رادیو مجازی اتاق ایران: 9 فروردین 1404

در سی و سومین جلسه هیات نمایندگان اتاق مشهد صورت گرفت؛

فعالیت 18 کمیسیون در نیمه دوم دوره دهم اتاق مشهد تصویب شد

اعضای هیات نمایندگان اتاق مشهد ضمن بررسی پیشنهادات مطرح‌شده در حوزه ادغام، تلفیق یا تفکیک کمیسیون‌های تخصصی اتاق مشهد، به بحث و تبادل‌نظر دراین‌باره پرداختند.

19 فروردین 1404 - 12:32
کد خبر : 84529
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سی و سومین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، به‌منظور ارائه گزارشی از سفر هیات تجاری-اقتصادی استان به ازبکستان، بررسی تقویم سال 1404 اتاق مشهد، ارائه گزارشی از سوی امور کمیسیون‌های اتاق مشهد و درنهایت، تصمیم‌گیری درباره عناوین و تعداد کمیسیون‌های تخصصی- مشورتی اتاق مشهد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق مشهد، در این نشست، محمدرضا توکلی‌زاده، رئیس اتاق مشهد در خصوص اهمیت فعالیت کمیسیون‌ها به‌عنوان بازوان مشورتی- تخصصی اتاق گفت: کمیسیون‌ها نه‌تنها به‌عنوان بازوان مشورتی اتاق بازرگانی فعالیت می‌کنند؛ بلکه می‌توانند با تحلیل دقیق چالش‌ها و فرصت‌های موجود، راهکارهای مؤثری برای بهبود فضای کسب‌وکار استان ارائه دهند. بررسی تأثیر هر بخش بر اقتصاد استان، نیازمند یک رویکرد علمی و داده‌محور است تا بتوان سیاست‌گذاری‌های مناسب‌تری را برای توسعه اقتصادی آن اتخاذ کرد.

وی ادامه داد: اتاق مشهد به‌عنوان یک‌نهاد تأثیرگذار، می‌تواند با استفاده از ظرفیت کمیسیون‌های تخصصی، ارتباط مؤثرتری بین فعالان اقتصادی و نهادهای دولتی ایجاد کند. این تعامل سازنده نه‌تنها به شفاف‌سازی مسائل اقتصادی کمک می‌کند؛ بلکه مسیر را برای اتخاذ تصمیمات بهینه در جهت رشد پایدار هموار می‌سازد.

گزارش عملکرد کمیسیون‌ها و پیشنهادات جدید

در ادامه، محمود امتی، عضو هیات رئیسه اتاق مشهد، به موضوع سوم جلسه با عنوان کمیسیون‌های تخصصی اتاق اشاره کرد.

نرجس خوش‌زبان، مدیر امور کمیسیون‌های تخصصی اتاق مشهد، گزارشی از عملکرد کمیسیون‌ها در بازه زمانی تیرماه 1402 تا دی‌ماه 1403 ارائه داد و در ادامه گفت: در دو سال اول دوره دهم، 326 جلسه کمیسیون برگزار شد. این در حالی است که در چهار ساله دوره نهم، تعداد جلسات بیش از 210 جلسه بود؛ این امر نشان‌دهنده افزایش چشمگیر فعالیت کمیسیون‌ها در دوره دهم است.

علی کبیر، دبیر کل اتاق مشهد نیز، در این بخش از جلسه با اشاره به بررسی عملکرد کمیسیون‌ها و برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های آنها در دو سال آینده گفت: پیشنهاد می‌شود کمیسیون‌های حقوقی و قضائی و بهبود محیط کسب‌وکار به یک کمیسیون با عنوان «حمایت حقوقی و قضائی از کسب‌وکارها» ادغام شوند. همچنین، با توجه به ارتباط ماهیتی کمیسیون‌های اقتصاد کلان و سرمایه‌گذاری و تأمین مالی، پیشنهاد می‌شود کمیسیونی تحت عنوان «سرمایه‌گذاری، تأمین مالی و اقتصاد کلان» ایجاد شود.

وی افزود: در خصوص کمیسیون کشاورزی، به نظر می‌رسد در این دوره بیشتر به موضوعات صنایع وابسته کشاورزی پرداخته شده و موضوعات کشاورزی و باغبانی تا حدی مغفول مانده است. بنابراین نظر هیات رئیسه اتاق مشهد بر این است که دو کمیسیون تحت عناوین «صنایع وابسته کشاورزی» و «کشاورزی، باغبانی، دام و طیور» ایجاد شود.

