگ زیرساختی برای تجارت در این استان دانست و بر مکانیابی این پایانه با توجه به زیرساختهای حملونقل چندوجهی تاکید کرد و گفت: استان گیلان با داشتن منطقه آزاد در انزلی، مجتمع بندری انزلی به عنوان بزرگترین بندر شمال کشور، بندر و پایانه مرزی در آستارا، راهآهن، فرودگاه، آزاد راه و داشتن مسیر ترانزیتی و نزدیکی به پایتخت، نیازمند تقویت ساختارهای نرمافزاری و سختافزاری برای توسعه تجارت است.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی گیلان با یادآوری اینکه گیلان دارای پتانسیل و موقعیت استراتژیک و ژئوپلیتیک کشور و مهمترین مرکز ثقل تجارت ایران به کشورهای حاشیه دریای کاسپین و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا است، تاکید کرد: اتاق بازرگانی نقش تسهیلگر در تجارت را دارد و یکی از اهداف مهم دیگر آن گشودن بازارهای خارجی است. ایجاد زیرساختهای سختافزاری، نرمافزاری و لجستیکی برای اتاق گیلان یک ضرورت مهم جهت ایجاد فرصتهای اقتصادی در بازارهای همجوار از جمله روسیه و کشورهای عضو اوراسیا است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان، از ارائه پیشنهاد به استاندار گیلان برای تشکیل یک کارگروه هدفمند و منسجم بهمنظور ایجاد پایانه صادراتی خبر داد و گفت: این پیشنهاد در اولین دیدار رسمی با استاندار گیلان در سال جدید مطرح خواهد شد. خواستار تشکیل این کارگروه با حضور دستگاههای دخیل در امر تجارت هستیم تا خلأ پایانه صادراتی در گیلان تعیینتکلیف شود.
او افزود: گیلان دارای مزیتهای کشاورزی در زمینههای مختلف است اما تولیدات استان از محل تولید محصولات بیشتر برای تأمین نیاز داخل است؛ اما این استان میتواند محلی برای ترانزیت محصولات کشاورزی کشور برای بازارهای هدف خارجی خصوصا کشورهای حاشیه دریای کاسپین باشد. اکنون هم بخش کمی از نیاز محصولات کشاورزی و مواد غذایی روسیه از ایران و از مسیر تجارت زمینی و دریایی گیلان میگذرد.
نظری معافی، با تاکید بر تنوعبخشی به کالاهای صادراتی، بیان داشت: توجه به صادرات کالاهای دیگر از جمله مصالح ساختمانی و دیگر نیازهای ضروری کشورهای عضو اوراسیا میتواند از سکوی تجارت گیلان در پایانه مرزی صادرات که مهمترین خلا تجارت است، ایفاگر نقش مهمی در ارتقای سطح کمی و کیفی تجارت و بازرگانی استان گیلان باشد.
به اذعان او، فرصتهای بسیار طلایی در زمینه گل و گیاه، محصولات باغی و گلخانهای در گیلان وجود دارد که قطعا اتاق گیلان با ایجاد کارگروههای تخصصی از این فرصتها در جهت توسعه تجارت استفاده خواهد کرد.
نظری تاکید کرد: باید با ایجاد یک پایانه صادراتی چند منظوره، تحرک بیشتری در اقتصاد گیلان ایجاد کنیم و بهدنبال توسعه تجارت و ایجاد تنوع در سبد کالاهای تجاری، بازرگانی و صادراتی باشیم.