رادیو مجازی اتاق ایران: 9 فروردین 1404

مرتضی میری در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین

پذیرفتن FATF شرایط برابری برای ایران در مقابل رقبای تجاری فراهم می‌کند

رئیس کمیسیون فرش اتاق ایران پیوستن به FATF را به معنای قرار گرفتن تولیدکننده و تاجر ایرانی در شرایط برابر با رقبای او در بازار بین‌المللی دانست و اظهار امیدواری کرد مجمع با دید مثبت این موضوع را بررسی کند.

سارا ترابی

خبرنگار
18 فروردین 1404 - 17:45
کد خبر : 84506
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران با توجه به اینکه قرار است مجمع تشخیص مصلحت نظام در هفته جاری به بررسی مجدد پیوستن ایران به FATF و لوایح پالرمو و CFT بپردازد، پذیرش این لوایح را به معنای باز شدن یکی از بندهای پیش روی فعالان اقتصادی ایرانی و قرار گرفتن آنها در شرایط برابر در مقایسه با رقبای آنها در بازار جهانی توصیف و اظهار امیدواری کرد که مجمع با دید مثبت به بررسی این موضوع بپردازد.

مرتضی میری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین تصریح کرد: یکی از پایه‌های تجاری خارجی به واسطه لزوم واردات مواد اولیه و جذب سرمایه‌گذاری خارجی که هر دو برای تولید انجام می‌شود، باید FATF را بپذیریم و زمینه بانکداری بین‌المللی را برای ایرانیان و افرادی که قرار است با ایران وارد مراوده شوند، فراهم کنیم.

این فعال اقتصادی ضرورت پیوستن به FATF را در کنار لغو تحریم‌ها ضروری خواند و گفت: با توجه به تلاش‌های مؤثر اتاق ایران در مجامع حاکمیتی فضا تغییر کرده است و همین که بررسی مجدد پیوستن به FATF و لوایح پالرمو و CFT با دید مثبت در دستورکار قرار گرفته است، امیدوارکننده بوده و می‌تواند در مسیر سرمایه‌گذاری برای تولید و تحقق شعار سال، مؤثر باشد.

او خاطرنشان کرد: اینکه تحریم‌ها لغو شود موجب نمی‌شود تا از مواهب شبکه بانکی بین‌المللی بهره ببریم چراکه برای عملیاتی شدن این مسئله نیازمند پذیرفتن FATF هستیم. اگر این اتفاق بیفتد و ایران بتواند به شبکه بانکی بین‌المللی متصل شود، تولیدکننده و تاجر ایرانی در شرایط برابری با رقیب خود در بازار بین‌المللی قرار می‌گیرد.

میری تصریح کرد: ایران در شرایط کنونی، امتیازی ندارد و از فعالیت‌های تجاری بین‌المللی عقب مانده است. رفع این مانع باعث می‌شود بندی از پای بخش خصوصی و فعال اقتصادی ایرانی باز شود و بتواند در سطوح بالاتری تولید و تجارت کند. بنابراین امیدواریم که این مسئله با دید مثبت مورد بررسی مجدد قرار بگیرد و شاهد پذیرش آن از سوی اعضای مجمع باشیم.

موضوعات :
در همین رابطه