رادیو مجازی اتاق ایران:24 اردیبهشت 1404

رئیس اتاق کرج در نشست شورای گفت و گوی استان البرز مطرح کرد

بدون اصلاح سیاست‌های بانکی و حل بحران انرژی، سرمایه‌گذاری برای تولید محقق نمی‌شود

رئیس اتاق کرج در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز تاکید کرد: تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» نیازمند اقدامات فوری در حوزه انرژی، اصلاحات نظام بانکی و تسهیل روندهای حمایتی است.

03 اردیبهشت 1404 - 09:28
کد خبر : 84851
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

به گزارش روابط‌عمومی اتاق کرج، پرهام رضایی در یکصدوهفدهمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان اظهار کرد: نام‌گذاری سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری، نشان‌دهنده اولویت راهبردی کشور در پیوند میان تامین سرمایه و تولید ملی است. در همین راستا، دبیرخانه ستاد سرمایه‌گذاری استان با حمایت استاندار و مشارکت مدیران اقتصادی در محل اتاق کرج راه‌اندازی شده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرج با بیان اینکه برگزاری جلسات تخصصی حوزه سرمایه‌گذاری در محل اتاق کرج از ابتدای سال جاری آغاز شده و به‌ صورت منظم در روزهای شنبه با حضور سرمایه‌گذاران متقاضی و تیم اقتصادی استان در اتاق تشکیل می‌شود، گفت: این اقدام، نشانه‌ای روشن از اراده مشترک دولت و بخش خصوصی برای کاهش فاصله تصمیم‌سازان با فعالان اقتصادی و ایجاد شفافیت در فرآیندهای حمایتی است.

بحران انرژی؛ تهدیدی جدی برای تولید و سرمایه‌گذاری

رئیس اتاق کرج با اشاره به بحران انرژی به‌ ویژه قطعی‌های مکرر برق در تابستان، آن را مانعی بزرگ بر سر راه تولید و جذب سرمایه دانست و گفت: در سفر اخیر وزیر نیرو به البرز بر گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر تأکید شد، اما آنچه فعالان اقتصادی نیاز دارند، اقدامات فوری، تسهیل‌گر و قابل اتکا است.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی به دلیل این قطعی‌ها دچار زیان‌های گسترده می‌شود، تصریح کرد: بدون تضمین بازگشت سرمایه و تسهیل در روند صدور مجوزها، کسی حاضر به ورود جدی در حوزه انرژی‌های نو نخواهد بود. برق سه روز در هفته قطع است؛ با این شرایط نمی‌توان از تولید جهشی یا سرمایه‌گذاری پایدار سخن گفت.

نمایشگاه ایران اکسپو و فرصت‌سازی برای البرز

وی با اشاره به حضور فعال استان البرز در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران Iran Expo 2025، گفت: این نمایشگاه فرصتی ارزشمند برای معرفی ظرفیت‌های صادراتی، جذب سرمایه‌گذار خارجی و توسعه روابط اقتصادی بین‌المللی است. اتاق کرج با پاویون اختصاصی در این رویداد حضور دارد تا توانمندی‌های استان را به نمایش بگذارد.

رضایی در ادامه نوسانات ارزی، محدودیت‌های نقل‌وانتقال پول و سیاست‌های بانکی سخت‌گیرانه را از دیگر موانع سرمایه‌گذاری دانست و تأکید کرد: نرخ‌های بهره بالا، تضامین سنگین و نبود ثبات در سیاست‌ها موجب کاهش رغبت سرمایه‌گذاران و صادرکنندگان شده است.

وی از دولت خواست نسبت به بازنگری در نظام تضامین بانکی، ایجاد پنجره واحد ارزی-مالی و تسریع در پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش برای تولیدکنندگان اقدام کند.

ضرورت حمایت از کارفرمایان و شفاف‌سازی عملکرد دستگاه‌های اجرایی

رضایی با اشاره به طرح پیشنهاد از سوی اتاق کرج در خصوص تأسیس دفاتر کاریابی در کشورهای هند و افغانستان بیان کرد: مشابه الگوهایی که برخی کشورها از جمله آلمان در ایران برای جذب نیرو اجرا کرده‌اند، هدف از این اقدام، ایجاد ساختاری برای جذب نیروی کار هم در بخش کارگران ساده و هم در حوزه نیروی متخصص است. در این راستا مقرر شده است که در وزارت کشور شورای هماهنگی ویژه‌ای تشکیل شده و کارشناسان اتاق بازرگانی در حال تدوین مدل اجرایی پیشنهادی هستند که احتمالاً به‌ صورت پایلوت در استان البرز اجرا خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به ضرورت حمایت از کارفرمایانی که نیروی کار مجاز و رسمی را جذب می‌کنند، گفت: پیشنهاد اتاق بازرگانی در این زمینه ارائه بسته‌های مشوقی است. بر این اساس، اگر کارفرمایان نسبت به استخدام رسمی کارگران دارای مجوز اقدام کنند، بخشی از سهم کارفرما در پرداخت حق بیمه (معادل ۲۳ درصد) مشمول معافیت شود. این طرح تشویقی در حال بررسی از زوایای مختلف کارشناسی است و در جلسات آینده با حضور نمایندگان دستگاه‌های دولتی نهایی خواهد شد.

البرز؛ پیشتاز در احیای بنگاه‌های راکد

در بخش دیگری از این نشست، مجتبی عبدالهی استاندار البرز با اعلام آغاز طرح "شنبه‌های اقتصادی" در این استان بیان کرد: این حضور می‌تواند در قالب جلسات هفتگی در اتاق بازرگانی یا بازدیدهای میدانی از واحدهای تولیدی باشد. هدف ما فقط سرمایه‌گذاری نیست؛ بلکه هر مسئله‌ای که تولیدکنندگان با آن مواجه‌اند باید در همین قالب بررسی و حل شود.