تصویب عناوین جدید کمیسیون‌ها

در پایان این جلسه، اعضای هیات نمایندگان به تصویب عناوین کمیسیون‌ها برای فعالیت نیمه دوم دوره دهم اتاق مشهد پرداختند و در پایان این مبحث، مقرر گردید کمیسیون‌های «آب و محیط‌زیست»، «انرژی»، «برند و تولید بدون کارخانه»، «توسعه صادرات غیرنفتی»، «حمایت حقوقی و قضایی از کسب‌وکارها»، «حمل‌ونقل، ترانزیت و لجستیک»، «خدمات فنی، مهندسی و عمران»، «سرمایه‌گذاری، تأمین مالی و اقتصاد کلان»، «سلامت»، «صنعت»، «کار و تأمین اجتماعی»، «دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی»، «کشاورزی، باغبانی و دام و طیور و آبزیان»، «گردشگری و صنایع‌دستی»، «مالیات»، «مدیریت واردات»، «مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی» و «معدن و صنایع معدنی» در نیمه دوم فعالیت هیات نمایندگان دوره دهم اتاق مشهد فعالیت نمایند.

همچنین، مقرر شد در خصوص هیات رئیسه کمیسیون‌ها در نخستین جلسه در سال 1404 تصمیم‌گیری گردد.

مروری بر دستاوردهای سفر هیات تجاری-اقتصادی استان به ازبکستان

در بخش دیگری از این نشست، احمد اثنی‌عشری، نایب‌رئیس اتاق مشهد، در ابتدای جلسه به سفر هیات تجاری استان به ازبکستان اشاره کرد و گفت: این سفر به دو شهر سمرقند و بخارا انجام شد. در این سفر، با توجه به حضور برخی مسئولان دولتی در هیات، ملاقات مطلوبی با مسئولان ازبکستان و فعالان اقتصادی این کشور برگزار شد. در این جلسات، تجار ازبکستان تمایل خود را برای برقراری تعاملات اقتصادی با ایران، به‌ویژه در قالب جلسات B2B نشان دادند.

وی ادامه داد: در این سفر، تفاهم‌نامه‌ای میان اتاق مشهد و اتاق بخارا منعقد شد و همچنین توافقاتی با استاندار سمرقند صورت گرفت. ازبکستان به دلیل داشتن صنایع متنوع و سرمایه‌گذاری‌های عظیم از سوی کشورهایی مانند آمریکا، کره و چین، مورد توجه قرار گرفته است. درمجموع، این کشور پتانسیل بالایی برای همکاری‌های اقتصادی دارد؛ به‌طور مثال، چهار سایت تولید خودرو شورلت در این کشور ایجاد شده است.

پتانسیل‌های اقتصادی و صنعتی ازبکستان

اثنی‌عشری در خصوص ظرفیت‌های اقتصادی و صنعتی ازبکستان اظهار کرد: این کشور در زمینه معادن به‌ویژه مس، ظرفیت‌های بسیاری دارد و به دنبال بهره‌برداران خارجی است. علاوه بر این، در زمینه خدمات فنی و مهندسی، نیاز زیادی به پیمانکاران دارد. ازبکستان درحال‌توسعه و نیازمند همکاری‌های بین‌المللی است.

تأکید بر اهمیت تعاملات اقتصادی و نقل و انتقالات بانکی

در ادامه، عبدالله یزدان بخش، رئیس کمیسیون صنعت اتاق مشهد، به ظرفیت‌های ازبکستان در صنعت خودرو و انتقال انرژی اشاره کرد و گفت: در سفر به ازبکستان، در جلسات B2B تعاملات خوبی میان قطعه‌سازان استان و شرکت‌های خودروساز ازبکستان صورت گرفت. همچنین در زمینه انتقال انرژی، امکان همکاری‌های خوبی وجود دارد.

وی افزود: محدودیت در نقل و انتقالات بانکی، یکی از موانع اصلی برای تعاملات بیشتر اقتصادی بود و در جلسه‌ای که مسئول بانک صادرات حضور داشت، راهکارهایی در این زمینه مطرح شد.

دستاوردهای سفر به ازبکستان و آشنایی با فعالان اقتصادی

حسین محمدیان، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق مشهد نیز، در ادامه جلسه به دستاوردهای مهم سفر به ازبکستان اشاره کرد و گفت: آشنایی فعالان اقتصادی استان با فعالان اقتصادی ازبکستان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این سفر بود. در این سفر هماهنگی‌های مطلوبی صورت گرفته بود و امیدواریم در سفرهای آینده نیز این همکاری‌ها تقویت شود.

وی به سفر آتی هیات اقتصادی استان به چین نیز اشاره کرد و گفت: این سفر در اواسط اردیبهشت ماه با پرواز اختصاصی به استان سین‌کیانگ چین صورت خواهد گرفت.

بررسی تقویم جلسات اتاق مشهد در سال 1404

در ادامه جلسه، تقویم جلسات هیات نمایندگان اتاق مشهد در سال 1404 ارائه شد که با موافقت اعضا به تصویب رسید. همچنین پیشنهادی در خصوص برگزاری جلسات فوق‌العاده در طول سال به فراخور موضوعات مطرح شد که مقرر شد تقویم جدیدی با در نظر گرفتن جلسات فوق‌العاده تنظیم و به هیات نمایندگان ارائه گردد.

موضوعات :
در همین رابطه