رادیو مجازی اتاق ایران: 25 فروردین 1404

حسین پیرموذن در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین

توفیق در مذاکرات زمینه‌ساز ثبات اقتصادی است | روند خروج سرمایه از کشور در کوتاه‌مدت متوقف می‌شود

نایب ‌رئیس اتاق ایران با بیان اینکه رونق اقتصادی ایران مستلزم آرامش، ثبات و جلب اعتماد سرمایه‌گذاران است، گفت: شروع مذاکرات ایران و آمریکا و به نتیجه رسیدن آن می‌تواند در تحقق این مولفه‌ها مؤثر باشد.

سارا ترابی

خبرنگار
24 فروردین 1404 - 11:13
کد خبر : 84626
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

حسین پیرموذن، نایب ‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، از ضرورت احیا و تقویت سطح روابط اقتصادی با کشورهای مختلف دنیا سخن گفت و تأکید کرد: بخش خصوصی همواره بر بهبود روابط اقتصادی ایران در سطح بین‌المللی تأکید کرده است. حال با توجه به آغاز مذاکرات بین ایران و آمریکا پیش‌بینی می‌شود که این اقدام اثرات مثبتی بر روی وضعیت اقتصادی کشور در کوتاه‌مدت و میان‌مدت داشته باشد.

پیرموذن تصریح کرد: یکی از آثار محوری شروع مذاکرات ایران و آمریکا در کوتاه‌مدت، مربوط به ارز می‌شود. همان‌طور که شاهد هستیم، نرخ ارز روند نزولی پیدا کرده که بیانگر بازگشت آرامش به بازار است. همان‌طور که مشخص است، اقتصاد در محیطی آرام و بدون تنش، توان حرکت دارد و تلاش برای برقراری روابط اقتصادی با کشورهای مختلف این آرامش را به اقتصاد برمی‌گرداند.

او خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی احیای امید و اعتماد در صحنه اقتصادی را یکی از محوری‌ترین شاخص‌هایی می‌دانند که برای تحقق شعار سال، نیاز است. اگر قرار باشد در جذب سرمایه‌گذاری برای تولید، توفیقی داشته باشیم باید در قدم اول افق امیدبخشی را برای اقتصاد کشور ترسیم کنیم که شروع مذاکرات بین ایران و آمریکا و در به نتیجه رسیدن آن می‌تواند موثر باشد و زمینه‌ساز تقویت روابط تجاری و سرمایه‌گذاری ایران در منطقه و دیگر بازارهای هدف به شمار آید.

پیرموذن، جلب اعتماد سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای ورود به بازار ایران را از آثار میان‌مدت مذاکرات ایران و آمریکا دانست و گفت: مذاکرات، امینت، ثبات و آرامش را به اقتصاد برمی‌گرداند و به دنبال آن شاهد بهبود ارزش پول ملی کشور خواهیم بود. چنانچه این شرایط مهیا شود، به تدریج سرمایه‌گذاری در کشور نیز افزایش پیدا می‌کند. همان‌طور که می‌دانیم در ایران ظرفیت‌های بسیار قابل توجهی برای سرمایه‌گذاری و تولید ارزش‌افزوده وجود دارد که به دلیل فضای نامساعد اقتصادی، انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری در آنها وجود نداشته است.

او ادامه داد: به نظر می‌رسد در آینده نزدیک شاهد کاهش آثار ناشی از شرایط نامساعد اقتصادی خواهیم بود و علاوه بر رونق تجارت در کشور، سرمایه‌گذاری نیز رونق پیدا کند. اقتصاد ایران در سال‌های گذشته شاهد خروج سرمایه بوده است. چنانچه امید به‌وجود آمده در نتیجه این مذاکرات، تقویت شود، روند خروج سرمایه نیز در کوتاه‌مدت متوقف می‌شود و در بلندمدت شاهد جذب سرمایه‌های خارجی خواهیم بود. سرمایه‌گذاری هم به معنای تولید بیشتر و در نتیجه تقویت صادرات است. بنابراین حرکت چرخ اقتصاد ایران سرعت پیدا می‌کند.

موضوعات :
در همین رابطه