عبداللهی با اشاره به رتبه برتر استان در احیای بنگاه‌های اقتصادی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ رتبه اول کشور را در احیای واحدهای راکد و نیمه‌فعال کسب کردیم و انتظار داریم در سال ۱۴۰۳ هم طبق ارزیابی‌هایی که اعلام خواهد شد، یکی از استان‌های اول کشور در این زمینه باشیم. این دستاورد، حاصل تلاش جمعی مدیران حوزه اقتصادی استان است.

برنامه‌ریزی برای جبران ناترازی برق در تابستان

وی از لزوم اقدام فوری برای جبران ناترازی انرژی در ماه‌های گرم سال سخن گفت و افزود: نباید منتظر وقوع بحران بمانیم. پیشنهاد استفاده از نیروگاه‌های CHP در شهرک‌های صنعتی مطرح شده و از سوی وزیر نیرو نیز مورد استقبال قرار گرفته است. همچنین باید از ظرفیت پنل‌های خورشیدی در سقف و حیاط کارخانه‌ها بهره‌برداری کنیم.

برگزاری همایش سرمایه‌گذاری در استان با نگاه آسیب‌شناسانه

استاندار البرز با اشاره به پیگیری‌های جاری برای برگزاری همایش سرمایه‌گذاری در استان گفت: باید از این فرصت برای شناسایی نقاط ضعف، نیازهای واقعی سرمایه‌گذاران و اصلاح فرآیندهای جذب سرمایه استفاده کنیم. این همایش می‌تواند راه‌گشای بسیاری از مشکلات مزمن حوزه اقتصادی باشد.

استفاده حداکثری از منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام

عبداللهی با اشاره به ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام در بحث رونق و توسعه تولید و جذب سرمایه‌گذاری ها در این حوزه گفت: این مجموعه ظرفیت بالایی در حوزه لجستیک، صادرات، پروازهای باری و خدمات پشتیبانی صنعتی دارد. از مدیران صنایع می‌خواهم از این بستر مهم به نفع رشد اقتصادی خود استفاده کنند.

افزایش ۴۵ درصدی حمایت از واحدهای تولیدی

در ادامه حسین فاضلی هریکندی رئیس کل دادگستری استان البرز نیز با تاکید بر لزوم حمایت از سرمایه‌گذاران شفاف و تولیدکنندگان سالم، تصریح کرد: نگاه فرهنگی به مقوله ثروت باید اصلاح شود؛ ثروت حاصل از تولید نباید ضد ارزش تلقی شود. در عین حال با ثروت‌های نامشروع و فساد نیز به‌ شدت برخورد می‌شود. وی در ادامه از تدوین برنامه جامع حمایت از تولید توسط دادستان کل کشور خبر داد.

به گفته رئیس کل دادگستری البرز، در سال گذشته از تعطیلی ۷۱ واحد تولیدی در استان جلوگیری شده که نسبت به سال قبل رشد ۴۵ درصدی داشته است. او همچنین از تثبیت یا ایجاد بیش از ۱۹ هزار فرصت شغلی در استان خبر داد و افزود: این نتایج، حاصل تعامل سازنده بین قوه قضاییه و سایر بخش‌ها در قالب ستاد اقتصاد مقاومتی استان است.

اقتصاد دیجیتال؛ تهدیدی برای کار مولد است

در بخش دیگری، حسن مددی دادستان عمومی و انقلاب مرکز البرز با اشاره به بحران انرژی و آب در استان، آن را یکی از موانع اصلی جذب سرمایه‌گذار دانشت و گفت:پیش از توسعه تولید باید به زیرساخت‌ها فکر کنیم. منابع آبی استان در وضعیت بحرانی قرار دارند و تصفیه‌خانه‌ها مورد غفلت‌اند. توسعه بدون تأمین زیرساخت پایدار، به شکست خواهد انجامید.

مددی در ادامه با هشدار نسبت به جذابیت اقتصاد دیجیتال برای جوانان گفت: مشاغل مجازی با درآمدهای میلیاردی، مانع گرایش جوانان به مشاغل مولد شده است. این یک خطر آینده‌نگرانه برای اقتصاد تولیدمحور است.

سرمایه‌گذاری ۱۳ هزار میلیاردی در انرژی‌های پاک

علی حدادی، نماینده مردم استان البرز و دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از تخصیص ۱۳ هزار میلیارد تومان برای توسعه ظرفیت‌های انرژی حرارتی و خورشیدی طی سال گذشته خبر داد و افزود: برای بهره‌برداری به‌ موقع از این منابع، باید هماهنگی در سطح ملی و استانی افزایش یابد.

افزایش ظرفیت باربری و پیگیری یارانه پروازهای باری فرودگاه پیام

در بخش دیگری از این نشست، محسن حسنلو مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام از پیشرفت‌های زیرساختی مهم در این مجموعه خبر داد. وی گفت: پس از سه دهه، با دریافت گواهینامه فرودگاهی و راه‌اندازی سیستم‌های ناوبری، فرودگاه پیام وارد مرحله جدیدی از توسعه شده است.

حسنلو از نهایی‌ شدن قرارداد خرید دو فروند هواپیما خبر داد و گفت: با ورود هواپیمای باری ارتش که توسط بخش خصوصی اورهال شده، ظرفیت باربری فرودگاه به ۲۰۰ تن خواهد رسید.

موضوعات :
در همین رابطه